Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strach przed ciążą

Polecane posty

Gość gość

w poniedzialek mialam swoj pierwszy raz z chlopakiem, a we wtorek oprocz stosunku z prezerwatywa mielismy tez stosunek przerywany. moj chlopak wyszedl ze mnie przed wytryskiem, ale tyle sie juz naczytalam o tym preejakultacie, ze jestem ciagle zestresowana.. dodatkowo od jakis 2 dni mam bole w podbrzuszu, wczoraj bolaly mnie tez jajniki i pachwiny, a takze kregoslup. wiem, ze za wczesnie na takie objawy, ale czy moge byc w ciazy ? czy to tylko moje urojenia ? bardzo sie martwie.. do okrsu jeszcze troche ponad tydzien, a w czasie stosunku przerywanego bylam dzien, dwa po owulacji..

Gość koteq
nie martw sie na zapas, bo mozesz sobie ta ciaze uroic albo zniszczyc psychike. takie martwienie sie na zapas nie jest dobre. a takie objawy nie swiadcza wcale o ciazy, bez stresu :)

Gość gość
na objawy ciąży to zdecydowanie za wcześnie, natomiast stosunek przerywany- skrajna głupota w waszym przypadku

Gość gość
ale niepokoję się strasznie, moja przyjaciółka mi mówi, że ten brzuch to mnie ze stresu boli.. już chcę, żeby ten okres przyszedł, bo zwariuję, naprawdę!

Gość gość
no i słuszne masz obawy, bo nie mozesz na 100% powiedzieć, że byłaś wtedy dzień czy 2 po owulacji, życzę ci żebyś nie zaliczyła wpadki przy pierwszym razie, ale zacznij uzywać mózgu i myśleć o konsekwencjach przed, a nie po fakcie

Gość gość
spokojnie, ból brzucha to pewnie od stresu, jeszcze masz tyle do okresu..musisz wyluzować :) inaczej okres Ci się spóźni i będziesz schizować jeszcze bardziej, błędne koło

Gość gość
to te plemniki w preejekultacie są zdolne jednak aby zapłodnić kobietę ? wszędzie piszą co innego, idzie zwariować, naprawdę.. jak tu się nie stresować, jak tyle opinii ile ludzi..

Gość gość
każdy plemnik, o ile nie jest uszkodzony, jest zdolny do zapłodnienia, dziewczyno ile ty masz lat? 13?

Gość gość
zarówno chłopak jak i moja przyjaciółka mówią, żebym wyluzowała, dodatkowo on mnie przekonuje, że był we mnie całkowicie suchutki i panuje nad sobą. ja jednak jestem strasznie przewrażliwiona, bo nie wyobrażam sobie nawet że mogłabym mieć teraz dziecko..

Gość gość
nie, 18. ale ostatnio czytalam, ze lekarze z uniwesytetu w Wielkiej Brytanii doszli do wniosku, po badaniach, ze plemniki zawarte w preejekultacie nie sa zdolne zaplodnic kobiete. wygrywa najlepszy przeciez, a w tej wydzielinie sa podobno te slabsze.. jak mowie, ile ludzi - tyle opinii, dlatego tak sie denerwuje

Gość gość
to w razie wpadki napisz do tych lekarzy- matko, co za głupota

Gość gość
dlatego wlasnie poruszylam ten temat, jak masz sie wywzszasz i krytykowac to nie pisz wcale. nie jestem pierwsza i ostatnia dziewczyna, ktora zmaga sie z takim probleme.. po to jest to forum, zeby PYTAC :))

Gość gość
najpierw próbowałam ci tłumaczyć, a ty dalej swoje- świętego może trafic szlag, bo jak masz lat 18, to przestań czytać głupoty o preejakulacie, czy ma żywe plemniki, czy nie, a zacznij się zabezpieczac, bo potem właśnie takie masz jazdy

Gość matyldaaa1111
dziewczyna ma racje, denerwuje sie i jest to normalne. a my swoimi odpowiedziami mozemy pomoc a nie krytykowac. i tak 18 lat na stracenie dziewictwa w tych czsach to nic dziwnego, wyglada na to ze nie jestes niedoinformowana, masz wiedze i chwali ci sie to. moim zdaniem te bole to tylko stres. wyluzuj, okresu dostaniesz na bank :) nie wiem jak duzego musialabys miec pecha zeby zaciazyc. wiierze ze wszystko bedzie dobrze, pozdrawiam. i NIE MARTW SIE NA ZAPAS :)

