Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaa1994

Dlaczego niektórych ludzi obrzydza erotyzm

Polecane posty

Gość metalówaa1994

mówią o seksie lub o jakichś erotycznych podtekstach "te świństwa", "fuj", "zboczone", czerwienią sie jak małe dzieci gdy słysza o czyms takim. To nienormalne. Obrzydzac moga jakieś odrazające dewiacje, ale nie zwyczajne postacie ludzkiej erotycznej aktywności.

Gość gość
erotomaństwo sprowadza człowieka do uprzedmiotowienia i traktowania go jak rzecz którą w każdej chwili można wyrzucić na śmietnik

Rozróżniasz słowa "erotyzm" od "erotomaństwo"(cokolwiek to jest, podejrzewam ze ci chodziło o erotomanie)? W kazdym razie jak rozumiesz słowo "erotomaństwo"?

"erotomaństwo sprowadza człowieka do uprzedmiotowienia i traktowania go jak rzecz którą w każdej chwili można wyrzucić na śmietnik" nonsens i bełkot, szczerze mówiąc.

brokeninside, no jest sporo ludzi, szczególnie dziewczyn, którzy o rzeczach związanych z seksualnością mówią "ochydztwo", "zboczone" i tym podobne określenia, "jak można mówić o takich świństwach" itd. Spotkałam sie z tym bardzo wiele razy. Jest tez sporo ludzi którzy seks uwazają za zło, i stawiają na piedestał jak największe ograniczanie aktywności seksualnej. No, ogólnie chodzi mi, o nacechowany negatywnie stosunek do ludzkiej seksualności. Jest to w Polsce bardzo powszechne a ja tego nie rozumiem.

Gość gość
Ja sie czerwienilem jak mialem 20 lat, a ty nie? Zresztą tera mlodzi zadnego wstydu niemaja:-)

I od razu porusze tez inną kwestie - dla mnie całkiem naturalne jest, że kochająca sie pora - chłopczyk i dziewczynka - po osiągnięciu określonego wieku, powiedziałabym 18 lat, po jakims czasie bycia ze soba, dla pogłębienia wzajemnej relacji i przywiązania, zaczyna uprawiać seks. Tymczasem dla niektórych osób to coś absolutnie złego, dziwnego, uwazają ze seks tylko po ślubie, albo np. dopiero po 2 latach związku, albo gdy "jest 100% pewności ze to ten jedyny". Rozumiem jeszcze jak takie poglądy powoduje wiara katolicka, ale co skłania normalnego człowieka do gadania takich głupot?

nie spotkałam się z tym, aczkolwiek może chodzić o to, że jak opowiadasz w towarzystwie: "i wtedy wiecie, on we mnie prysnął!" to może kogoś obrzydzać myśl o cudzej s*****e, bo cudza sperma tak po prostu jest tylko białym czymś tak po prostu. nawet seksualni potwierdzą. po prostu kwestie intymne nie powinny być wywalane pod publikę. też się rumienię jak słyszę o seksie, to KULTUROWE i uważam, że to dobre, po prostu publucznei nie mówimy o kale i kto kogo zapiął. a jestem asem. więc to kulturowe. mi się wydaje, że to dobry objaw, że nie gadasz przy wszysctkich o łechtaczce, bo to Twoja sprawa i nie każdy musi o tym słuchać natomiast jestem przekonana, że nikogo seksualnego seks nie obrzydza

"Ja sie czerwienilem jak mialem 20 lat, a ty nie? Zresztą tera mlodzi zadnego wstydu niemaja" to chyba byłes jakiś uposledzony albo niedorozwinięty. Co w tym wstydliwego? Co?

Gość wwrrr
Poczytaj temat 'moja 3 letnia corka sie masturbuje' i juz bedziesz wiedziala, dlaczego.

nie chodzi o wstyd, że to coś złego tylko o zażenowanie przekroczeniem granic pewnej intymności. poczytaj o róznicy wstyd/żenada. rozkraczanie się przed ginem nie jest niczym złym, a większość chyba jednak zażenowanie odczuwa jednych żenuje czyjeś latanie bez majtek po mieście a innych gadanie o tym. to nie są te same rejestry.

Gość gość
Ludzi nie obrzydza erotyzm jako taki Ludzi obrzydza demonstrowany seksualizm bez otoczki erotyzmu Nie ma się co dziwić Intymność polega na tym że jest intymna A seksualna intymność dla obserwatora stojącego z boku, jest czymś nieapetycznym, nawet może obrzydzać Bo jest nieapetyczna dla obcego widza (te ruchy i kląskania ciał, ta doopka podskakująca i ciapcianie.......co innego jest być uczestnikiem seksu a co innego być widzem seksu innych ludzi) Wyobraź sobie że musisz być takim obserwatorem seksu obcych ci ludzi, stoisz i patrzysz na zimno, nie czujesz podniecenia bo cię ten seks nie dotyczy.....a oni się miotają i ślinią....apetyczne TO?

e musisz być takim obserwatorem seksu obcych ci ludzi, stoisz i patrzysz na zimno, nie czujesz podniecenia bo cię ten seks nie dotyczy.....a oni się miotają i x właśnie mi przepowiedziałaś, jak będzie wyglądać mój związek z seksualnym:D

za dużo długich postów piszecie a ja musze najpierw to przemyślec co napisaliście a potem odpowiedzieć co o tym sądze :P ehhh

Gość gość
Broken ci to jasno wyoslila, jasniej juz niemozna. Jak jestes bezwstydna to mysle ze uposledzona kotku jestes. Ty nie ja:-)