Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na kilku USG może być widać tylko jąderka dziecka

Polecane posty

Gość gość
U moje coreczki to tez zupelnie inaczje wyglada, raczej jak taka mala buleczka, a to sa wyraznie dwie duze buly...

Gość gość
Dziekuje mamy :) oby bylo zdrowe i wspomnienie z ciazy mnie za kilka dni smieszylo juz :) mam nadzieje ze urodzi sie z normalnym penisem/pipką :) bo byc moze nie potrzenie sie denerwuje a juz w tym widze wszystko nawet przepukline :P Szczerze to strach o bólu porodu znikną (mimo ze to 2 poród) teraz jest strach o zdrowie cała rodzina na mnie krzyczy po co czarnowidze ale tez mam starszego synka ktory ma 3 lata i calkiem inaczej u niego to wygladalo widac bylo przede wszystkim siusiaka :)

Gość gość
Nie ma jaj to pewnie będzie obojniak?

Gość gość
Lekarze znają się - akurat! U mojej synowej podobno urodzić miał się syn, a mamy prześliczną dziewczyneczkę.

Gość gość
No niestety nasi dobrzy lekarze to chyba wszystcy z kraju wyemigrowali... A mam pytanie pani synowa miała podobne zdjęcia USG ?

Gość gość
rzeczywiscie nie wiadomo co to jest mi to przypomina i jajka i opuchnieta cipke :P

Gość gość
Idź do dobrego specjalisty z dobrym sprzętem, bo inaczej się będziesz stresowała niepotrzebnie. To zdjęcie jest fatalnej jakości, więc myślę, że lekarz ma po prostu beznadziejny sprzęt. Znajoma urodziła dziewczynkę, choć lekarze mówili że będzie chłopiec. Po prostu dziewczę jest no... hojniej obdarzone w tamtych rejonach ;)

Gość gość
kurcze chyba musze tak zrobić i isc jeszcze do jednego specjalisty tylko zla jestem ze dalam 180zl za tak beznadziejne usg na ktorym zamiast zaspokoic swoje obawy poszerzyly sie :(

Gość gość
nie stresuj się nie potrzebnie rodzina ma racje to tez szkodzi dziecku :)

Gość gość
Z resztą, nawet jeżeli coś nie tak z narządami płciowymi, to wszystko jest do wyprostowania operacyjnie w dzisiejszych czasach. Najważniejsze, żeby zdrowe się urodziło. x Btw, dlaczego ch/o/j/niej mi ocenzurowało??

Gość gość
gość Z resztą, nawet jeżeli coś nie tak z narządami płciowymi, to wszystko jest do wyprostowania operacyjnie w dzisiejszych czasach. Najważniejsze, żeby zdrowe się urodziło. to zdrowe czy da sie operacyjnie wyprostowac? dajcie spokoj nie ma tu lekarzy do dajcie spokoj

Jeszcze widze jedną opcje, że faktycznie chłopczyk ma duże jąderka i przysłaniają ptaszka no i dużo zależy od ułożenia maluszka w brzuszku.

Gość gość
dziecko na usg bylo widoczne bokiem tak jak i tu i ruszalo sie i nic nie bylo niestety widac

Gość gość
U mojego synka na zdjeciu usg bylo widac tylko siusiaka. Jajek ani we wczesniejszym terminie ani pozniej nie bylo widac. A jak sie urodzil to wyszly mu takie jaja ze hoho:) Tak wiec u nas siusiak byl widoczny od poczatku chyba od 20tyg do konca;) Nawet w 42 tyg robili mi przed cesarka udg to mowili ze chlopak bo mu siusiak lata:)

Gość gość
ja wlasnie tez slyszalam ze jajka ogolnie sa malo widoczne bo przy porodzie schodza do mosznej i nie wiem jak to jest :)

Gość gość
Nie zawsze jednym chlopcom schodza jadra przed porodem a drugim po. U mojego syna w 34 tygodniu juz byly tam gdzie trzeba wiec to zalezy od wielu czynnikow.

