Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na zapracia

Polecane posty

Gość gość

witam otoz mam maly problem nie moge sie juz tydzien wysrac za przeproszeniem jakie macie sposoby na zaparcia tylko zeby mi pomoglo

Gość gość
wypij szklankę oleju, i zacznij się ruszać

Gość gość
czopki glicerynowe

Gość gość
colon c

Gość xenna tylko
xenna

Gość gość
lewatywa

Gość gość
kup sobie tabl. przeczyszczajace, wez 2 naraz i sie wysrasz spokojnie

Gość gość
sciagnij raczke od prysznica i wsadz sobie w dupke, wlej ciepla wode i poleci odrazu

Gość gość
moj kot jak nie moze sie wysrac to biega po domu jak gupi, po scianach po meblach, nawet ze mna sie zderzyl tak szaleje

Gość stara modelka bez związku
1. 10 suszonych śliwek namocz w szklace przegotowanej wody przez noc. Rano zjedz przed śniadaniem śliwki razem z wodą. Codziennie aż do skutku. 2. Pij nie wodę ale napoje typu kompot z jabłek domowej roboty , herbatki ziołowe i owocowe. Czysta woda szybko przelatuje przez nerki nie nawilżając organizmu. Napoje są traktowane jak pokarm więc są trawione. 3. Świetnie dziają domowe jogurty i kefiry dr Kempisty na regulacje całej przemiany materii. Sklepowe nie mają takiej "mocy" Sama sprawdziłam na sobie :) 4. Rano jedz dużo ciepłej kaszy jaglanej z namoczonymi owocami suszonymi polanymi jogurtem L + dr Kempisty. Wspaniale działa na jelita. 5. Zjedz na raz kilka pomarańczy z białą skórką powinno zadziałać od razu. 6. Rano najedz się b.dużo kapusty kiszonej - znajomy mówił, że rewelacja bo usiedzieć nie mógł ;) 7. Generalnie jedz więcej owoców i pokarmów "mokrych" które nawilżają jelita i zapobiega zaparciom.

Gość gość
czysta woda nie nawilza organizmu? nie wiedzialam? a czemu

Gość gość
a ludzie tyle chleja wode i kaza pic pic****ic, ja zre mase owocow, wlasnie mokrych duzo rzeczy jem i nie chleje gupiej wody

Gość gość
najlepiej sobie wsadź główkę prysznica do d**y

Gość gość
Zażyj amfetamine,będziesz srał bez końca

Udowodnił to Cejrowski w swoim programie. Wybierając sie dżungli przewodnik zakazał wzięcia do niej samej wody bo organizm szybko się poci i ją wysikuje bo "leci" tylko przez nerki więc szybko by się odwodnili. Wsypywali z przewodnikiem do niej oranzadke w proszku by organizm tak szybko sie nie odwodnił w upale. To samo piszd w książkach Stefani Korżawskiej i dr n.med. Kempisty leczącej żywieniem co można usłyszeć na wywiadach z nią na youtube. Kempista mówi tam o doświadczeniu, które robiła jej córka też lekarka n.med. w Zurichu na 30-stu ochotnikach. Jednej polowie dała wodę a drugiej kompoty i soki w tych samych objetościach. Po czym badała ich mocz. Ci, którzy pili wodę wysilkali praktycznie wszystko i bardzo szybko a ta druga grupa wysikała b.małe ilości i po dłuższym czasie ponieważ organizm traktuje soki i napoje jak pokarm i je normalnie trawi. Woda p.i.t.a sama jedynie "przelatuje" przez nerki. Ponadto przy ciągłym piciu zimnej wody obciąża je i wychładza. Soki i kompoty itp. nawilżaja skórę pięknie. Zaś ci ktorzy piją piją samą wode mają wysuszoną skore i ciągłe pragnienie.

Gość gość
Kup Lactuloze w aptece .

Gość gość
dzikeuje ci stara modelka, bede lac do wody sok abo oranzadke, dziekuje a pwoiedz mi bo moja corka ma migreny bardzo mocne i czy wlasnie to picie wody jej nie szkodzi? pije poltora litra wode mineralizowana kinge

Gość gość
chociaz cos madrego przeczytalam dzis, a na silowni wcoaz widzialam jak kazdy chodzi z woda, cwiczy razem z woda, ale mnei wkurzali, ja mam 44 lata, nie pije wody, jem dziennie kilo owocow i wszystko co mokre i ma piekna skore a kazdy kaze mi pic wode ktorej nienawidze

Gość gość
zobacze w lodowce czy mam sok, odchudzam sie i kolo mnie stoi woda

Nie jestem sama z siebie taka mądra dowiedziałam sie od dr n.med. Kempisty i Korżawskiej poszukując info dot. leczenia zywieniem. Polecam te babeczki. Woda mineralna wychładza nerki co wpływa na wątrobe również. Wątroba wpływa rowniez na krązenie i jeśli jest osłabiona mogą być migreny. Lata temu miałam silne migreny min raz w tygodniu jeszcze w szkole podstawowej i szkole srednią łącznie przez 6 lat. Wyleczyłam sie z niej przez przypadek. Zamiast antybiotyku na grype wzięłam wowczas lecznicze dawki citroseptu tj. wyciąg z pestek grejpfruta rozcienczne w mięcie i po tym ku mojemu zaskoczeniu minęły mi migreny. Po latach rozmawiając ze specjalistka z med. chinskiej usłyszałam, że to nie był przypadek bo wówczas przy okazji oczyściła mi sie wątroba. Teraz znam przyczyne i skutek :) Przy migrenach zamiast wody polecałabym soki w małych ilościach z sokowirowki lub ciepłe domowe kompoty ze świezych owoców lub z goździkiem, imbirem i zielem angielskim albo kardamonem. Orenzadki nie polecałabym bo chemiczne g... ;)

Zapomniałam... Korżawska ma świetne przepisy na ziolowe herbatki, które cudnie rozgrzewaja organizm i buduja zdrowie. Dobranoc :)

Gość gość
dziekuje stara modelka, sprobujemy z tym citroseptem ale jak w miecie? tzn w herbacie mietowej tak? podczas migreny?