Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podobno na ukrainie łamane są prawa człowieka

Polecane posty

Gość gość

czy rzucanie koktajlami mołotowa w policję to jakieś nowe "prawo człowieka"? a jak u nas napieprzają w policję kamieniami i racami to "bandyci". ciekawe

a nie widzisz róźnicy? Ci ludzie bronią się !!! przed smiercia ci w Polsce to zwykła "chuliganka"

Gość gość
przed jaką śmiercią? przecież nikt ich z domu nie wyciągał i pod murem nie stawiał. no ale jak ktoś rzuca koktailami mołotowa w budynki i buduje na ulicy barykady to niech się nie dziwi że odpowiednie służby do bandytów strzelają. w naszym interesie jest żeby jednak ta ukraina do unii weszła więc trzeba tę ich opozycję wspierać ale obiektywnie patrząc to oni wywołali już prawie wojnę domową. szczerze mówiąc to gdybym był janukowyczem to już dawno bym ich rozpieprzył.

widzę że jednak jesteś smarkaczem i chyba nie wiesz co piszesz ... x Chcesz naprawdę o tej sytuacji pogadac?

Gość gość
z takim prostakiem jak ty nie mam o czym gadać. wystarczy że sobie telewizję włączę i już będę wiedział wszystko co jesteś w stanie mi powiedzieć bo matoły twojego pokroju jedyne co potrafią to powtarzanie tego co im powie telewizja.

tak myślałem :) że nie chcesz porozmawiać ... x Ku twojej uciesze ( a może i nie) powiem tylko jedno Rozwiązanie sytuacji na Ukrainie jest w 90 % uzależnione od Rosji

Gość gość
to nie rosja buduj***arykady w kijowie tylko opłacani przez unijne lobby fanatycy.

Gość gość
"Rozwiązanie sytuacji na Ukrainie jest w 90 % uzależnione od Rosji" x bo zła rosja zamiast się wycofać to chce wciągnąć ukrainę w swoją strefę wpływów. a przecież wszyscy "postępowi" wiedzą że jedyna "słuszna' strefa wpływów to strefa unii europejskiej i jak unia chce kogoś u siebie to ten ktoś powinien lecieć do niej w podskokach a wszyscy inni usuwać się z drogi :D

Gość gość
ciekawe czy prawo człowieka do palenia opony samochodowej też jest na ukrainie łamane. bo jak ja chciałem spalić chwasty z mojej działki to straż miejsca mi mandat wlepiła. a w czym opona samochodowa lepsza?

to nie ma nic na rzeczy w rozpatrywaniu czy Rosja dobra czy nie Czy Unia to dobre czy złe wyjście ... Po prostu podziwiam tych ludzi że potrafili powiedzieć STOP i chcą decydować sami o sobie że walczą o swoje ,że walczą badz co badz za WOLNOŚĆ U nas w Polsce takie coś by nie przeszło za tchórzliwy naród jesteśmy

Gość gość
my mamy przede wszystkim spadkobierców "człowieków honoru" czyli pana kiszczaka i pana jaruzelskiego którzy przeciw własnemu narodowi wyprowadzili na ulice czołgi. x "że walczą o swoje ,że walczą badz co badz za WOLNOŚĆ " x za jakąż to "wolność" walczą z dopiero co wybranym prezydentem? czyżby ci rzucający koktajle mołotowa to byli represjonowani opozycjoniści? czyżby pan kliczko to był jakiś więzień polityczny?

za jakąż to "wolność" walczą z dopiero co wybranym prezydentem?" x Zadaj sobie pytanie W jakich wyborach? Wolnych i niezależnych ,uczciwych?

Gość gość
"Wolnych i niezależnych ,uczciwych?" x a masz jakieś inne informacje? ktoś kwestionował wyniki tych wyborów? rząd i prezydent ukrainy zostali uznani przez wszelkie międzynarodowe organizacje w tym unię europejską która dopiero gdy janukowycz odmówił podpisania traktatu stowarzyszeniowego zaczęła ćwierkać o "łamaniu praw człowieka". i wtedy zaczęły się "pokojowe" protesty polegające na podpalaniu i szturmowaniu państwowych budynków.

Gość gość
a przepraszam. o "łamaniu praw człowieka" to zaczęto ćwierkać wcześniej. gdy do pudła trafiła julia tymoszenko. to naruszyło "prawo człowieka do korupcji" obowiązujące na zachodzie gdzie choćby nie wiadomo ile nakradł to premierów, deputowanych czy innych posłów do więzień się nie wsadza.

ktoś kwestionował wyniki tych wyborów? rząd i prezydent ukrainy zostali uznani przez wszelkie międzynarodowe organizacje w tym unię europejską " x a ty myślisz że co mieli zrobić ? Pucz? Zaakceptowali bo nie mieli innego wyjścia

Gość gość
"a ty myślisz że co mieli zrobić ? Pucz? Zaakceptowali bo nie mieli innego wyjścia" x no mogli protestować i "walczyć o wolność" tak jak teraz a jakoś nie protestowali. awantura w kijowie wybuchła nie w obronie demokracij bynajmniej tylko w obronie wpływów UE. gdyby były jakieś dowody na fałszerstwa wyborcze i gdyby w odpowiedzi na to naród ukraiński zbuntował się przeciw samozwańczemu prezydentowi który chciał przywłaszczyć sobie wbrew jego woli władzę to sytuacja była by zasadniczo inna. tak jednak nie było a ty nie masz żadnych dowodów na fałszerstwa dzięki którym janukowycz objął władzę tyko rzucasz bezpodstawne oskarżenia bo tak ci wygodnie żeby podtrzymać propagandową narrację o "walce za wolność". a tak to jest tylko walka dwóch psów o kość: UE i rosja. rosja wygrała i posadziła swojego prezydenta na stołku to teraz lobby unijne chce za pomocą podburzanych kilku tysięcy frajerów go usunąć. i nie za bardzo ich obchodzi że doprowadzili już ukrainę na skraj wojny domowej. oczywiście tak jak pisałem - osłabienie wpływu rosji i ukraina w ue jest w polskim interesie więc należało by ich popierać. ale ja się jakoś nie mogę przemóc do popierania łajdactwa i strojenia go w piórka "słusznego protestu ludu".

Gość gość
dzisiaj w trójce była jakaś baba która stwierdziła że należało wprowadzić sankcje wobec ukrainy już wtedy gdy w sierpniu ubiegłego roku rosja obiecała ukrainie 15 mld usd pożyczki i wiele wskazywało na to że janukowycz nie podpisze umowy stowarzyszeniowej. że ue popełniła błąd bo tylko wysyłała do kijowa ashton zamiast zareagować. no to jest po prostu szczyt bezczelności. tak właśnie eurokraci wyobrażają sobie suwerenność państw. skoro jakieś państwo nie robi tego co unia od niego żąda to należy je zmusić sankcjami i innymi represjami. ale złudne nadzieje na to żeby ktokolwiek zrozumiał jak bardzo totalitarny charakter ma ta struktura i jak mało liczy się dla nich wola narodów europy.

Gość gość
powinni się powyżynać w pień. Tyle w temacie.