Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko a praca w policji POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Po urlopie macierzyńskim, chciałabym startować do policji, wiem, że mam dużą szansę się dostać, ale mój problem polega na tym, że wszystkie osoby które zostały przyjęte muszą jechać na pół roczny kurs przygotowawczy do legionowa... nie mam pojęcia co zrobić. Wiem, że to dla mnie duża szansa, ale co zrobić przez te pół roku z 1 rocznym dzieckiem, które potrzebuje mamy ?

Gość gość
A czemu ta pewnosc ze sie dostaniesz i mozesz rowniez do Słupska wyjechać

Gość gość
skończyłam szkołę wychowania fizycznego, zrobiłam także prawo zaocznie, znam doskonale wszystkie przepisy i jestem sprawna fizycznie, a wiem, że wakatów teraz przybyło i przyjmują dużo więcej osób. Wiem, że odnalazłabym się w tej pracy, bardzo chciałabym spróbować. Ale nie wiem co zrobić z małym dzieckiem....

Gość gość
naprawdę rozważasz zostawienie tak małego dziecka na PÓŁ ROKU ??????? nie wierzę :O:O:O:O

Gość gość
Hahaha kobieto skoro tak myslisz to duzo nie wiesz . Za studia dostaje sie zaledwie kilka punktów i nikt na to nie patrzy tak naprawde bo jest bade predyspozycje a twoje wychwanie fizyczne jest warte tyle co nic no chyba ze masz czarny pas w judo wzrost .182 i 85 kilo a jesli chodzi ci o dziecko to nie sprzyja wychowaniu rozne zmiany i nikt nie liczy sie z tym ze masz dziecko i nie powiem o ryzyku ze ktoś moze ci krzywde zrobic bo to jest jednak niebezpieczna praca

Gość gość
To jest jeszcze dodatkowe 3 miesiące stażu jak nie wiesz

Gość gość
Znasz wszystkie przepisy to powiec co to ŚPB

Gość gość
egoistka z ciebie autorko, szkoda twojego dziecka :(

Gość gość
Hejasz szansę. U nas w mieście szczytnie mój brat mieszkał imiał małe dziecko i dali mu możliwość nocowac w domu gdy wracal to tylko na noc z zajęć. Gdybyś wynajęła mieszkanie to opiekunka około 700 albo któras babcia by ci pomogła. Pół roku szybko minie a potem pensja 3tysięcy.może mieszkasz blisko mizerna byś widywala co sobotę. Jest kilka placówek

Gość gość
Może byś widywala co sobotę. Ale miesZając ns miejscu masz możliwość wracać na noce. Dają pensje coś koło dwóch tym słuchaczom

Gość gość
Jakie 3 tysiąc cos chyba sie pomyliło

Gość gość
Próbuj. Pół roku szybko minie, a ktoś tu fajnie radzi żeby na miejscu mieszkanie wynając i babcię ściągnąć jak sie zgodzi. Ja znam dziewczynę, która dziecko 3 miesięczne zostawiła ze swoimi rodzicami i wyjechała na 2,5 (tak!!!) roku za granicę na staż naukowy :O To jest dla mnie nie do przyjęcia, u ciebie to co innego, są możliwe takie rozwiązania żebyś dziecko widywała często albo miała przy sobie (babcia, niania). Próbuj śmiało!

Gość gość
Tyle płacą potem jak pracują. Masz babcię masz pomoc to ruszaj. Wracać na weekendy do domu i dasz radę

Gość gość
Wam się chyba we łbach poyebało za przeproszeniem. 3 tysiące? ha, ha , ha! Ciekawe dla kogo, bo na pewno nie dla świeżaka, a po paru latach służby. i nawet jeśli by się dostała, to nie ma gwarancji że ja pchną na oficerkę. równie dobrze mogą ja do kandydackiej za 1800 zł zakwalifikować a na szkółkę może jechać dopiero po 10 latach. Gowno wiecie o pensjach w policji a się mądrzycie. ja pracuję 16,5 roku, mam studia, stopień oficera i mam 4 tysiące pensji, bo w KGP pracuję, a Wy myślicie że jak się dostanie do jakiejś powiatówki to od razu będzie miała kokosy?

