Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzoskwinka14

Luteina 50 a nadmierne owłosienie

Polecane posty

Gość brzoskwinka14

brzoskwinka14 biorę luteinę już prawie rok.jak wiadomo jest to hormon.mam problem z nadmiernym owlosieniem twarzy.zawsze miałam włoski na twarzy ale były malutkie i białe,teraz zaczynają robić się coraz dłuższe,na brodzie niektóre sięgają już 1 cm i pojawia się coraz więcej czarnych.Co jakiś czas depiluje się pasta cukrową w nadziei że osłabie cebulki i bedą coraz słabsze ale nie ma efektów.również na rękach zauważyłam zmiany,miałam takie króciutkie te wloski i białe i na rękach też robią się coraz dłuższe i ciemne,o udach już nie wspomnę,ale to juz najmniejszy problem bo i tak golę i tak.jeszcze na brzuchu wokół pępka rosną mi takie ciemne włoski.Więc chyba coś jest nie tak.jak myslicie czy to może byc skutek uboczny luteiny ? proszę o rady.jeśli ktoś miałl podobnie prosze niech się ze mna podzieli wiedza ;)

Gość gość
Ja bralam luteine 50 ale takich skutkow nie mialam. A mialqs badane hormony? Moze zbadaj testosteron ? Bo to raczej wyglada na zaburzenia hormonalne a nie na skutek uboczny luteiny.

Gość brzoskwinka14
prolaktyna 290 i tsh 1,3 :) może faktycznie zrobie testosteron.

Gość gość
Luteina to progesteron a on nie odpowiada za owlosienie. Zrob testosteron pewnie to on powoduje nadmierne owlosienie

Gość gość
prolaktynę masz 290 ng/ml?

Gość brzoskwinka14
290 mlU/ml .nie wiem czym się różnią te jednostki ale moja gin powiedziała że jest w porządku

Gość gość
faktycznie zbadaj testosteron, ale też ft3 i ft4, luteina nie ma takich skutków ubocznych

Gość gość
Jezu przeczytaj normy prolaktyny w necie, masz podwyzszona prolaktyne i pewnie testosteron tez

Gość brzoskwinka14
właśnie też tak teraz na jakimś innym forum przeczytałam że jakaś dziewczyna miała tsh w normie i ft3 i ft4 w normie,ale poszła do endokrynologa i powiedział jej że jednak ma coś z tarczycą i że przy staraniach są całkowicie inne normy.więc może coś jest na rzeczy.wgl czytałam że przy problemach z tarczycą też te owłosienie może być nadmierne.

Gość brzoskwinka14
jak odbierałam wyniki z laboratorium to normy przy prolaktynie były 66-720 więc się mieszczę chyba .nie wiem już jak to jest .dziewczyny czy do endokrynologa trzeba mieć skierowanie czy można bez się na wizyte umówić ?

Gość gość
Skierowanie jest potrzebne

Gość brzoskwinka14
a może prywatnie dało by się bez skierowania ? zrobię te wszystkie badania i pokaże mojej gin,ale jak ona powie że są ok,to chciałabym się dla pewnosci skonsultować z endo.

Gość gość
Prywatnie nie potrzeba skierowania

Gość gość
odkupie luteine marysiakaminska@yahoo.com

Gość brzoskwinka14
ja niestety nie moge sprzedać bo mi też potrzebna ;)

Gość gość
testosteron, DHEA, DHEAS, androstendion, DHT jakby dogłębniej analizować to jeszcze parę można wymienić do zrobienia.

Gość brzoskwinka14
gościu wyżej :) a co to są za badania ?bo oprócz testosteronu nie wiem za bardzo co to za badania :)