Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dużo dużo very big

Dużo jem i nie moge schudnąć

Polecane posty

Gość dużo dużo very big

Np dziś: 2 jajka 2 małe parówki bobaski 3 chlebki tekturki wieloziarniste 1 pomidor 2 paluszki rybne 3 łyżki ryzu trochę kiszonej kapusty do tego kawa nieslodzona z mlekiem i woda mineralna. A jeszcze coś wieczorem musze zjeść. To już jest moje menu po przejściu na dietę. Czy ja na tym schudne? Bo mam wrażenie ze bardzo tego dużo a ograniczyć nie mogę bo jak nie zjem jakiegoś posilku to mi się w glowie kręci i mi slabo.

Gość gość
Raczej skup się na jedzeniu nie przetworzonej żywności niż na jedzeniu syfu.Widziałaś z czego robią paluszki rybne i parówki?? Juz lepiej zjeść kawałek pieczonej ryby oraz piersi z kurczaka niż to co masz w swoim jadłospisie. Kaloryczność nie wiem czy przekracza 500 kal więc na pewno jest to mało i jojo murowane.

Gość dużo dużo very big
Jak to 500 kcal nie przekracza? jedno jajko ma 90 kcal. Nie mam czasu na pichcenie bo mam malutkie dziecko w domu wiec jem to co mam pod ręką na szybko. W dodatku karmie piersią i nie wszystko moge jeść. Mówią ze podczas karmienia się chudnie a ja do tej pory jadlam pączki drożdżówki, biale bulki z maslem i niestety sporo przybrałam wiec postanowilam jeść inne rzeczy zeby zrzucić. Niestety mam ograniczone mozliwosci bo brokuly, kalafior i wszelkie groszki fasole bardzo wzdymają moje dziecko i poźniej bardzo płacze. Podobnie dzialają na nie ogorki, jablka powodują rozwolnienie a po cytrusach, miodzie i orzechach jest całe wysypane.

Gość gość
jedz warzywa - nie ma ich w twoim jadłospisie, pieczywo i owoce do południa, potem warzywa, ryby i drób, gotowane w wodzie, na parze, z warzywami

Gość gość
aha, oprócz warzyw zapodaj sobie białko - kefir, biały ser, jogurt naturalny. Kefir możesz pić ze zblendowanym bananem - i oto masz pomysł na śniadanie, ja tak jem i chudnę

Gość dużo dużo very big
Dziekuje. ten banan z kefirem brzmi ok. Jutro sobie taki zrobie na śniadanie. A jakie warzywa mam jesć? ogórki, kalafior, brokuly i wszelkie fasole i grochy odpadają, a i jeszcze seler bo jestem na niego uczulona. Więc co mi zostaje? Pomidory chyba tylko i salata bo marchewka i ziemniaki nie są zbytnio polecane w diecie chyba.

Gość gość
Ha ha, no tak. Karmisz piersią i jesz taki syf? Jaki żal...

Gość gość
ziemniaki nie szkodzą, trzeba jeść je z umiarem, np robisz kawałek gotowanej czy pieczonej ryby i do tego ziemniak z wody. Jeden. Na kolacje możesz też jeść ziemniaki, bez mięsa, np ja bardzo lubię ze sledziem w sosie tatarskim, oczywiście też w rozsądnych ilościach, bo to ze śmietaną. Albo galaretkę z kurczaka, bez chleba, albo robię francuski raratouille czy gotowaną mlodą kapustę - można ją kupić nawet teraz. Nakważniejsze żeby nie jeść węglowodanów na wieczór - odstaw makaron, ryż, jak nie możesz zupełnie to ogranicz, ja ryż jem raz na miesiąc. Jutro np robię pulpety z indyka i będe je miała na jakiś tydzień, bo mieszkam sama, można je wekowac i siup do lodówki

Gość gość
nie doczytałam twojego drugiego postu, kochana przy tych bułach i drożdżówkach to daleko nie zajedziesz... Odstaw wszystko co słodkie. Zupy jedz. Jak już baaaaardzo musisz, to kup sobie np mini milky way, albo weź ryżowego wafla i posmaruj dżemem

Gość gość
Odstepy miedzy posilkami