Gość gość
zabezpieczamy sie, ten stosunek przerywany wiem ze nie byl dobrym pomyslem i go bardzo zaluje.. ale zastanawiam sie tez, czy jak sie ma dni nieplodne to mozna zajsc w ta ciaze jesli nie bylo wytrysku wewnatrz pochwy. cykle mam 29,30 max 31 dni i jak mowie, wtedy wychodzilo nieplodne.. ale najlepiej skrytykowac i moze jeszcze ukamienowac, bo stracilam swoja cnote przed slubem.. na przyszlosc nie zrobie takiego bledu, a napisalam tu bo sie boje. to wszystko.. dziewczyny ktore mialy taka sytuacje, rozumieja mnie chyba

Gość gość
zabezpieczamy sie, ten stosunek przerywany wiem ze nie byl dobrym pomyslem i go bardzo zaluje.. ale zastanawiam sie tez, czy jak sie ma dni nieplodne to mozna zajsc w ta ciaze jesli nie bylo wytrysku wewnatrz pochwy. cykle mam 29,30 max 31 dni i jak mowie, wtedy wychodzilo nieplodne.. ale najlepiej skrytykowac i moze jeszcze ukamienowac, bo stracilam swoja cnote przed slubem.. na przyszlosc nie zrobie takiego bledu, a napisalam tu bo sie boje. to wszystko.. dziewczyny ktore mialy taka sytuacje, rozumieja mnie chyba

Gość gość
skoro byłaś jakieś 2 dni po owulacji, to miałaś jak najbardziej dni płodne

Gość gość
a co powiecie na prezerwatywe ktora sie zsunela w 15 dniu cyklu?

Gość gość
liczylam sama i liczylam tez w kalkulatorze internetowym i wychodzily nieplodne.. juz jestem jeszcze bardziej glupia, czyli co, mam sie bac jeszcze bardziej, ze to ciaza ? mimo ze nie bylo wytrsyku wewnatrz mnie ?

Gość gość
nie wiem sama, ja juz chyba wgl przestane wspolzyc, z prezerwatywa czy bez, bo jak widac WSZYSTKO GROZI CIAZA.. a dostala sie sperma do pochwy ?

Gość gość
dni płodnych się NIE WYLICZA, a OBSERWUJE, więc kalkulatory internetowe można sobie wsadzić w d, a owulacja zawsze może sie przesunąć w jedną bądź w druga stonę, więc 2 dni po domniemanej dacie w życiu bym nie śmiała stwierdzić, że mam dni niepłodne

Gość gość
wydaje mi sie, ze owulacje mialam w sobote/niedziele bo wlasnie wtedy mialam obfity bialy sluz. troche odbiegamy od tematu, wiec zapytam czy Ty na moim miejscu bys sie nie bala i co bys o tym wszystkim myslala.. i nie oczekuje odpowiedzi, ze bys tak nie zrobila, tylko prosze, jak mozesz postaw sie w mojej sytuacji

Gość gość
śluz nie potwierdzi ci owulacji na 100 %. w domowych warunkach to tylko temperaturą można sprawdzać. Poza tym śluz płodny jest przejrzysty jak białko kurzego jajka. Biały sluz, czasem lekko kremowy może świadczyć o dniach niepłodnych.

Gość gość
słuchaj, zrobiliście głupotę uprawiając seks bez zabezpieczenia w , moim zdaniem, dni jak najbardziej płodne, stało się i się nie odstanie, nie powiem że ryzyka nie ma, bo jest, ale z drugiej strony na pocieszenie dodam, że zdrowa para współżyjąca d końca w dni płodne ma 25% szans na ciążę, więc weź się nie stresuj, bo tym miesiączkę jedynie opóźnisz, a na drugi raz nie rób takich rzeczy. Jeżeli nie chcecie używac prezerwatyw, to idź do lekarza- niech doradzi najlepszą formę antykoncepcji.

Gość gość
dziekuje za wszystkie Wasze odpowiedzi. no nic, bede czekac na okres u sprobuje sie nie stresowac, mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie upragnionym okresem i brakiem ciazy.. :)