Gość gość
Tak próbuj no przecież to typowy zawód dla kobiety i to z dzieckiem

Gość gość
Dobrze mówisz babą i ludzia w glowach sie cos przewraca ale wiesz jsk mydla zaraz po szkoce na stanowisko z wysoką grupa bo ma studia haha ciekawe kto by na typowej ulicy pracowal

Gość gość
no właśnie, wiem że to moja szansa na lepsze życie... obecnie zarabiam w pracy 1500zł na rękę, na macierzyńskim jest to 1100zł, wiem że po urlopie mogę tam wrócić, ale perspektyw na podwyżkę nie mam żadnych. W policji miałabym możliwość awansu co rok, stawki wyższe - no i coś by się działo, a nie tylko praca w papierkach i zwapnienie kości. Chciałabym bardzo spróbować i pomysł z mieszkaniem na miejscu byłby ok, może nie odłożyłabym dużo przez ten czas- bo jednak na sam wynajem sporo pieniędzy by poszło, ale wiem, że to by mogło zaprocentować. Problem polega na tym, że mój mąż pracuje już w policji w Krakowie i nie ma możliwości jechać ze mną do Warszawy, a obie nasze babcie pracują i też nie pozwolą sobie na taki wyjazd półroczny. No jest to spory problem...

Gość gość
To masz faceta w policji i on jeszcze cie wspiera nie wierze

Gość gość
dobrze ci gosc napisal,ktory pracuje w policji zarobki mizerne wolalabym juz do SG

Gość gość
To lepiej idz do SG jak tylko na pieniadze patrzysz

Gość gość
chcę pójść po prostu do służb mundurowych i zastanawiam się czy jest to możliwe bez wyjazdu przygotowawczego na pół roku

Gość wifigdańsk
czy mogę ja odpowiedzieć na to pytanie o ŚPB bo znam odpowiedź:) a co autorki-naprawde nie mysl ze tak szybko dostaniesz się do policji. najpierw sa rekrutacje,potem się czeka jakis czas,potem sa testy,egzaminy,potem znowu się czeka,ja nie ale moje kolezanki po Studium Detektywów i Pracowników Ochrony Fizycznej i po Wyższej Szkole Bezpieczeństwa,próbowały i wiem ze jest bardzo cieżko,trzeba przejsc przez wiele etapów a między nimi czeka się bardzo długo na wyniki i na dalsze egzaminy,psychologiczne, z prawa,wywiad środowiskowy itd...naprawde nie tak łatwo. zresztą jakbyś cudem zdala wszystkie egzaminy od razu to i tak czeka się tak długo pomiedzy nimi ( a rzadko się zdarza zeby zdac wszystko,przewaznie sa poprawki na ktore tez się czeka),to mały juz bedzie miał ze 3 lata. Więc spokojnie-mozesz iść do Policji:)

Gość gość
Jeszcze psychotesty trzeba przejść tzw multiselect i rozmowy także nie bądź taka pewna bo na tym jest największy odsiew

Gość gość
Jak to moze byc mozliwe bez wyjazdu jak napisałaś chcesz do służb mundurowych czyli paramilitarnych albo sie dostosujezsz albo nie proste co

Gość wifigdańsk
nie jest to mozliwe jesli chodzi o Policję,byc moze bez wyjazdu na poł roku obyłoby się w pracy w Straży Miejskiej ale nie jestem tak do konca pewna. Mozesz byc zresztą pracownikiem cywilnym i pracować w Policji.

Gość wifigdańsk
właśnie,na końcu jest duży odsiew.człowiekowi sie wydaje ze juz prawie zdał a tu niespodzianka.

Gość gość
Wifi z Gdańska pracujesz w policji

Gość gość
no tak, ale pracownik cywilny w policji nie ma już pełnych uprawnień, nie ma takich pensji oraz nie ma wcześniejszej emerytury. Muszę się chyba dokładnie zorientować, bo zależy mi na takiej pracy, ale wiem też że mam dziecko i będzie mi ciężko bez niego przez tyle czasu. A do osoby, która pisała że to się odbywa przez parę lat - to napiszę, że to nie prawda (oczywiście nie w każdym przypadku). Mój mąż po ślubowaniu na policjanta, pojechał 3 miesiące później do legionowa, więc cała rekrutacja z kursem zajęła mu niecały rok.

Gość gość
Wczesniejsza emerytura po 25 latach aha ale wczesniejsza

Gość gość
Zastanawiam sie z kant u ciebie ta pewność ze sie dostaniesz czy wies co my nie wiemy