Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu mieszkam w Londynie. Z Polski wyjechalam niedlugo po zdaniu matury. W szkole nigdy nie szlo mi zle, planowalam studia, ale potoczylo sie inaczej. Do UK jechalam nie z mysla, ze dorobie sie Bog wie czego lub bede zyc komfortowo, chcialam poznac tutejsza kulture, doszlifowac angielski, zobaczyc jak sie zyje poza Polska, po prostu normalnie zyc. Jak do tej pory pracowalam przy sprzataniu domow prywatnych oraz biur, praca choc ciezka nie jest zla, a i pieniadze nie sa najgorsze, choc mogloby byc lepiej (nie spodziewam sie cudow z takiej pracy)... Obecnie nadal sie tym zajmuja, ale szukam nowej pracy, nie jest lekko... Ciazy mi jednak ten brak wyksztalcenia. Mysle czy nie wrocic do Polski na studia. Tak wiem, ze nie bedzie lekko, a studia dzis moze skonczyc kazdy... Z drugiej jednak strony mysle czy nie zdobyc kwalifikacji tutaj. Tylko nie wiem, co konkretnie moglabym robic. Angielski mam juz dobry, ale to za malo, o wiele za malo by miec fajna prace i lepsze zarobki, zycie... Wiem, ze niektorzy z Was moga mnie uznac za osobe bez ambicji tudziez leniwa itp., prosze jednak o rade i "pomoc", gdyz sama naprawde nie wiem co robic. Czy mam szanse na zdobycie wyksztalcenia w Londynie? Moze college? Bedac mna co byscie zrobili? ... Edukacja w UK kosztuje, ale gdzie nie? Zycie tutaj nie jest kolorowe, ale na pewno latwiejsze. Podoba mi sie to, ze ludzie sa zyczliwi (nawet jesli jest to udawane), jest to bardzo mile, mozna sobie na wiecej rzeczy pozwolic, jedzenie w stosunku do zarobkow nie jest drogie, lekarstwa, ubrania... To jest swietne, patrzac na sytuacje w Polsce nikt nie ma watpliwosci gdzie jest lepiej. Jak wszedzie sa tez i wady, ale moze nie o tym... Dodam tez, iz interesuje sie gotowaniem, wizazem, z latwoscia ucze sie angielskiego, jesli to w czyms pomoze. Z gory dziekuje.

Gość gość
* praca choc ciezka, nie jest zla

Gość gość
Po co ci studia? :D

Gość gość
No wyksztalcenie by Ci sie przydalo.

Gość gość
Studia niepotrzebne.

Gość gość
Jesli nie studia, to...? College? Wiem, ze to dosc glupie pytanie, ale jestem w kropce, naprawde...

Gość gość
A stać cię? Wiesz co chcesz robić?

Gość gość
Wiele rzeczy mnie interesuje... Kosmetyczka, kucharz, sekretarka, praca w biurze... To moglabym robic.

Gość gość
Siedź na d***e i rób swoje.

Gość gość
Szukaj informacji online. Tutaj ci znalazlam: http://www.educationuk.org/global/ na gorze strony masz napisane "find your UK education" i mozesz sobie wyszukac i kursy, college i uniwersytety z interesujacym cie kiertunkiem. Jest mnooostwo stron po polsku, blogow i filmikow youtube o studiach w anglii, wystarczy wpisac w google.na pewno dojdziesz co chcesz studiowac i jak.

Gość gość
Na forum Wizaz pod zakladka emigrantki dziewczyny udzielaja wielu porad jesli chodzi o studia plus mozesz odkopac stare topiki.

Gość gość
Mało rad dostałaś? :D

Gość gość
To prowo nie? Naprawdę takie pytania zadajesz na kafe?