Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wyborem rowerka dla 3 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Niby nic trudnego, ale pozornie :O Ona jest wysoka więc rower na 2-3sezony powinien być większy. Chciałoby się żeby miał wszystko czego trzylatka pożąda-czyli te wszystkie infantylne dodatki jak fotelik dla lali?. Z drugiej strony powinien mieć -choćby nóżkę, na której będzie można postawić rower jak w pobliżu nie będzie ściany. No właśnie i już tutaj jest problem bo przecież po co wyposażać rower w nóżkę jak ma boczne kółka? Ona już od jakiegoś czasu jeździ bez bocznych kółek, więc jak widzę rowerki w komplecie z tymi kółkami, to jestem świadoma, że zapłacę za coś, co jest mi niepotrzebne-a tak naprawdę to wszystkie je mają:O Druga sprawa to przydałyby się ze 3 biegi chociaż do łatwiejszego ruszania po górkę-tutaj to już w ogóle producenci nie mają nam nic do zaoferowania, bo o ile znajdę rower z kołem o średnicy 20cali z przerzutkami, to będzie to typowy góral a my chcemy typowo miejski rowerek z kierownicą wysoko by plecki proste były. Może znacie jakieś sklepy online które mają bogatą ofertę? Allegro już przeszukałam.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
wpisz w wyszukiwarkę: rowerek dziecięcy 20 cali ja tak zrobiłam i bez problemu mi znalazło

Gość gość
Jeszcze teraz przejrzałam tabelę doboru rowerka do wzrostu dziecka i okazuje się że moja jest w przedziale 18cali a nie 20 jak zakładałam. A 18cali to najmniej na rynku:O

Gość gość
najlepiej by było gdybyś przeszła się z córką do sklepu rowerowego, albo sportowego i dobrała odpowiedni rowerek. ja mieszkam w małym mieście a jest co najmniej 5-6 sklepów zajmujących się sprzedażą rowerów. potem możesz podobny zamówić przez net.

Gość gość
Wiem że musi mieć maksymalnie najwyżej na wysokości 54cm siedzisko mieć. Obawiam się że 20cali mi tego nie da. Wpisałam w wyszukiwarkę i szukam cały czas...

Gość gość
a ile twoja cora ma wzrostu? ja mam ten sam problem z kupnem dla mojej 5 latki rower.

Gość gość
To dla pięciolatki te 20cali to idealne są. Moja ma 111cm ni w pięść ni w oko :o

Gość gość
muszę chyba zapomnieć o tych 20calowych bo nogami mi ziemi nie sięgnie A tych 18calowych naprawdę jak na lekarstwo:O

Gość gość
moja ma 110 cm. jezdzila do tej pory na 14 ale juz zaaaaa maly dla niej. ale i tak chce na nim jedzic.

Gość gość
No właśnie moja teraz jeździ na starym rowerku kuzyna 12cali i jest tragedia istna-siodło ponad maksimum. Jak kupię 16cali to wystarczy na sezon jeden chyba?- znając jej tempo wzrostu :O 18 ciekawej nie mogę znaleźć :O

Gość gość
ja mam zamiar kupic 20 zeby miala na dluzej.

Gość gość
A ja się waham... Zapytam sprzedawców na jaka wysokość od ziemi najniżej siodło można bo jak ona już bez tych bocznych kółek jeździ to nie chcę jej już ich zakładać żeby się nie uwsteczniała. A wiadomo że wówczas musi sięgać nogami ziemi-ciężka decyzja.

Gość Wzruc sobie w google grafika
rowerek 18 cali i tam kilka ciekawych i spełniających Twoje oczekiwania znalazłam przed chwila.

Gość gość
18 cali to dla 3 latka małego. Moja córka jak miała 3,5 roku kupiliśmy jej pierwszy rower 20 cali.