Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem ktory wiersz wybrac zaproszenie Pomozcie!

Polecane posty

Gość gość

Mam dwa przygotowane wiersze na zaproszenie slubne i nie wim ,ktory wybrac. Co myslicie o jednym a co o drugim , nie wiem ktory tekst… 1 W maleńkiej obrączce uczuć świat cały: miłość, obowiązek i wzniosłe ideały. Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele, na całe życie włożona w Kościele. Wierz mi - są dusze dla siebie stworzone Niech je w przeciwną los potrąci stronę, One wbrew losom, w tym lub w tamtym świecie, Znajdą, przyciągną i złączą się przecie. A. Fredro Iwona Wojciech i Szymalak Adamek wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić Sz.P. na uroczystość Zaślubin, która odbędzie się dnia 20 lipca 2001 roku o godzinie 15.00 w Parafii Św. Mikołaja przy ul. Św. Antoniego w Augustowie. Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz.P. na przyjęciu weselnym w Hotelu przy ul. Opolskiej w Augustowie. 2. Kilka lat temu rzecz sie ta dziala dziewczyna piekna Katarzyna Nowak chlopca poznala. Chlopak -przystojniak w nia zapatrzony Grzegorz Wachala powiedzial sobie:,,Chce takiej zony!,, Chodzil przytulal,kwiatki kupowal,kochal namietnie w reke calowal. Dziewczyna dluzna nie zostawala,milosc do chlopca odwzajemniala. Jak zwyczaj kaze sie zareczyli,slub i wesele w mig ustalili. Teraz przed Bogiem slubowac beda wiernosc, uczciwosc i milosc wzajemna! A ceremonia miejsce miec bedzie…..( adres) By dodac blasku uroczystosci pragniemy widziec wsrod naszych gosci... A tuz zaraz p[o kosciele zapraszamy na wesele.

Gość gość
juz lepszy pierwszy, ale dla mnie o wiele elegantsze jest po prostu zaproszenie bez wierszy,( ktore moze zamiescic kazdy,) przynajmniej wlasne , bezpretensjonalne i indywidualne.

Gość gość
No wlasnie , na poczatku podobal mi sie drugi ,ale teraz wydaje mi sie ze jest troche dziecinny...

Gość gość
za długie te wiersze ,fajne są takie króciutkie

Gość gość
Beznadziejne te wierszyki,nie lepiej cos krótkiego a treściwego....?

Gość gość
beznadziejne za długie sa

Gość gość
Nie sa wcale takie dlugie...

Gość gość
Jakie dlugie? W tym pierwszym widze ze sa dwa cytaty tylko napisane wszystko jedno pod drugim wiec sie wydaje ze to duzo..Teraz wszyscy tak pisza na zaproszeniach, Jest ok

Gość gość
drugie jest beznadziejne!!!! Odradzam!

Gość gość
Lepszy pierwszy, chociaż ja osobiście wolę zaproszenia bez wierszy.

Gość gość
oba porazkowe:O

Gość gość
To pierwsze, to chyba jakiś misz masz. to wierszydło o obrączkach, to grafomania czystej wody, więc cytat ze "Ślubów panieńskich" doczepiony do tego nie pomaga; drugie też rymy częstochowskie.. jak koniecznie chcesz, to postaw na poezję uznanych poetów, a nie "twórczość" weselną. Wstydziłabym się tych wierszyków. stanowcze "nie" dla obu propozycji.

Gość gość
pierwszy lepszy chociaż i tak obydwa są nieciekawe, takie dziecinne, ja bym wybrała coś poważniejszego, wyjątkowego.

Gość Invisible92
Pierwszy jest ładniejszy... Ja Ci napiszę jakie mieli moi znajomi ostatnio: "Ty i ja spośród tysięcy mocno trzymamy się za ręce.Niezwykły dzień , doniosła chwila i szept nieśmiały :miły..miła...Odtąd już razem zawsze i wszędzie tak miało być i tak niech będzie"... Drugi mi się aż tak nie podobał ale oryginalny : "Trzy czwarte z miłości , dwie piąte z rozsądku , ciut z wyrachowania , trochę dla porządku , kapkę dla tradycji , tyci dla reklamy , oświadczamy wszystkim , że się pobieramy" Zaproszenie nr.2 (jeden wierszyk popularny ale ładny): "Nie obiecuję Ci wiele bo tyle to prawie nic , najwyżej wiosenną zieleń , najwyżej pogodne dni.Najwyżej uśmiech na twarzy i dłoń w potrzebie.Nie obiecuję Ci wiele , bo tylko po prostu siebie".

