Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pysia999

obowiązek chrztu

Polecane posty

nie chcę chrzcić swojego dziecka, chciałabym, żeby samo wybrało własną drogę wiary, ale ludzie patrzą na mnie jak na córkę szatana...! to jest irytujące tym bardziej, że żaden , ktory mnie krkytykuje nie jest idelanym katolikiem

Gość gość
a gdzież to mieszkasz że ludzie patrzą na Ciebie ? Co masz 3 domy na ulicy i dalej łyse pole ? Chrzań ludzi , rób swoje ja też dziecka nie chrzciłam i jest dobrze

Gość gość
Do ludzi masz pretensje ze jesteś glupia ? A co jest zlego w chrzcie ?

Gość gość
mozesz wsciekas sie na swoja postawe zyciowa nie na innych, jak bys miala zlewe to bys nie miala pretensji

Gość gość
daj spokoj i się nie przejmuj! mój syn ma 9 lat i jest nieochrzczony i nikt na nas dziwnie nie patrzy... tylko Polacy (niektórzy, nie wszyscy ocywiście). mieszkamy w Szkocji.

Gość gość
Pysia masz rację ja też bym nie chrzcił a ta cała wiara to bajka dla dzieci i amen

Gość gość
Arcybiskup flaszka sławoj leszek głódz

Gość gość
a ty pysia jesteś katoliczką ?

Gość gość
W Polsce 95% katolików to jest bajka jak ostatnio robili badania to gdzieś mniej więcej 30% Polaków wierzy w te głupoty

Gość gość
A skąd ludzie wiedza ze jest nie ochrzczone twoje dziecko???

Gość gość
Uwolnić Polskę od watykańskiego zaborcy i czarnej mafii w kieckach!

Gość gość
Pamiętajcie że każdy człowiek rodzi się ateistą bez względu na religię to dopiero trzeba mózg wyprać i trochę indoktrynacji żeby owieczkę skierować na właściwe tory.

Gość gość
Watykanski zaborca ? Ha ha ha ha ha ha ha ale jaja

Gość gość
A co może nie zaborca?Na katechezę rocznie z budżetu państwa idzie 1,3 miliard trzysta milionów złotych a dzieci w Polsce chodzą głodne jak kościół chce uczyć tych bzdur to niech sam se to finansuje!

no wiec tak... ja mam wszystkie sakramenty, przyjmowałam je bo to była "normalna kolej rzeczy " , z wiekim zaczęłam rozumieć całą tę wiare, a raczej rozumieć, że to nie dla mnie TAK mieszkam na wsi, gdzie każdy w nidziele musi być w kosciele i to na dodatek o tej samej godzinie co zwykle i musi siedziec w tym samym miejscu , żeby go nie posadzili, że nie był na mszy świętej TAK to mała miejscowość i ktoś nie wierzący jest kosmitą, ktoś to nie wyprawia chrztu, komuni, bierzmowania i weselisk w remizmie jest kosmitą. a co do wesel, ja brałam tylko slub cywilny, bez koscielnego i bez wielkiego wesela- nie pot=doba mi się ta tradycja pożal się boze.... na które zaprasza się pół wsi i już wtedy uznali mnie za nienormalną:D:D

Gość gość
Demokracja to rzady wiekszosci .W Polsce wiekszosc obywateli to katolicy.Mniejszosc musi sie podporzadkowac .Nikt wam nie kaze wierzyc ani chodzic do Kosciola.Pieniadze WIEKSZOSCI wierzacej ida na katecheze w szkolach.koniec kropka

Gość gość
Ty jesteś głupi a te katechezę to se wsadz w dup.....e!

Gość gość
na mnie jakoś normalnie patrzą i patrzyli ,mój syn poszedł do chrztu niedawno sam poszedł do proboszcza prosić o chrzest ,drugi syn ma 3 lata i nie jest ochrzczony ,podejmie sam decyzję .Nic na siłę nie chcę podejmować decyzji w tych sprawach za moje dzieci .

Gość gość
W Polsce idę o zakład że tak naprawdę katolików to jest z 30% a nie jak to się wmawia 95% jak ja na przykład byłem chrzczony a do kościoła nie chodzę 20 lat to mnie się wlicza jako osobę wierzącą chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
szczerze współczuje :) typowy zaścianek, ciemnogród. To realia polskiej wsi

Gość gość
Banda sukienkowych nierobów i pedofilów

Gość gość
A jak obliczyles ze katolikow jest w Polsce 30 % Ciekawe ? Masz jakieś nowe dane ?

Gość gość
Moje tez nie ochrzczone mam córki w wieku 7,9 lat i naprawdę mam głeboko w d...e co kto mysli na ten temat :)Nie przejmuj się i zyj dalej

Gość gość
Tłumacze ci przecież iż byłem chrzczony księdza po kolędzie nie puszczam w kościele byłem ostatnio z 20 lat temu to oni mnie wciąż zaliczają do osób wierzących i takich ludzi to są tysiące

Gość gość
Gosciu z 19.08 po pierwsze glupi ty jestes bo nie rozumiesz demokracji .po drugie co jest zlego w nauce religii ? Czegoś złego mozna bauczyc sie na religii ?

Gość gość
Bo religia to pranie mózgu i indoktrynacja

Gość gość
A pieniądze to powinny iść na np. głodne dzieci a nie na jakąś katechezę niech se kościół sam to finansuje

Gość gość
No i sam se finansuje bo kościół to wierzacy .Skoro wiekszosc jest wierzaca to pieniadze wiekszosci ida miedzy innym na religie

Gość gość
a dlaczego ja m mam karmić czyjeś głodne dizeci ? czy one rodziców nie mają ?

Gość gość
Główno prawda że se sam finansuje bo kasa idzie z budżetu państwa a nie z watykanu wiesz człowieku jaki jest może majątek kościoła w Polsce a biednych i głodujących to on ma w d***e