Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sobicki

ubezpieczenie turystyczne

Polecane posty

Gość Sobicki

Czy korzystacie z ubezpieczeń turystycznych, czy warto kupować i wydawać pieniądze pod warunkiem że nie jest to obowiązkowe?

Gość gość
jak jadę poza Europę to korzystam, koszty leczenia są ogromne, a nigdy nie wiadomo co się zdarzy.

Gość Czeslaw_w
Korzystam odkąd wydarzyła mi się przygoda i nie byłem ubezpieczony, a w podróży byłem tylko na weekend samolotem. Wolę zapłacić parę złoty i czuć się bezpiecznie.

Gość gość
tak, za każdym razem jak wyjeżdżam poza UE. Nawet sobie nie wyobrażasz ile może kosztować leczenie za granicą

Gość Sobicki
Obecnie sprawdzam oferty przed podróżą i jest wiele ofert, zwłąszcza w korzystnych promocjach ale wole sprawdzić warunki dokładnie, sprawdzacie dokładnie te oferty?

W Europie nie wykupuje ekstra ubezpieczenia.Ale na wycieczki poza nasz kontynent wykupuje full. Po skasowaniu kampera w Australii,dostalam hotel i nastepnego dnia nowe auto.Bez sadow itp.

Gość gość
ubezpieczalnie również stosują rożne promocje i to dobrze dla klientów, że przy wykupie. Liberty obecnie dodaje do takiego wykupionego ubezpieczenia turystycznego zniżkę na biletu u przewoźnika LOT. Ubezpieczenia nie kosztują zbyt dużo, warto więc wykupić przed podróżą, bo brak rzeczywiście może mieć przykre dla nas konsekwencje.

Gość gość
ja też przeważnie wykupuje full, ale sam, nie w biurach podróży

Gość Ror_ex
A ta zniżka na lot wewnątrz kraju czy poza? Bo różnie to bywa z tymi ubezpieczycielami a tam na stronie nie za bardzo znalazłem

Gość gość
jest, poszukaj, to ubezpieczenie dla obieżyświatów, więc jak najbardziej tak, Liberty wie co robi i takiego numeru by nie zrobiło.

Po tym jak na jednym z moich wypadów do Portugalii musiałam być hospitalizowana już wiem, jak bardzo dostaje się po kieszeni, jeśli nie wykupi się takiego ubezpieczenia (jedna ze stron, która daje możliwość porównania ofert turystycznych: http://www.fineinvestments.pl/ubezpieczenia/ . Mnie akurat dopadło zatrucie, ale tak naprawdę pierwszy lepszy krok, możesz złamać nogę czy coś i koniec- płacisz i płaczesz.

Gość gość
słuchajcie, ja kiedyś pracowałam w firmie ubezpieczeniowej, nie ma co się oszukiwać, ale firmy po to sprzedają ubezpieczenia, żeby na tym zarobić (dotyczy to wszystkich firm i wszystkich rodzajów ubezpieczeń). Oczywiście mimo tych oczywistości uważam, że polisę turystyczną należy wykupić, Nie są to bardzo drogie ubezpieczenia zwłaszcza w stosunku do kosztów wyjazdu, pobytu itp. Tyle, że ja osobiście nie kupuję pierwszej lepszej polisy, nie daje się kusić super reklamą i super promocjami. Zanim kupię polisę robię porównanie ofert i korzystam w tym celu z porównywarki wakacyjnapolisa.pl

Gość rensta
Z porównywarek raczej nie korzystam, od lat się ubezpieczam w generali. W styczniu skręciłam nogę w kostce w górach to wszystkie koszty mi zwrócili. Zazwyczaj kupuję ubezpieczenie na tyle dni na ile jedziemy.

Gość gość
Ja zawsze wykupuję taką polisę. Sporo jeżdżę, również służbowo, więc uważam, że to jest podstawowa sprawa. Mam zaufanego brokera http://www.ptdfinanse.pl, który mi zawsze doradzi, gdzie co kupić.

Polisa turystyczna to bardzo dobry pomysł ponieważ lista potencjalnych zagrożeń jest bardzo długa. Trzeba jednak pamiętać, że polisa polisie nie równa. Dlatego tak ważne jest aby przed nabyciem ubezpieczenia, dokładnie przeczytać ogólne warunki ubezpieczenia. Pozwoli to uniknąć wielu nieprzyjemności w razie zaistniałego zdarzenia W artykule ""Ubezpieczenie turystyczne-czy warto kupić i jakie wybrać"" na mfind, krok po kroku opisane zostały uwagi na ten temat, zachęcam do lektury. W razie potrzeby jestem do dyspozycji. Kamil Świderski - Mfind

Gość innka34
Najlepiej brać u agentów znanych firm. Ja to nawet w tym roku poprzez sms się ubezpieczałam. Brałam też dodatkowe ubezpieczenie bagażu.

