Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sobicki

ubezpieczenie turystyczne

Polecane posty

Gość Elvira_VS
Myślę, że jak najbardziej w ubezpieczenie turystyczne zainwestować warto. Nie zapominajmy, że w razie nieszczęśliwego wypadku będziemy mieć zapewnioną opiekę medyczną. Myślę więc, że jego zakup powinien być obowiązkowy (szczególnie, gdy wyjechać zamierzamy w kraje egzotyczne). Jest wiele stron internetowych, które porównują oferty różnych ubezpieczycieli i wskazują miejsce, w którym ubezpieczenie wyniesie nas najmniej. Jedną z nich jest https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-turystyczne :-).

Gość PaniGrey
A co nam daje takie ubezpieczenie? Czy mając kartę EKUZ trzeba jeszcze takie ubezpieczenie dodatkowo wykupywać?

Gość PaniGrey
No właśnie, ale pytanie co obejmuje ubezpieczenie zdrowotne EKUZ a co takie ubezpieczenie wycieczkowe.

Jest masa informacji temacie tej karty, a każdy zainteresowany pewnie wie o co chodzi. :P Ja nie mam zielonego pojęcia co wchodzi w jej "dane".

Gość PaniGrey
No ja sprawdziłam w WakacyjnaPolisa.pl i okazało się, ze koszt takiego ubezpieczenia to są groszowe sprawy. Więc może jednak warto je mieć i być bezpiecznym w razie czego.

Gość grybson
to dziala na tej zasadzie, ze kazdorazowo trzeba wykupowac? mam w planach jechac na wakacje w listopadzie (pozno, ale taki byl plan)

Gość PaniGrey
Tak. W wakacyjnej polisie sobie wybierasz kwotę ubezpieczenia, kraj podróży i ile dni będzie miało obejmować się ubezpieczenie. Na tej podstawie wskaże Ci kwotę ubezpieczenia i zakres ochrony.

Gość grybson
aaaa, taki bajer... no całkiem rozsądne, przyznam

Gość PaniGrey
No ja też tak myślę, bo tak na prawdę to będąc za granicą przy zachorowaniu mogła być ogromne koszty.

Gość shepherd2
Przy wycieczce zagranicznej ubezpieczenie turystyczne to powinien być standard. Szczególnie, że nie są one drogie. PZU Wojażer kosztuje kilka zł dziennie, więc na pewno jesteśmy w stanie sobie na to pozwolić, szczególnie, że może to się skończyć wielotysięcznymi oszczędnościami.

Gość gość
Przed wyjazdem na urlop dobrze było by się ubezpieczyć. Ja jak wyjeźdzałam na urlop za granice to wykupiłam takie własnie ubezpieczenie. Ubezpieczenie wykupiłam w tym biurze www.bialapodlaskaubezpieczenia.pl i finalnie mogłam bezpiecznie jechać na wakacje.

Jeśli korzystacie Państwo z opieki w ramach polskiego NFZ-etu, można bezpłatnie wyrobić kartę EKUZ, która za granicą daje dostęp do państwowych usług medycznych na takich zasadach jakie obowiązują obywateli kraju pobytu. To na pewno przydatne rozwiązanie, ale może okazać się niewystarczające, zwłaszcza w górach – dlatego warto kupić dodatkowe ubezpieczenie turystyczne. W ramach EKUZ bardzo często nie można liczyć na pokrycie kosztów leczenia w prywatnych przychodniach, transportu medycznego do Polski czy ratownictwa górskiego, a polisa turystyczna zapewnia pomoc w każdej z tych sytuacji. Do takiej ochrony na pewno warto dołączyć też OC w życiu prywatnym, które może przydać się w sytuacji spowodowania wypadku na stoku, a także NNW zapewniające odszkodowanie po ewentualnym wypadku. Zapraszam na https://turystyka.compensa.pl/,  gdzie można kupić ubezpieczenie Compensa Voyage bez wychodzenia z domu, w 5 minut.

Moim zdaniem  warto sie dodatkowo ubezpieczyć bo przecież różne rzeczy mogą się zdarzyć zwłaszcza jak podróżujesz samolotem  np zgubiony bagaż wtedy ubezpieczenie podróźne jest czymś super. Teraz można szybko znaleźć agenta przez platformę oferim.pl tutaj wyszukasz sobie po miastach 

Gość Marina

Dla mnie ubezpieczenie na wakacjach to standard i nie wyobrażam sobie wyjazdu bez niego, szczególnie gdy wyjeżdżamy za granicę. Tym bardziej, że koszty są bardzo niewielkie i w Cuk można wszystko załatwić w parę minut. 

Gość Miraa

Warto mieć ubezpieczenie szczególnie gdy wyjeżdżasz za granicę. Ewentualne koszty leczenia czy transportu medycznego mogą być dla Ciebie nie do udźwignięcia. Zobacz w Cuk, to multiagencja w której też mam ubezpieczenia turystyczne.

Gość Marek

Od siebie polecam ubezpieczenie w ergo hestia