Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metalówaa1994

Wyjasnijcie mi ten paradoks bo to nielogiczne

Polecane posty

Czy stopy osoby która mają je zimne z natury tez sie pocą? Na logike nie powinny, pot ma chłodzić, aczegoś zimnego chłodzić nie trzeba. Moje stopy zawsze są lodowate, więc nie ma powodu by sie pociły skoro są zawsze zimne. Wydawało mi sie to oczywiste, do dziś, gdy pomyliłam swoją stara skarpetke z chustką do nosa, co spowodowało że wyczułam w niej bardzo dziwny zapach wskazujący na to, że albo ktoś wysmarował je jakims śmierdzącym serem, albo stopy jednak mi sie pocą. To naprawde dziwne. Ktoś potrafi mi wyjaśnić ten paradoks?

Gość gość
Mąż grzyba i ci stopy walą?! :O

Gdybym miała grzyba to by mnie swędziało i czułabym intensywny zapach wydzielany przez zagrzybione stopy. Tymczasem dziwny zapach wydaja jedynie skarpetki noszone cały dzień. To nie to.

Gość gość
Skończ waść pan Przemo, cebula, czkawka, brokenside i pies wie co jeszcze, wstydu se oszczędź

Gość stara modelka bez związku
Stopy pocą się w zależności o tego ile wilgoci organizm musi wyrzucić na zewnątrz. Wilgoć produkuje organizm z nadmiaru produktów zakwaszających tj, zaśluzowujących z cukru, soli, mięsa, oczyszczonej mąki, mleka, żółtego i topionego sera i wychładzających owoców cytrusowych, czarnej herbaty i czarnej kawy, piwa. Czysty alkohol jest dobry na krążenie tj. max do 50ml na dobę. To, że masz zimne stopy to jest problem z krążeniem. Pij herbaty, kompoty domowe z imbirem, majerankową herbatkę na poprawę krążenia i stosuj ostre przyprawy:imbir, goździki, cynamon, kardamon, ziele angielskie, pieprz cayen. Z reguły przy osłabieniu tj. wychłodzeniu nerek zmniejszone jest krążenie krwi a przez to stopy najbardziej oddalone od serca są mniej ukrwione i dlatego lodowate.

a i też oczywiście ruch też jest wskazany na krążenie np. spacery, marszobiegi czy każdy inny zdrówka życzę :)

logiczne? logiczne :)

Gość gość
naskorek sie i tak zluszcza nawet jak sa zimne stopy, Naskorek moze gnic. Poza tym drobne otarcia itp. To wszystko sie zbiera w skarpetach.

Gość gość
Masz zimne nogi to i dlonie. Ciupcianie z toba musi buc niemile:-)

Gość Śmierdzący glan Bożenki
hopsa:classic_cool: