Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z nisko miejscowionym lozyskiem

Polecane posty

Gość gość

Miala ktoras tak?od czego to zalezy czy sie podniesie?:-)

Gość gość
Hmm

Gość Agata89R
ja mam, szansa jest, i raczej tak sie własnie stanie, macica sie rozrasta a wraz z nia łozysko wędruje do góry

Gość gość
W ktorym tyg jestes i co twoj gin mowil?

Gość Agata89R
teraz 26, ale wykryto w 22, jest szansa ze sie podniesie, oszczędzać się, nie nosić, nie uprawiać seksu, jakby zaczeło krwawić, to jechać do szpitala. Na temat łożyska powiedział, ze moze sie jeszcze podnieść i będzie to kontrolował, 25 mam wizyte i czeka mnie usg dopochwowe zeby sprawdzić, czy nie nachodzi na ujscie, czy może sie podniosło, grozi to krwawieniom, doklejeniu sie łożyska dlatego trzeba sie oszczędzać i rozwiązaniem ciąży przez cc, ale jakby sie nie podniosło.

Gość gość
Ja 15, za 3 tyg wizyta,

Gość Agata89R
to masz dużą szanse, ze sie podniesie, ja wcześniej miałam w dnie a tak powędrowało ku ujścia

Gość gość
Tylko strasznie boli brzuch i mialam 2 razy troszeczke krwi, ale tez zap.pecherza

Gość gość
Na początku ciąży każda ma nisko położone łożysko. Zaczyna się podnosić po 20tc. Jeśli się nie podniesie do 25tc mówi się o łożysku przodującym.

Gość Agata89R
mi ginekolog powiedział, ze zalezy w jakim stopniu bedzie zachodzić na ujscie, jak w duzym, to po 30 tygodniu jesli sie nie podsniesie, mowimy o przadującym, moze być nisko, nachodzić rogiem, ale to nie przodujące tylko nisko ułożone.

Gość gość
Mialam tak w dwoch ciazach, w pierwszej nikt minie powiedzial ze mam sie oszczedzac i skonczylo sie lozyskiem przodujacym i przedwczesnym porodem, w drugiej ciazy lezalam idoslownie nic nie robilam do 28 tyg i podniodlo sie.

Gość gość
Moja bratowa miała łożysko przodujące ale ostatecznie podniosło się i nie było problemu.