Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

pytanie o mleko następne Hipp

Polecane posty

Gość pennyyyy

moja córa za tydzień kończy pół roku. od 3 tygodni jesteśmy na mleku Hipp Bio Combiotik 1 - wcześniej była na Bebilon Pepti. od kilku dni też obserwuję, że córa się nie najada tym mlekiem, po 2h jest już głodna, więc zagęszczam jej to mleko kleikiem kukurydzianym - 2 miarki na 180ml - czy dobrze? a drugie pytanie, czy przechodzić od razu na mleko następne, niedawno dopiero przyzwyczaiła się do laktozy i wszystko jest już ok i czy to mleko zagęszczać, tak jak jest w tabelach żywienia? dodam, że córa jest wcześniakiem. moja pediatra coś mówiła, żeby poczekać miesiąc, ale wtedy nie było sytuacji gdy córa ciągle była głodna po tym mleku :) gdzieś w sieci czytałam jedną wypowiedź, ze to mleko jest gęste i nie trzeba zagęszczać, ale szukam opinii mam podających je...

Gość gość
Hipp combiotic 1 nie jest gęste, to najrzadsze mleko jakie może być (zbliżone konsystencją do mleka matki) . Moja córka jako noworodek dostawała to mleko przez smoczek od herbaty. Mleko Hipp combiotic 2 jest zagęszczane.

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Ja też karmie tym mlekiem ,dostaje je od 3 tygodni wcześniej była na piersi ma teraz prawie 5msc. Pytałam pediatrę to mi powiedziała że po skończonym 6msc czyli od 7msc. Tylko ja nie mam takiego problemu że mi się mała nie najada- zjada mi tylko 120 na normalne posiłki (są dwa)plus 150 na noc w nocy raz się budzo koło 4 wypija 120 (mowie o porcji wody bez proszku bo to więcej wychodzi)Czyli 4 razem. Na noc dosypuje jej łyzke snilacka bo mi się budzila kolo 2 i potem wstawała o 4.30/5 :O teraz śpi do 6.00 Ja bym poczekała-może spróbuj jej więcej robic? 180 ml jest chyba w 5msc a 210 w 6 z tego co pamiętam. Jak jest wcześniakiem,za dużo nie tyje tzn nie skacze na wyższe centyle g***townie to ja bym poczekała z przejściem na 2.

Gość gość
Możesz jej podawać jedynkę i zagęszczać tak jak robisz choć twoje dziecko będzie tak czy tak teraz potrzebować więcej żelaza i będziesz musiała przejść na dwójkę jeżeli tylko jeszcze nie rozszerzyłaś diety. Jeżeli mała dostaje już stały posiłek (warzywno mięsny) to możesz jeszcze przez miesiąc podawać jej jedynkę. Jedynka jest bardzo rzadka więc twoja córka może się nim nie najadać. Ja na twoim miejscu przeskoczyłabym na dwójkę bo jest zagęszczana.

Możesz jej dosypywać na zagęszczenie ale ja bym spróbowala po prostu więcej dac..

Doczytałam że twoja córka za tydzień konczy pół roku, przepraszam, to może spróbuj ze 2-3 tygodnie podawac jeszcze tą jedynke aby się przyzwyczaiła i potem przejdź na 2. To już będzie w połowie 7 miesiąca.

Gość gość
Mam tą samą sytuację i mnie pediatra zaleciła przejść na dwójkę. Dwójka jest tak samo dla wczesniaków jak i dla zdrowych dzieci a wcześniaki wręcz korzystają na zwiększonej ilości substancji (więcej żelaza i inne proporcje witamin i minerałów). Właśnie wcześniakom szybciej wprowadza się stały posiłek i przechodzi na bardziej wartościowe mleko. Mleko jedynka jest od urodzenia aż do szóstego miesiąca życia i jest bardzo rzadka i lekkostrawna. Moja córka ma obecnie 6,5 miesiąca i od dwóch tygodni płynnie przeszłyśmy na dwójkę , widać że po takim posiłku się nareszcie najada. Dostaje 180 ml , czasem wypije tylko 150ml.

Gość pennyyyy
ok. córa dostaje już posiłki z mięsem, dziś mam zamiar wprowadzić kaszkę mleczno-ryżową (tzn dostawała ją już ale w mniejszych ilościach, nie jako cały posiłek). córa nie ma problemów z wagą, wręcz odwrotnie :D mały krupnioczek i żarłok. skoro Hipp 2 jest gęste, to gdy na nie przejdziemy, nie zagęszczać? może odczekam jeszcze tydzień lub dwa (mam w domu 1 puszkę jeszcze) i przejdziemy na dwójkę... moja pediatra to samo mi mówiła, że wcześniakowi należy szybciej podawać pokarmy stałe.

Gość gość
Dwójki już nie zagęszczasz. Jak masz jeszcze puszkę 1 to rób tak jak do tej pory dopóki nie wykończysz a potem spokojnie możesz podać dwójkę i niczym nie zagęszczać.

Gość pennyyyy
ok, dzięki. to jeszcze jedno pytanie - czy ktores z waszych dzieci tak ma? moja cora zje słoiczek obiadku z mięsem ok 130ml, końcówka już kręci głową, marudzi i nie chce, a za 10 min ryczy za mlekiem (wody, sokczków, herbatki nie chce) i "dociska" jeszcze jakies 100ml... próbuję wprowadzić by obiad był posiłkiem samodzielnym, ale nic z tego.. :/ taka mała mleczara :D