Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metalówaa1994

Dlaczego polskie szkoły są takie zacofane

Polecane posty

Żyjemy w epoce komputeryzacji, a rzad chce kupić dzieciom za darmo papierowy podręcznik zamaist np. tabletu. Przecież te dzieci w przyszłości będą miały kontakt głównie własnie z komputerami, więc dzięki obsłudze tabletu od najmłodszych lat będa lepiej funkcjonować w współczesnym świecie. Polska szkoła to zacofanie, liczenie na liczydle i windows 98 w salach do informatyki.

Gość gość
w tylku z tabletami ksiazka i czytac rozwijac te tempe pozbawione wyobrazni i logicznego myslenia mozdzki ! zacofana nacja 21 wieku

świat sie zmienia, nic na to nie poradzisz, choćbyś niewiem jak tupała nóżką z wściekłości że nie ma już lat 60 :) w czym niby papier jest "lepszy", poza twoimi osobistymi preferencjami? :)

papier nie ma już przyszłości, świat sie komputeryzuje, i ksiązki bedą czytane w formie elektroniczej w przyszłości. Ludzie staroświeccy moga tupą nóżka ile chcą ale poza byciem pociesznymi zacofańcami nic nie osiagną. Ja sama czytam papierowe ksiązki, ale jestem świadoma że to nie ma przyszłości, i moje dzieci i wnuki już beda dorastały w innym świecie, bardziej zaawansowanym technologicznie. :)

Gość gość
jasne :) swiat sie zmienia i dostosowuje ludzkow do niewolnictwa w tym umyslowego rowniez i rozumiem ze ciemnota 21 wieku jest okrutnie tym faktem zachwycona :)

ale odnieście sie do moich argumentów i piszcie z sensem a nie "KSIONSZKI LEPSZE!!!!! TABLETY GUPIE!!!!" bo to nie ma sensu :)

Gość gość
współczesny swiat nie kreci sie wokół komputerów i tabletów dziecko, chyba ze Twój własny świat. Im mniej dzieci beda korzystac z takich urzadzen tym lepiej dla ich oczu, zdrowia, inteligencji, wyobraźni itd

może na twojej wsi sie nie kręci, ale świat sie komputeryzuje, dosłownie wszystko - system bankowy, admininstracja państwowa, sposób przekazywania informacji itd :) Jest tez rzeczą oczywistą że prędzej czy później ksiązki elektronicznie spowodują zniknięcie książek papierowych, tak jak jak samochody wyparły powozy konne. Z czym tu w ogóle dyskutować? To ze wy lubicie szelest papieru to nic nie zmienia.

nawet w samochodach są komputery. Handel odbywa sie w znacznym stopniu za pomoca komputerów. W supermarketach mamy automatyczne kasy - to tez komputery. Randki internetowe. I ktoś śmie jeszcze mówić, że "świat nie kręci sie wokół komputerów"? :D to myślenie życzeniowe starca, nieprzystosowanego do współczesnego świata.

Gość gość
na mojej wsi... tak dziecko moja wies to Bydgoszcz, starszna zacofana wiocha :D :D wiesz podyskutowałabym z Tobą gdybyś miała cos do powiedzenia ... a tak cóż ...

oho, nie masz argumentów to uciekasz :D jedyne do czego sie odniosłeś/odniosłaś to do określenia "wieś" a nie do argumentów merytorycznych :) Moze ich nei zrozumiałaś, dlatego według ciebie "nie mam nic do powiedzenia? :)

Gość gość
metalówa, gdzie się podziewa Twój podszyw?

Gość gość
metalówa daj głos

Gość gość
nie dziecko po prostu widziałam tu mase twoich watków i serio uważam ze nie ma z kim dyskutowac

Gość gość
ksiazki beda zawsze a tablety nie, za kilka lat bedzie juz cos innego a po drugie wielka filozofia obsluga tableta:) hehe

brokeninside87 jakie "pomysły"? Uwazasz to za prowokacje? Przeciez mam racje. Obal któryś z moich argumentów. Pisze z sensem, to co napisałam ma oparcie w faktach i przewidywaniach zarówno futurologów, jak i z rzeczywistością widzianą za oknem i każdy rozgarnięty człowiek, znający procesy rzadzące dzisiejszym światem przyzna mi racje. No ale i tak pewnie odpowiesz mijakoś głupio, np emotką ":)" czy czymś takim, nie twój poziom intelektualny.

Gość gość
21:36 brawo :D

"nie dziecko po prostu widziałam tu mase twoich watków i serio uważam ze nie ma z kim dyskutowac" Ale tutaj przedstawiłam merytoryczne argumenty. Zadałam kłam twoim twierdzeniom , że "świat nie kręci sie wokół komputerów". Kręci sie i komputeryzacja postępuje. To ty jesteś bez wyobraźni jeśli tego nie zauważasz. A odpowiadanie niemerytorycznymi pierdołami na merytoryczne argumenty, co zrobiłaś, to poziom dna.

Gość gość
Ile ty masz lat?

20. A co, inteligencje, i interesowanie sie światem uważasz za infantylne? :D Spadaj oglądać M jak Miłość.

"ksiazki beda zawsze a tablety nie" Lampy naftowe będą zawsze, żarówki nie - taki sens ma ta wypowiedź. Książki papierowe prędzej czy później są skazane na wymarcie. To oczywiste, tak jak wymarły lampy naftowe, dyliżanse konne, pociągi parowe, miecze jako uzbrojenie armii itd. :)