Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny jak wy robicie te brwi

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie: jak wy robicie, ze macie takie fajne brwi, jakby kwadratowe na poczatku? za cholere nie umiem sobie tak zrobic! henna trzyma mi sie 2-3 dni, zreszta i tak nie umiem tak nalozyc zeby uzyskac pozadany ksztalt :O

Gość gość
pomoże któraś?

Gość gość
nie :D

Gość gość
pokaz zdjecie lepiej bo nie wiem o co Ci chodzi :D

Gość gość
Chyba wiem o co ci chodzi, wyglada to paskudnie.

Gość gość
no wlasnie nie da sie tu wkleic linka bo mi wyskakuje ze to spam :O mnostwo lasek na fotkach ma takie brwi wyraziste, nie wiem czy to kwestia obrobienia zdjecia i na zywo tez tak fajnie to wyglada ale chcialabym miec takie :)

Gość gość
np Megan Fox, ma mniej wiecej takie..

Gość gość
ja też bym się chętnie dowiedziała :)

Gość gość
idź do kosmetyczki, ona zrobi wszystko co w jej mocy!

Gość gość
ja mam naturalne brwi jasne i chodzę do kosmetyczki na hennę i regulację i jestem zadowolona i też mam takie jak megan fox :)

Gość gość
a co ile chodzisz do kosmetyczki? ile trzyma się ta henna?

Gość gość
ja ci podpowiem, bylam na makijazu w Sephorze, maja tam firme Benefit, ktora specjalizuje sie w pieknie pomalowanych brwiach, popros konsultantke by ci pokazala maskare do brwi, taka krociutka, minimalnie brazowy kolor i ona wlasnie robi takie brwi jak chcesz, niech ci konsulantka pomaluje one sa chetne do pomocy

Gość gość
A na chuj takie brwi

Gość gość
Jeśli robisz brwi henna proszkowa i zmywasz po minucie, to zmywaja się po 3 dniach. Spróbuj zelowej, potrzymasz ja na brwiach dłużej i po zmyciu tez będzie dłużej się trzymać :-) :-)

trzeba się urodzić z bujnymi brwiami. Te domalowane zawsze bedą wyglądały sztucznie i tandetnie. W dzieciństwie miałam dość grube ciemne brwi. Obecnie oczywiście je reguluję i podkreślam delikatnie kredką. Smaruję je także olejkiem rycynowym na noc, co sprawia, że są mocniejsze i ciemniejsze.

Gość gość
Makijaż permanentny :-) i masz spokój na długi czas, a kształt zayebisty. Mam to wiem :-)

Gość gość
Ja polecam płaski, skośny pędzelek, można za jego pomocą (i cienia) zrobić taki początek brwi i dosyć ostry łuk :)

Gość gość
Ale i naturalny kształt plus talent kosmetyczki. Ja dziś niechcący trafiłam na taką. Nie to, że zapłaciłam mało to poprawiła mi kształt. Zawsze depilowano mi na łuk, taki okrągły. Dziś kilka włosków w jednym miejscu doskubanych i mam linię załamaną, niedużo, ale jednak :)

Gość gość
Ja se robię to kredką i ciemnym cieniem, a brwi mam rzadkie i jasne.

Gość gość
Ja sobie po prostu biorę taki cienki pędzelek, cień do powiek jasny lub średni brąz i tworzę taki kształt potem rozmazuje trochę patyczkiem do uszu i zawsze wychodzą idealne i nie wyglądają sztucznie , zaznaczam że mam takie średnie brwi ani bujne ani cienkie

Gość gość
Ale takie kwadratowe są niemodne :O to wygląda jak trans przecież.. Ja tylko delikatnie je wypełniam, tam gdzie mam prześwity; używam cienia do powiek catrice, taki szary brąz i wilgotnego pędzelka, a później utrwalam je delikatnie bezbarwną mascara do rzęs, trzyma się cały dzień.

Gość gość
a nie lepiej zdecydować się na makijaż permanentny brwi? teraz metoda piórkowa makijażu pozwala na to, aby wyglądał on bardzo naturalnie, sama zdecydowałam się na taki zabieg ok 4 miesięcy temu i jestem zadowolona, na pewno nie wygląda to jak przysłowiowe "brwi od szklanki", jeśli robi to dobry salon kosmetyczny typu http://www.strefa-piekna.pl/strefa-uslug/makijaz-permanentny/makijaz-permanentny-brwi.html - mają wiele informacji na stronie.

Gość gość
chodzi ci o te kiczowate kwadratowe brwi?:D pustaki sobie takie henną malują po wyskubaniu wszystkich brwi :D

Gość gość
jesli chodzi o "brwi od szklanki" to nie wiem, kto to robi, ale nie wygląda to dobrze :P

Gość gość
Na codzien nie robię, ale na jakies imprezy to kredką... Tyle, ze staram się zachować naturalność i nie robię jakichś sztucznie kwadratowych kanciastych tylko delikatnie zaznaczam ten kształt kredką ;)

Gość frety
Sprawdzajcie najlepiej adresy salonów na www.estibook.pl, bardzo fajna wyszukiwarka :)