Gość gość
Nie podoba mi sie teks,, tak mialo byc i tak niech bedzie,, czyli no dobra wezmy juz ten slub

Gość gość
W sumie jak sie teraz zastanowie to faktycznie jeden i drugi mi nie pasuja, macie racje. Poprostu tyle jest tego w necie ze nie wiem co wybrac i mam metlik w glowie… Ten ostatni mi sie podoba,, Nie obiecuje Ci wiele…,, jest bardzo ladny i go wybiore:)

Gość invisible92
myślę , że źle interpretujesz "tak miało być i tak niech będzie" mi się podobają...Bo ja to rozumiem tak że tak miało być , w sensie było to gdzieś zapisane w gwiazdach , że są dla siebie stworzeni i że skoro się odnaleźli w świecie to tak już będzie , że będą razem już do końca...No a ten nie obiecuje Ci wiele też moim zdaniem fajny...Taki życiowy.

Gość gość
to są jakieś dziecinne wierszyki, te, które ktoś zaproponował również. Poszukaj czegoś dojrzalszego, wzniosłego a nie takie rymowanki dla przedszkolaków.

Gość gość
Miłość — jest wcześniej niż Życie — Trwa dłużej niż Śmierć — jest Stworzenia Pierwszym Aktem — głównym Aktorem Na scenie, jaką jest Ziemia — [Emily Dickinson] **** Źródła spływają się w rzece A rzeki znów — w oceanie; Niebo ma w swojej opiece Wichrów radosne splątanie; Oddzielnych przedmiotów rzesza Boską decyzją tajemną Spotyka się, łączy, miesza — A ty — nie złączysz się ze mną? [Shelley Percy] ----------------- szukaj wierszy uznanych poetów zamiast grafomanii o malutkich obrączkach, słodkich gołąbkach itp. nie wyjdziesz na nieuka i bezguście z zerową wiedzą o poezji

Gość gość
Po pierwsze żaden, a po drugie w pierwszym kościół małą literą a nie wielką, bo chodzi o budynek.

Sama myślę nad zaproszeniami, ale te wszystkie wierszyki są tandetne... A najbardziej paskudne są zaproszenia, które są zadrukowane praktycznie w 90% procentach... te 10 % to spacje.

Gość gość
ja pierdzielę, przecież to wierszyki, błazenada jakaś :o. W przedszkolu jesteś czy co? Ślub to poważna uroczystość, takie wierszyki to wiocha. Jest tyle świetnych WIERSZY, cytatów, aforyzmów, nie ośmieszaj się takimi rymowankami, poważna ty jesteś? :o

Gość gość
Zgadzam się z wypowiedzia powyżej,wystarczy dac jakiś fajny aforyzm o milosci i tyle a nie jakies wierszyki....

Gość Invisible92
Jeszcze jeden najnowszy :) I mi się podoba bardzo... "Mój nieznany losie jak to uczyniłeś dwa serca odległe w jedno połączyłeś. Wśród tysiąca innych Ja jedną widziałem Bóg tak widać zechciał , że Ją pokochałem (imię chłopaka) " I dla mnie mój los zawsze był nieznany a serce pytało gdzie ten ukochany? Góry Cię przyniosły wśród lata zieleni jesteśmy jak widać sobie przeznaczeni. (imię dziewczyny) Ja tam nikogo nie krytykuję , każdy ma inny gust , jedni wolą sentencje inni wierszyki.I to każdego indywidualna sprawa.

Gość panna młoda sierpień
ja na lewej stronie zaproszenia miałam sentencje Jana Pawła II nowi ludzie...dotąd dwoje lecz jeszcze nie jedno odtąd jedno chociaż nadal dwoje. a na prawej kto zaprasza gdzie i o której