Gość gość
"to zdrowe czy da sie operacyjnie wyprostowac? dajcie spokoj nie ma tu lekarzy do dajcie spokoj" A co ma do tego bycie lekarzem? Ja uważam, że jeżeli dziecko rodzi się z jakimś defektem do naprostowania, typu zajęcza warga, jakieś anomalie narządów płciowych, jak choćby wspomniane wcześniej spodziectwo, to nie ma się czym przejmować. To nie są choroby tylko wady wrodzone. Wiadomo, że każdy chce mieć dziecko idealne, ale jest tyle ciężkich chorób, że to są drobnostki, którymi nie warto się zadręczać.

Gość gość
spodziectwo nie jest drobnostka? zartujesz? moj chrzesniak mial i przez to chyba ze 2-3 operacje... Autorko nie zycze tego tobie bedzie w porzadku :)

Gość 1234567894567890
jajka mojgo syna tez tak wygladaly na usg;))) pipka cory byla widoczna jako zwykła buła;)

Gość gość
ja nie widze w jakiej pozycji jest dziecko

u nas będzie chlopiec i siusiaka widac na kazdym usg. tu nie widac siusiaka bo moze sie podwinął, wydaje mi się ze na zdjęciu są jajka i jednak chlopak

Gość ASAHTI
Idż do lekarza z porządnym usg! Nam lekarz określił płeć w 13 tc! A od następnego usg (16 tc) robił nam takie zdjęcia 3d, że każdy komu pokazywaliśmy widział jaka to płeć. Penisek też był widoczny.

Gość gość
ja bylam na usg w 16tyg, lekarz super z doswiadczeniem, sprzet super i tez tylko jąderka bylo widac. po siusiaku ani sladu. lekarz jest pewien na 100%syn. a ja dopoki siusiaka nie zobacze to nie uwierze:) czekam na kolejne usg, za 2 tyg i zobaczymy. mysle ze sprzet jest wazny, ale samo ulozenie sie dziecka rowniez ma bardzo duzy wplyw na to co widzimy a czego niestety nie damy rady zobaczyc.

Gość gość
watpie zeby w 30 ktoryms tyg nie bylo widac siusiaka jak piszesz tez radze udac sie do lepszego specjalisty, tym bardziej jak piszesz siusiak chowa sie przez kilka dni i na roznych usg dla mnie to dziwne

Gość gość
Niektóre dziewczynki rodzą się z obrzękiem warg sromowych, co często podczas USG jest mylone z chłopcem. Jednak dziwne jest to by obrzek było od dłużeszego czasu- szczerze w to wątpie. Ja bym się wybrała do innego lekarza.

Gość gość
sens w tym ze na wczesniejszych usg bylo ze dziewczynka na bank teraz dzien po dniu w 36 tc wyszly jadra pozniej juz nie robilam usg :( mowie film mam jeszcze trwajacy 23 min i siusiak nie przeplynol mi przd oczami ani razu a w tym tyg wydaje mi sie ze powinien byc juz olbrzym . na filmie widzialam tylko ciagle takie serduszko :(

Gość gość
Nie martw się, na pewno będzie ok!

Gość gość
dziekuję :) już nie idę na usg i nie zamartwiam się i doszłam do wniosku ze dam szanse losowi może po prostu dzidzia chce nam zrobić niespodziankę co do płci a w ciaży nawet jeśli coś i tak nic nie da się zrobić a poród lada dzień po prostu bede rodzić w lepszym szpitalu z lepszym sprzetem tak na wszelki :P maż zawsze chciał poznać płeć podczas porodu to i ma szanse :P my będziemy się cieszyć zarówno z parki jak i braciszka dla starszego synka :)

Gość gość
i zdrowe podejście :) wstydliwa dzidzia

Napisz jak urodzi się dzidzia ;p Szczerze jestem ciekawa co się tam ukryło...