Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapchany nos u 2 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

U moja córki od wczoraj świszczy w nosie jakby miała go zapchany,ale oddycha bez trudu. Świszczenie pojawia się kiedy mała oddech energiczniej np kiedy wymachuje rączkami. Ten niby kata znajduje się jakby głęboko w nosie albo gdzieś pomiędzy gardłem a nosem. Zakrapiam nos solą fizjo. i ściągam Fridą,ale nic tam nie ma. Córka przeszła już jeden katar, który skończył się w poniedziałek. Teraz ciągle się boje że coś złapie bo jej starszy brat ma zapalenie oskrzeli i płuc. Mimo,że są odseparowani to i tak zarazki są w powietrzu. Co to może być sapka? Mała też sie bardzo ślini, czasem aż się zakrztusi śliną, może to jej zalega w gardle?

Gość gość
może się slinić rpzez zeby a moze jej to spływa do gardła. Możesz jej chyba podac przez 2 dni nasivin 0,01% i mocno osciągaj aspiratorem, czasem to tak głeboko zalega, że trochę trzeba się namęczyć zanim to paskudztwo wyjdzie i kładz ja na brzuszku wtedy syzbciej jej to "zleci"

Gość gość
to tzw sapka niemowlęca sprawdź w googlach

Gość gość
Czytałam,że w wieku 2-3 miesięcy zaczynają pracować ślinianki, dziś cudowałam pół dnia z tym katarem,ale nic nie wydobyłam. Nawet robiłam inhalacje z soli fizjol.

Gość gość
u koleżanki było podobnie, okazało się że dziecko w szpitalu po porodzie zaraziło się gronkowcem, też miało ok 2 miesięcy gdy koleżanka to wyłapała najeździli się po specjalistach a powodem był gronkowiec.

Gość gość
Ale ten gronkowiec "uaktywniłby" sie dopiero teraz,wcześniej nie było problemu. za tydzień jadę na szczepienie to zapytam się pediatry, no chyba,że rozwinie się jej katar.

Gość gość
tak u niej uaktywnił się ok. 2 miesiąca, wiem że z nią rozmawiałam jak Mała miała ok 3 mcy i mówiła jak jeździła od 2 mca po specjalistach.