Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gooość

Luteina 50 na wywołanie miesiączki i objawy

Polecane posty

Gość Gooość

Witajcie mam takie pytanie, spóźniał mi się okres, a był 6 stycznia. Poszłam do lekarza 14 stycznia i przepisał mi luteinę na wywołanie, gdy krwawienie miało się pojawić miałam przestać brać. Krwawienie pojawiło się 17 lutego nie brałam przez ten czas luteiny. Lekarz mi powiedział, że znów mam brać, okres się skończył 21 lutego, a 22 lutego zapomniałam wziąć jedną rano, ale zanim ją wzięłam to strasznie mnie bolały piersi, sutki, mrowienie, swędzenie, było mi nie dobrze, mdłości i nudności, zawroty głowy i lekki ból głowy nie licząc faktu, ze jakiś 'dziwny niepokoj' był. Czy wy tez tak miałyście po odstawieniu luteiny? Czy to jest normalne? Czy te objawy przechodzą? Czy jednak mam się obawiać, że pomimo krwawienia zaszłam w ciążę? Lekarz mnie badał, ale nie stwierdził, żebym była w ciąży, a jeszcze nie byłam na badaniu kontrolnym. Zamierzam iśc w tym tyg.

Gość gość
Spytaj się lekarza po co kazał Ci brać luteinę po okresie,skoro jeśli już to bierze się ją w drugiej fazie cyklu i okres pojawia się po jej odstawieniu, a nie w trakcie brania. Najlepiej to zmień lekarza. W ciążę nie zaszłaś.

Gość Gooość
Luteina nie pomaga na wyregulowanie cyklu? Ponieważ w styczniu duzo chorowałam i miałam sporo stresów. Ogólnie to on powiedział, ze mam ją brać przez 5 tyg. No widzisz, a mi sie pojawił w trakcie jej brania i nie miałam takich dziwnych objawów, dopiero teraz gdy zapomniałam wziąć jedną rano miałam takie dzowne objawy.

Gość gość
czytałam gdzieś że luteinę czasami bierze się przez 3 dni w niewielkich dawkach w okolicach 10 dc tak żeby wywołać owulację ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa i ten sposób bardziej się nadaje w celu wspomagania płodności niż na wywołanie okresu. Na regulację miesiączek faktycznie bierze się w drugiej fazie cyklu i odstawia się po 10 dniach właśnie po to żeby wywołać krwawienie. Myślę że mogłaś coś źle zrozumieć albo faktycznie skonsultuj się z innym lekarzem.

Gość Gooość
Możliwe, że coś źle zrozumiałam, pójdę jutro do lekarza i się zapytam czy mam dalej ją brać czy nie no i oczywiście zapytam o te dziwne objawy