Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 24 lata i rodzice nadal mnie kontrolują. Co robić ? :(

Polecane posty

Gość gość

jakies rady ? mieszkam juz sama, ale matka codziennie dzwoni zebym na obiad przyjechala :O wydzwania wieczorem lub wtedy,gdy nie przyjade :O Gdy odmowie wpada w szal, mowi jakie to ma niesluchane dzieci, prawie placze :O i jej ulegam. Tata wcale nie jest lepszy :O

Gość gość
znajdź sobie UCZCIWEGO sponsora :)

Może to syndrom opuszczonego gniazda? Gdy rodzi się dziecko całe życie rodziców zaczyna się kręcić wokół niego. Po latach, kiedy dzieci opuszczają dom rodzice zostają znów tylko we dwójkę i czasem zdarza się, że nie wiedzą co w tej sytuacji zrobić. To nie chodzi o kontrolę, ale byłaś i jesteś bardzo ważnym elementem życia swoich rodziców. Ich tematem rozmów. Teraz muszą na nowo nauczyć się żyć ze sobą, rozmawiać, spędzać czas. Nie wiem na ile jasno opisałam to zjawisko. Warto więcej o nim poczytać.

Gość gość
Powiedz jej spokojnie, że jesteś już dorosła, masz swoje życie i własny dom, w którym mieszkasz i we własnym domu chcesz jeść na co dzień obiady. Umów się z rodzicami, że będziesz przyjeżdżać np. w weekendy i bądź konsekwentna. Pewnie trudno im się przyzwyczaić, że z nimi nie mieszkasz. Przyzwyczają się, tylko potrzeba czasu.