Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma zwykly termometr stary rtecciowy

Polecane posty

Gość gość

teraz juz jest bezrteciowy. w starym bez problemu moglam strzepac i rtec schodzila a teraz strzepuje a ta ciec w srodku( teraz alkohol) nie schodzi. o co chodzi?

Gość gość
Nie wiem,moze ich nie trzeba strzepywac? Ja tez mam rteciowe i to zapas. Jak bylo glosno,ze wycofali,to znalazlam w aptece i kupilam kilka.

Gość gość
Kup sobie elektroniczny. Te na alkoholu to trzeba mieć niezłą krzepę żeby zbić. Rtęciowych już dawno nie używam...

Gość gość
mam az 2 elektroniczne.

Gość gość
No to używaj elektronicznych, a ten na alkoholu zutylizuj, bo są do niczego.

Gość gość
To kup dobry elektroniczny i przeczytaj manuala. Ja mam rteciowy i elektroniczny i r9znica jest zawsze 0.1 st.

Gość gość
nawet maz probowal i stoi w miejscu. nie da rady strzepnac.

Gość gość
Da się da, tylko trzeba mocno trzepać intensywnie, nie raz tylko wiele razy szybko. Dobry jak chcesz ćwiczyć mięśnie rąk, ale raczej do mierzenia temperatury przy gorączce słabo się nadaje.

Gość gość
No to stary rtęciowy czy nowy bez rtęci? Dwie różne rzeczy... Sama mam rtęciowy i też będę go do oporu używać, miałam tani elektroniczny, pożyczałam też drogi na podczerwień, polecany wszędzie i jednak była różnica w pomiarach, jak rtęciowym porównywałam (w tańszych termometrach nawet o 1-1,5 st, a jak się obserwuje spadek temp. po lekach to ważne...)

Gość gość
Na allegro są takie niby - rtęciowe. Ktos ma? Polecacie?

Gość gość
Mój ostatni rtęciowy zbił kot. :( mam 2 elektroniczne, jeden tania reklamówkę, drugi dość drogi. Oba pokazują, jak chcą w przedziale 35-40 stopni. Kiedyś zmierzyłam sobie na próbę i miałam 41 stopni.

Gość gość
To jakieś lipne trafiłaś. Moje dwa mierzą tak samo. Z tym, że wg mnie te termometry nie nadają się pod pachę, najlepiej mierzyć w tyłku.

Gość gość
Tez mam ten nowy bez rteci i naprawde cizko sie go strzepuje. Ja nie mam tyle sily go zbic i musi robic to maz.

Gość gość
Ja kupiłam w zeszłym roku na allegro rtęciowy, bo mój 20-letni elektroniczny zaginął, a nowy elektroniczny mierzy w cały śrwiat.

Gość gość
"To jakieś lipne trafiłaś. Moje dwa mierzą tak samo. Z tym, że wg mnie te termometry nie nadają się pod pachę, najlepiej mierzyć w tyłku." Akurat ten drogi jest do ucha. pewnie, ze lipne kupiłam, ale nie chcę ryzykować z kolejnym, bo skąd wiem, na jaki trafię? Kupowanie w aptece za prawie 200 zł widac nie gwarantuje sprawnego działania.

Gość gość
To ile trzeba dac zeby termometr elektryczny byl ok? Ja za swoj dalam 150(uwazam ze to duzo) i pokazjue temp jak sam chce

Gość gość
Ja dałam 15zł i pokazuje dobrze. Nie wiem, co wy za cuda kupujecie w takiej cenie...

Gość gość
nie trzeba dac duzo, tylko nauczyć się mierzyć.