Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malej wegeterianki

Moje dziecko nie chce jesc miesa

Polecane posty

Corka ma 5 lat i o ile wczesniej udawalo mi sie przemycic mieso, namowic ja na zjedzenie miesa o tyle jest to teraz coraz trudniejsze. Z wiekiem staje sie coraz bardziej uparta i oswiadcza, ze miesa nie lubi i jesc nie zamierza. Mi normalnie rece opadaja, bo czasem nie wiem juz co gotowac. Oczywiscie je rybe, warzywa, ale jak robie obiad z miesem dla siebie i meza to ona juz go jesc nie chce. Kanapek tez z wedlina nie tknie, tylko z serem, serkiem bialym, warzywami. Nie mam zamiaru robic dwoch obiadow, bo nie mam na to czasu wiec moze znacie jakies bezmiesne dania ktore sa sycace badz takie gdzie bez problemu mozna podac porcje z miesem i jedna bez?

Gość gość
To niech nie skoro nie lubi Ja tez od dziecka mięsa nie tykam i nie wiem skąd mi się to wzięło Moze dziecko instynktownie czuje co dla niego dobre Tylko na zdrowie jej to wyjdzie a skoro je nabiał to się naprawdę nie masz czym martwić i wertować tony literatury, co by córce jakiegoś składnika nie zabrakło Żadna tragedia Cię nie spotkała W necie jest mnóstwo fajnych wegetariańskich przepisów, tylko trochę chęci potrzeba A z czasem może i Ty z mężem docenicie trochę inną kuchnię- zapewniam Cię że zdrowszą Pozdrawiam

nie moge odac postu dluzszego bo pisze ze spam

nie ma mozliwosci bym codziennie gotowala bezmiesne dania. Gotuje i tak tylko 3 razy w tygodniu, a teraz corka w przedszkolu nawet jesc nie bedzie jak bedzie mieso

Gość gość
za duzo w pupie ma , jest obiad to podaj i ma jesc i szlus

Gość gość
ja też nie jadłam i żyję:P nie zmuszaj tylko... a lubi hamburgery??? jak tak to zrób sama z fajnego mięsa i niech wcina:P

Gość gość
zalezy co mu serwujesz :D bo jesli zasyfiałą wieprzowinę czy kurczaki nafaszerowane wiadomo czym to się ciesz

Gość gość
ręce ci opadają bo dziecko mięsa nie chce,ale masz problem haha mało pomysłowa jesteś skoro nie wiesz co ugotować dziecku oprócz mięsa hehe

Gość gość
Pewnie gdzieś usłyszała lub zobaczyła w tv brednie o biednych zwierzątkach. Musisz jej to wybić z głowy i nie pozwolić jej robić co chce.

Gość gość
podam ci super przepis, ktory dostarcza bardzo duzo witamin I skladnikow odzywczych. potrzebujesz 4 papryki cebule cukinie czosnek 10 pomidorow natka pietruszki fasolka czerwona groszek kukurydza oregano czosnek w proszku troche chilli w proszku pieprz makaron ser. kroisz papryke, cebule, cukinie I czosnek - dodajesz odrobine wody I oleju I dusisz az beda prawie miekkie. pomidory obierasz ze skorki, kroisz I dodajesz ciagle gotujac I mieszajac. na koncu dodajesz natke pietruszki, fasolke, kukurysze I groszek. gotujesz az pomidory zamienia sie w pyszny sosik. przyprawiasz czosniem w proszku, sola pieprzem I odrobina chilli. podawac z makaronem I serem - danie przepyszne. proporcje na obiad na 3-4 osoby. p

Gość gość
moze takii wiek, moja 5latka tez nie chce

Gość gość
Moje dzieci tez nie jedza miesa starsze w zyciu nie zjadla nawet kawalka wendliny jakies miesne dania jadla ale do ok 2roku zycia teraz juz nie mlodsze dziecko czasami to znaczy ze 3 razy w miesiacu przeglamie z pol kotleta. Nie zmuszam ich sama tez nie tykam miesa wiec mozliwe ze wstret w genach, Co do obiadow w przedszkolu to nie chodza i jakos zyja

Gość gość
niech nie je. poszukaj przepisów na wegedzieciak.pl albo puszka.pl - jest mnóstwo przepisów bez mięsa i do tego wcale nie skomplikowanych.

Gość gość
Jak ktoś powiedział jak lubi hamburgery czy hot dogi to zrób je sama. Możesz jej jakieś dania wegańskie przyrządzić. W necie jest wiele przepisów.Zrób jej tosty z samym serem. Córka chyba zupy na mięsie je np.rosół,pomidorówka,ogórkowa .Możesz zrobić dla córki kluski śląskie,pierogi z owocami. Przykładów jest cała masa .Wystarczy tylko poszperać w internecie za ciekawymi przepisami ;)

Gość gość
moja siostra też jak mała była przestała jeść,ale tylko częściowo, bo np nie mogła tknąć szynki, ani nawet czuć zapachu szynki,kiełbasy,a na ciepło to wszystko;p

moje dziecko też nie chciało jeść mięsa. Kolezanka poleciła mi dobrowolskich. Odkąd kupuję ich wyroby problem ustał. Dziecku bardzo smakuja ich wyroby. Teraz nawet samo podkrada plasterki z lodówki.

moje dziecko też nie chciało jeść mięsa. Kolezanka poleciła mi dobrowolskich. Odkąd kupuję ich wyroby problem ustał. Dziecku bardzo smakuja ich wyroby. Teraz nawet samo podkrada plasterki z lodówki.

Gość gość
No i dobrze, ze nie chcą, bo w mięsie jest tyle chemii, że głowa boli.

Gość gość
Kobieto, ja pracuje na caly etat - zwykle 5-6 dni w miesiacu z domu, ale pracuje 5 dni w tygodniu 8:30-16:30. mam 7-latka. dwa koty. I daje rade gotowac czasem dwa osobne obiady. osobne dlatego, ze po 1 ja nie jem miesa wcale ale przyrzadzam czasem sos Bolognese dla syna I meza (chyba ze maz to robi w weekend I zamrazamy porcje), lub piers indyka dla syna; a po 2 to syn lubi tylko jedna zupe a my rzakdo ja jemy. wiec kilka rayz w tygodmniu sa osobne obiady, ale szybkie I latwe. tak ze idzie tak zorganizwoac czas, by czasem - nie codziennie - zreobic obiad bezmiesny / dwa obiady. nie masz pomyslow na smaczna wartosciowa kuchnie bez miesa? zartujesz/ ile jest blogow, stron z we/ge przepisami. chocby slynna jadlonomia, albo deliciously Ella. dawaj corce jajka (zerowki najlepiej oczywiscie), a ze nie je kielbasa szynki itd to sie ciesz!bo to sam syf. zrob jej falafele, zupe grochowa, fasolowa, to duzo bialka roslinnego. dawaj jej orzechy do owsianki itd. dawaj