Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie zrobić dokładniejsze badania?

Polecane posty

Gość gość

Istnieje teoria że jeśli kobieta nie może zajść w ciąże po roku starań to wtedy powinna zrobić dokładniejsze badania a moja koleżanka stara się 4 miesiące i lekarz powiedział jej że pół roku to maksimum i w tym czasie zdrowa para przy regularnym współżyciu powinna już zajść w ciąże i powiedział jej że jak im się nie uda to podejmą inne kroki i zaleca badania...To jak to w końcu jest? czy któraś z was spotkała się z taką opinią że jednak czas do pół roku jest taki optymalny dla zdrowej pary?

Gość gość
Z tego co ja wiem to minimum 12 miesięcy regularnego współżycia. Jednak wszystko zależy od okoliczności. Znam sytuację że koleżanka wiele lat stosowała antykoncepcję hormonalną i też nie mogła zajść w ciąże i trwało to dłużej. Dopiero po 1,5 roku wysłał ich na badania.

Gość gość
Z tego co ja wiem to minimum 12 miesięcy regularnego współżycia. Jednak wszystko zależy od okoliczności. Znam sytuację że koleżanka wiele lat stosowała antykoncepcję hormonalną i też nie mogła zajść w ciąże i trwało to dłużej. Dopiero po 1,5 roku wysłał ich na badania.

Gość gość
zależy...ja wydaje się, że jest ok, to ok. rok się czeka, ale jak coś wydaje się nie tak, to wcześniej badania...mój lekarz też uważa że 6 miesięcy, to już sporo, nie mówiąc o roku...co nie znaczy że coś nienormalnego jest w zajściu dopiero po ok. 12 miesiącach ;)

Mi lekarz tez mowil o 6 m-ce. Ja bralam tabletki 9 lat i myslam ze beda problemy, ale zaszlam w 1 cyklu intensywnych staran (wczesniej 3 miesiace czekalismy az sie organizm oczysci, bralam folik itp. Niby nie trzeba czekac ale nam sie az tak nie spieszlo, a jednak 9 miesiecy na tabsach na pewno wplynelo na moj organizm).

Gość gość
czyli jednak coś w tym jest :) Tak sie zastanawiam bo też się staram ale dopiero drugi cykl za nami wiec to dopiero początek. Tabletek nigdy nie bralam to zobaczymy kiedy nam się uda :/

Gość monika anna
Mnie lekarz mowil ze 12 mcy. Ale wydaje mi sie ze po 30 to pol roku, ale to tylko wydaje mi sie