Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o zdanie doświadczone mamy ważne dla mojej malutkiej co zrobić

Polecane posty

Gość gość

Mała ma 8 tyg straszne ma kolki. Wczoraj tak okropnie płakała przy wieczornym posiłku nie mogła zjeść z bólu sprawiała wrażenie jakbym jej wrzatku nalewala. Koszmar. Tak cierpiało moje dziecko. Od tyg jestem na nutramigenie. Kupiłam sama żeby jej ulżyć. Niestety nie pomaga. Wcześniej było bebilon pepti i hipp combiotic oraz bebiko HA. Właściwie po każdym mleku tak samo. A wczoraj to nawet najgorzej dotąd. Czy jest sens podawać jej aż nutramigen skoro widocznie nie tu tkwi problem czy jej zaszkodzę taka restrykcyjna dieta i właściwie po co takie mleko skoro reaguje jak zwykle. Tylko mi nie piszcie o pediatrach bo zapytam za kilka dni. Mam wizytę umówiona. Ja proszę o opinie Was Mamy bo bywacie bardziej obeznane od lekarzy.

Gość gość
a próbowałaś jakieś leki na kolkę?

Gość gość
a nie mogłaś karmić piersią? mam 3 dzieci, karmiłam piersią i nie wiem co to kolka.

Gość gość
o Boże... ja karmiłam MM i też nie wiem co to kolka. nie zaczynajmy tutaj tego cyrku kp kontra mm bo nie o to w temacie chodzi. jeżeli karmi teraz mm i nie ma pokarmu to już i tak nie wroci do kp. co Cie to obchodzi czmu nie karmi cyckiem.

Gość gość
Sab simpleks delicol biogaja próbowałam. Piersią karmienie nie wyszło. Mam pisać o cholernym stresie jaki mi mąż zgotowal że straciłam pokarm?tego oczekujesz? Mam Ci się tłumaczyć że na dodatek mam wklęsłe brodawki i kapturki spadały? Mam błagać Cię o wybaczenie?to nie ten temat. Żegnam.

Gość gość
Butelka antykolkowa, suszarka i masowanie brzuszka, herbatka Humana na brzuszek, kropelki biogaia maly jest na mm hipp i ja również nie wiem co to kolki :)

Gość gość
A ja karmię piersią i kolki były przez 2 miesiące, także takie teorie że to od mm można sobie wsadzić tam gdzie światło nie dochodzi.

Gość gość
ja pierwsze dziecko karmiłam butelką i miało kolki, drugie piersią i kolek nie było.... więc albo przypadek albo coś w tym jest.

Gość gość
a to się dzieje tylko wieczorem czy przy każdym jedzeniu?

Gość gość
możesz na brzuszek też kłaść ciepłe pieluszki - ja prasowałam pieluszkę i taką kładłam na bruszku. no i herbatka koperkowa.

Gość gość
Właściwie to tylko wieczorem jest koszmar. W nocy normalnie w dzień też. Płacze owszem ale nie taki przeraźliwy wrzask i ból uniemożliwiający jedzenie. Korepek daje masuje suszarka jest. Wczoraj pomogła rurka windi-ale pytam czy zostać na nutramigenie czy bez sensu takie mleko.

Gość gość
Koper czasem wzmaga wzdecia. Mojemu espumisan w kropelkach pomagal

Gość gość
Moje dziecko miało kolki do skończenia 6 (!!) miesiąca. Leki już od pierwszego miesiąca pomogły nam zwalczyć bóle i cierpienie. A stosowałam:-Espumisan czy Sab Simplex (ważna dawka Esputikonu, który w nich jest)-Delicol-Biogaia-Debridat - to na recepte, chyba to było najbardziej pomocne, 3-3,5ml co 8h-Herbata koperkowa Hipp - starałam się jak najczęściej i jak najwięcejDodam, że dziecko jadło mleko Enfamil, klasyczne.Podobno dobre są rureczki windi, nie stosowałam ich, ale mamy to chwalą. No i wykładanie na brzuszek, i obowiązkowe odbijanie, nawet 2-3 razy po każdym karmieniu. Tak robiłam ja :)

Gość gość
Nawet w trakcie karmienia można dodatkowo odbić. I na brzuszku też kłaść

Gość gość
ja bylam karmiona piersia tylko do 2 miesiaca zycia i nie miala kolek moja siostra do roku i rowniez ich nie miala wiec nie jest to od mleka

Gość gość
Nam pomogl bebilon pepti. Ale dopiero w trzecim tygodniu podawania. i san simplex.

Gość takatamjedna2
zmien dziecku mleko na Humana 0 . Jest najlepsze ale zdaje sie ze tylko na recepte. Mojemu dziecku pomogło własnie to mleko. Jest skladem najbardziej zblizone do kobiecego.

Gość gość
Dlaczego Humana jest na receptę?

Gość gość
Mamo, która dawałaś Humanę, odpowiesz mi? Naprawdę to dla mnie ciekawe :)

Gość gość
Moj syn od urodzenia miał mega kolki, próbowaliśmy różnych mlek, później bebilon pepti, caly czas ciągły płacz dzień i noc, dziecko spało po 4 godziny na dobę góra, po 2 miesiącach w stolcu pojawiła się krew, przeszliśmy na nutramigen, kupy były po nim ok ale kolki skończyły się na dobre po 3-cim miesiącu dopiero. Poza tym na działanie mleka trzeba poczekać min 2 tygodnie. Jak córka ma takie mocne kolki to dawaj nutramigen, po innych mlekach będzie gorzej. A i u nas sab simplex, bobotic i chyba z 20 innych cudownych kropelek nie działały. Później esputicon trochę pomagał

Gość gość
Sab simplex to esputikon :)

Gość gość
Za szybko zmieniasz mleko, mala ma 8 tygodni a tyle juz przerobila. Wstrzymaj się teraz jeszcze na tym nutramigenie, dopiero po około dwóch tygodniach może mówić ze mleko pomaga lub nie. I tak jak dziewczyny mówią, odbijaj ja w trakcie jedzenia. Tymi babami, terrorystkami laktacyjnymi w ogóle się nie przejmuj. Powodzenia ;)

Gość gość
Nie zmieniaj juz mleka! dziecko 8 tygodni ma a juz 3 rozne mleka pilo? to delikatny brzuszek, przy takich mieszankach nie dziw się że jest coraz gorzej. Zostan przy tym nutramigenie i nie kombinuj, to mleko typowo na kolki, nietolerancje laktozy i lżejszego już nie znajdziesz

Gość gość123123
moja córka kolki miała po mojej piersi, do tego okropnie ulewała przeszłam na sztuczne mleko i też tragedia stosowałam różne wymienione tu cuda i nic nie pomogło dopiero jak skończyła 3 miesiące to kolki się skończyły a ja odżyłam bo wcześniej to wegetowałam przez te kolki, płacz córki, mój , ciągłego napięcia

polecam sab simplex czeski preparat,mojemu sykowi po doradzeniu przez pediatre pomogl info na email patikk21@o2.pl moge zakupic w aptece w czechach

Gość gość
Przecież to zwykły simetikon, który w polsce bez problemow można kupić (np. espumisan). Kogo wy w jajo chcecie robić?