Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Looollaaa

Czy mogę być w ciąży?! Błagam o pomoc!

Polecane posty

Gość Looollaaa

Biorę tabletki antykoncepcyjne. Brałam je kiedyś przez pół roku, odstawiłam i zaczęłam znowu po kilku miesiącach. Obecnie jest to moje 3 opakowanie. Tabletki biorę regularnie i sumiennie, zawsze o stałej porze, ale czasem zdarzy mi się wziąć o godzinę lub dwie WCZEŚNIEJ! Na początku tego opakowania, (1 rząd tabletek, 1 tydz.) wystąpiła taka sytuacja, że około 2-3 h od przyjęcia tabletki wystąpiła u mnie biegunka (2 wizyty w toalecie) ustąpiła ona około 4-5 h od przyjęcia tabletki i wtedy przyjęłam jeszcze jedną tabletkę z awaryjnego opakowania, na wszelki wypadek. Poza tym, nie było żadnych niepożądanych sytuacji ani nic podobnego, a mój partner nie kończył we mnie. Jestem teraz przy 3 dniu przerwy, a nadal nie mam krwawienia... Bolały mnie piersi przez jakieś 3 dni i przestały, czasem pobolewa mnie podbrzusze od dwóch dni. Nie wiem co myśleć. POMOCY!

Teoretycznie nie powinnaś sie martwic, ale zawsze w razie czego mozesz zrobić test ciążowy. A kiedy pójdziesz po kolejna receptę (dostajesz 3 op.na jednej, tak? Czyli teraz powinnaś pojsc po kolejna?) zapytaj ginekologa dlaczego plamienie nie wystąpilo. Moze zmieni pigulki na inne.

Gość gość
przy tabsach to norma że krawienie nie pojawia się od razu

Gość czarna8282
Raczej na 98% nie jesteś, głowa do góry! dostaniesz okres i gitara :D

I jeszce jedno- plamienie moze sie zacząć nawet w ostatnim dniu przerwy, ale to nie oznacza, ze czekasz aż się skonczy by rozpocząć kolejne opakowanie! Jeśli chcesz zachować zabezpieczenie antykoncepcyjne po 7 dniach zaczynasz kolejny blister! Wyjątkiem jest...pozytywny test ciążowy;) ale wątpię. Skoro pigulki przyjmowałaś bez ponad 12-godzinnych opóźnień, po biegunce przyjelas zaraz kolejna pigułkę....nieeeee....