Gość gość
Warto korzystać z ubezpieczeń turystycznych, zwłaszcza jak się wyjeżdża z dziećmi. Obecnie na rynku jest wiele ciekawych propozycji, warto jednak korzystać z doświadczonych Towarzystw. Polecam portal ipolisa24.pl. Ubezpieczenia on-line. SIGNAL IDUNA dostępne z 10% zniżką.

Gość dolinek
Zawsze kupuje polisę turystyczna. Nawet podróżując po UE. Nasze ubezpieczenia nie wszystko gwarantują, dlatego wole być w pakiecie zabezpieczony, np. od kradzieży, transport do szpitala lub do domu i inne takie drobiazgi ważne, które nasze ubezpieczenia nie zapewniają a pakiet compensa voyage gwarantuje.

Gość małgosina
W myśl przysłowia " Przezorny zawsze ubezpieczony" wolę dmuchać na zimnie i wykupuje polisę turystyczną. Nigdy nic nie wiadomo co człowieka może spotkać. A ponieważ compensa ma dość rozbudowane gwarantowane zabezpieczenia, od lat powierzam im moje bezpieczeństwo na wyjeździe.

Gość gość
tak, poniewaz karta ubezpie. EU nie gwarantuje np. transportu medycznego itd. dlatego warto jest zaplacic te pare groszy i miec udany urlop.

Gość gość
Jeśli mieszkasz w Cieszynie lub okolicach i potrzebujesz ubezpieczenia to zapraszamy do naszego biura: Kaniafinanse na ul. Bobrowieckiej 29. Oferujemy ubezpieczenia: - majątkowe mieszkań i domów, - grupowe na życie, - turystyczne zagraniczne, - NNW – od nieszczęśliwych wypadków, - komunikacyjne, - rolne, -ubezpieczenia małych i średnich przedsiębiorstw. W razie pytań zapraszamy do kontaktu: http://www.kaniafinanse.pl/

Gość gość
Gdzie mogę spotkać agenta Compensy? Warto się przejść i zobaczyć co ma do zaoferowania.

A musiał ktoś z Was korzystać z takiego ubezpieczenia w compensa? chodzi mi o to jak to wygląda jak już się coś stanie? bo w umowie jest zawsze wszystko fajnie napisane a co do czego przyjdzie to później jest problem z wypłatą ubezpieczeń. Może ktoś coś powiedzieć o Compensie?

Gość OE_Compensa
Warto dodatkowo zajrzeć na naszą stronę internetową: www.compensa.pl/klient-indywidualny/ubezpieczenie-turystyczne-podrozy/tabid/81/Default.aspx, gdzie można znaleźć porównanie wariantów ubezpieczenia Compensa Voyage, a także sprawdzić korzyści płynące z posiadania naszego ubezpieczenia w porównaniu do Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego. Zawarcie umowy ubezpieczenia Compensa możliwe jest poprzez spotkanie z naszymi agentami ubezpieczeniowymi lub biurami ubezpieczeniowymi oferującymi ubezpieczenia naszego Towarzystwa. Wszelkie dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej pod adresem: www.compensa.pl/tabid/64/Default.aspx. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Online Ekspert Compensa

Gość Kariosza
Witam. Czy w Compensa Voyage jest możliwość doboru pakietu, lub np. możliwość przedłużenia ochrony ubezpieczeniowej w sytuacjach nagłych o 24 h, pomoc prawna, poszukiwanie i ratownictwo do 12 500 euro ponad SU na koszty leczenia. Szukam tak dobranego pakietu.

Gość OE_Compensa
@gość: Zapraszam do kontaktu z naszym agentem. Po kontakcie telefonicznym ustalicie Państwo termin i miejsce spotkania (biuro agenta lub inne miejsce). Dane kontaktowe do agentów w całej Polsce mozna znaleźć na naszej stronie internetowej pod adresem: www.compensa.pl/tabid/64/Default.aspx. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Online Ekspert Compensa

Gość Ubezpieczenia Garwolin
Zapraszamy do biura mieszkańców Garwolina i okolic. Specjalizujemy się w doradztwie produktów ubezpieczeniowych. W trosce o dobro i potrzeby naszych Klientów staramy się wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom. Każdego traktujemy indywidualnie, dopasowując jak najkorzystniejszą ofertę. Dzięki współpracy z czołowymi towarzystwami ubezpieczeniowymi nasze przedsiębiorstwo z roku na rok zdobywa coraz to większe uznanie i poszerza grono stałych Klientów. Zapraszamy na stronę: http://www.ubezpieczeniagarwolin.pl/

Gość OE_Compensa
@kariosza: Tak istnieje taka możliwość. Zapraszam do kontaktu z naszym agentem lub oddziałem. Wszelkie dane kontaktowe do naszych agentów lub oddziałów znajdzie Pani na naszej stronie internetowej pod adresem www.compensa.pl/tabid/64/Default.aspx. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Online Ekspert Compensa

Gość EkspertLink4
W Link 4 przy odnowieniu OC lub AC dostaniesz Podróże na 7 dni dla jednej osoby gratis. Ubezpieczyć można również mienie pozostawione bez nadzoru w mieszkaniu.