Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudddd

Czop śluzowy

Polecane posty

Gość Klaudddd

Hej. Właśnie zauwazylam ze wyplynelo ze mnie cos dziwnego. Galaretowata żółto przezroczysta maź. Czy to czop śluzowy? Termin porodu z USG miałam na wczoraj a z OM mam na za tydzien. Czy to objaw, ze niedlugo zacznie sie poród?

Gość gość
Albo czop, ale gdy nie jest podbarowiony krwia a twoj nie jest to mozesz urodzic za kilka dni lub tygodni. Albo to zwykla wydzielina, ja tez mialam takie budyniowe kawalki, sorki za okreslenie gdzies na tydzien dwa przed porodem. Nie zawsze ale ze dwa razy mi sie zdarzyly. Gdy zaczal odchodzic czop, byl kisielowatej konsystencji i mi odszedl wraz z pierwszymi bolesnymi skurczami, gdzies na 24 h przed porodem. I nie byl bezbarwny czy bialy, byl brazowy, momenatmi czerwony

Gość Klaudddd
czytałam, ze kobietom na kilka godzin przed porodem odchodzil czop, ale nie zawsze mial czerwone zabarwienie. ja juz od kilku dni wieczorami mam lekkie skurcze przepowiadajace. mam nadzieje, ze porod sie zaraz zacznie, bo juz nie moge sie doczekac. Poza tym marwie sie, ze po terminie moze byc cos nie tak. Ale jak na razie nie mam żadnych objawów...

Gość gość
Osobiscie nie znam zadnej kobiety ktorej odzedl bzbarwny czop i zaraz urodzila. Takze pozostaje ci spokojnke czekac. Sproboj masazu sutkow, ja wieczorem przy kapieli zastosowalam i po trzech godz. Mialam bolesne skurcze.

Gość gość
u mnie poród zaczął się od gęstego śluzu z niewielką ilością krwi. Przy pierwszym porodzie czopa nie zaobserwowałam.

Gość Klaudddd
Spróbuje, zobaczymy, moze podziala ;)