Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wenisea

zaproszenie na slub i chrzciny

Polecane posty

Witam mam wielki problem dostalismy z mezem zaproszenie na slub jego siostry bez mojego dziecka z poprzedniego zwiazku na zaproszeniu widnieje tylko nasze dzieci i my, mysle ze gdybym nie byla "zona" wcale nie zostalabym zaproszona:) maz zostal wczesniej poproszony na ojca chrzestnego i sie zgodzil slub na sie odbyc razem ze chrzcinami nie wiem jak sie zachowac w tej sytuacji czy maz powinien pojsc sam? czy isc z nim i udawac ze wszystko ok...? czy poprostu wykrecic sie z bycia chrzestnym? prosze o rade:)

Gość gość
Chamówa. Poinformuj, że bez dzieci nie idziecie.

Gość gość
A ile to dziecko ma lat?mieszka z wami? Jeżeli mieszka z wami i jestescie jedna wielka szczesliwa rodzina to niech twój mąż powie siostrze ze zazhowala sie jak cham

Jeśli dziecko mieszka z wami to siostra zachowała się strasznie chamsko i w ogóle wszyscy nie powinniście iść na te chrzciny. I to Twój facet powinien z miejsca o tym postanowić, bez żadnych dyskusji

ma 11 lat i oczywiscie mieszka z Nami jetesmy razem 7 lat i mamy 2 mlodszych dzieci, ktore zostały "zaproszone" :)

Gość gość
Zachować literówka się wkradla, to olejcie takie zaproszenie -niech maz powie siostrze ze nie chcecie X zostawiać samego w domu ;) swoje droga jaka hipokrytka dziecko z poprzedniego zwiazku bee a sama nieslubniaka ma

mąż stwierdził że"to załatwi" sama do końca nie wiem co ma na myśli chyba prosić ją by wysłała drugie zaproszenie:) ja podejrzewam że to zaproszenie bylo prowokacją by na ślub braciszek przyszedl sam ewentualnie z dziećmi

Gość gość
Czyli po prostu nie lubie ciebie. Maz musi wybrac, siostra go przed takim faktem sama postawila. Wiec niech wybiera - siostra albo zona.

Gość gość
Ja bym nie poszła, to chamskie... moja mama też ma drugiego męża i dziecko z nim i zawsze wszyscy razem byliśmy zapraszani. No ja mam teraz swoją rodzinę to wiadomo, że z nimi nie jeżdżę do tamtej rodziny tak jak kiedyś, kurde ja bym olała!!!!! Nie idź. Po chamsku Cię potraktowała i tyle

Gość gość
Kafeterianki ci zaraz doradzą, że masz zostać w domu ze swoim pierwszym dzieckiem, a reszta rodzinki ma iść na imprezę i masz siedzieć cicho, bo siostrę ma się jedną, a żon można miec wiele. Zresztą nie sądzę aby Twój żałosny mąż coś zrobił skoro w ogóle się nie oburzył tylko chce to "załatwić" zero honoru i zero jaj :(

Gość gość
Jakbym była na miejscu twojego męża to albo bym wykrecila się z bycia chrzestna albo poszła tylko do kościoła na chrzest. A później na moje urodziny czy inne spotkania rodzinne nie zaprosilabym siostry. Ci za chamstwo i buractwo!

Wcale nie :) ja zdecydowanie doradzam oznajmić siostrze, że po tym jak potraktowała Waszą rodzinę, jaką Wam sprawiła przykrość, nie przyjdziecie całą rodziną ani na chrzciny, ani na wesele :) ale do tego Twój facet musiałby być PRAWDZIWYM facetem...

KingaStefankaFanka dokładnie się z Tobą zgadzam zobaczę co mąż postanowi w tej sprawie jak wróci z pracy:)

Gość gość
wenisea i jak wiadomo coś? pamiętaj nie daj się :D

jeszcze nie, On wraca po 18 więc później napiszę co postanowił bo to że ja nie pójdę to logiczne:)

jeszcze nie, On wraca po 18 więc później napiszę co postanowił bo to że ja nie pójdę to logiczne:)

Gość gość
a jak rodzice męża i siostry do tego podchodzą? no bo chyba powinni cos w tej sprawie powiedzieć, jesteście rodziną w końcu i nie powinni przywalać na taki kwas

rodzice ehh to długa historia dla Nich liczy się tylko córeczka i jej dzieci:) do naszych nawet na urodziny nie przychodzą potrafi babcia do corci do Szkocji pojechac a do syna i wnukow wcale nie przychodzi bo "zapracowana" wpatrzeni w coreczkę i wnukow więc co ona postanowi to Święte :)

Gość gość
no to mam nadzieję, że chociaż mąż jest za Tobą całym sercem :D

Gość gość
no i? jak sytuacja na froncie, bo cały czas trzymam kciuki :D podchodzę bardzo osobiście do takich spraw, bo też mam z podobnego powodu ze szwagierką na pieńku :P

Gość gość
To ja mam taki problem z tesciem traktuje mojego syna jak dziecko specyjalnej troski ostatnio stwierdzil ze skoro nie umie dodawac jeszcze do 50 to powinnam gi do szkoly specyjalnej wyslac ( a syn ma 7 lat) tylko moj facet staje za mna i powiedzial mu ze skoro cos mu nie pasuje to ma do nas nie przychodzic i nie kontaktowac sie . Dodam ze maly mowil do niego dziadek i bylo ok do poki nie urodzilam naszego wspolnego dziecka ale coz teraz nie ma ani jednego wnuka i mam nadzieje ze jest szczesliwy :(

Gość gość
ja bym nie poszla i powiedziala,ze skoro moje dziecko nie jest zaproszone to i mnie tam nie bedzie. Niech maz idzie sam jesli chce, bez zadnego z dzieci.

Gość gość
I co autorko ?

Witam więc tak, mąż jak wrócił z pracy powiedzial że na następny dzień poprosi siostrę na skype i powie jej że nie idziemy allle :) wchodzę na fb a tam wiad od jego siostry "hej! slyszalam ze pretensje miales do justyny ze w zaproszeniu nie bylo Marcela, ja wogole nie pomyslalam o nim. A kogo to tak bardzo zaboloalo?" ( Justyna to mlodsza siostra) uwierzycie że można być tak bezczelnym ?!?! Więc jej odpisał "nie kogos tylko mnie My na slub nie przychodzimy wiec szukaj innego chrrzestnego i swiadka jutro jak chcesz pogadamy na skype to to jutra jc narka" na co ona "spoko bez laski" w zasadzie postanowiłam że z jego rodziną nie chcę mieć nic wspolnego i to nie tylko chodzi o moje najstarsze dziecko ale o całą moją rodzinkę jak bym opowiedziałajak nas traktują między innymi zamienianie miseczek z zupa dzieciom gdyż więcej makaronu dla synka madzi -.- to nikt by nie uwierzył :)miarka teraz się przebrała