Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nędza w Polsce czy to się kiedyś zmieni

Polecane posty

Gość gość
A ja sobie jaja gole bo mnie stac łyso ci teraz a nieogryzek wybił/a sobie zęby a jej(jego) matka nakradła w biedronce i w tescu i rzybczy ją do bulu a ja mieszkam na ulicy borowskiej we wrocławiu na przeciwko ,,uniwersytecki szpital kliniczny Borowska 213"

Gość gość
To ten szpital gdzie nagrywaja pierwsza miłość i tam nathan wójcik pracuje chłopak sabiny weksler?

Gość gość
Tak to ten szpital na borowskej

Gość gość
Ale łał wjesz a w polsce burkaju se

Gość gość
Abcdefghijklłmnoprstuw... Nałucz sie tego nieogryzku

Gość gość
Ja lubie ten szpital na borowskiej we wrocku bo jest najnowoczesniejszy na dolnym sląsku

Gość gość
Szpital na borowskiej jest fajny

Gość gość
Borowska jest super

Gość Treść została uznana za spam
No ja mieszkam na sołtysowickiej to tam jeżdze kocham ten szpital

Gość neogryzek
Dlatego ja wybieram zagramaniczne gołgoł,jezdem dziewczyną z aspiracjami:)

Gość gość
Nie jest u nas taka bieda jak wam sie wydaje ja zarabiam 3,600 a zona 2100 mamy sąsiadke ukrainke co rok temu do pl przyjechała i chwali i mówi jak tu bogato ona zarabia jako sprzątaczka w pl 1700 a na ukrainie jako pielęgniarka zarabiała w przeliczeniu 800 zł i po studiach a u nas głupia sprzątaczka zarobi 2 razy więcej

Gość Duua
Ja też mam sąsiadke ukrainke mieszka u nas 3 lata jest nauczycielką zarabia 2400 a na ukrainie jako nauczycielka zarabiała 800 zł czyli ok 2400 hrywien dlatego uczyła sie polskiego by z pieprzonej ukrainy wyjechać

Gość gość
I jo wy i joi

Gość gość
I dlatego ja wyjechaałam do Niemiec, tutaj po opłaceniu mieszkania zostaje mi tysiac euro miesiecznie a nie tysiąc złotych jak w Polsce. Na jedzenie wydaje max 250 eu a reszta to moje przyjemności. Spłaciłam długi w pl , kupiłam sobie nowy telewizor, konsole, kupe ubrań i jeszcze mam na to ,żeby robić prezenty mamie czy rodzeństwu, a jestem tutaj dopiero 8 miesięcy ;)

Gość gość
Ale sie chwalisz ja zarabiam i mieszkam w polsce jakoś mnie na wiele rzeczy stać rok temu na święta kupiłem synowi mp4 starszej córce aparat lustrzanke a młodszej córce zestaw zabawkowy żonie sztućce i garnki a teściowej książke kucharską a na wielkanic kupiłem laptopa za 2 tysie dzieciom i stać mnie na dwutygodniowe wczasy za granicą w hiszpanii albo w portugalii i na nowoczesnego merca to nie mów że bieda w każdym kraju są biedni i bogaci oraz bezdomni czy to w polsce czy w szwajcarii czy w chinach rosji a nawet w usa tam też są również bezdomni to że ty byłaś biedna to twój problem

Gość gość
Skoro taka bieda to czemu ukraińcy czy białorusini do polski do pracy przyjeżdżają nie mówiąc już o nielegalnych imigrantach z wietnamu albo rumunach pracujących w polsce głównie na targach czy bazarach.pełno jest cyganów polska jest dla nich rajem tak samo jak niemcy dla polski nawet nie wiecie jak oni nam zazdroszczą

Gość gość
Wy polacy jesteście takimi narzekaczami nic wam sie nie podoba narzekacie na wszystko na pogode na rząd na zarobki na drogi na koleje na warunki mieszkaniowe na syf na to że sąsiad nowe auto sobie kupił czy na złą prace opanujcie sie w większości to wasza wina narzekacie na syf to ruszcie d**e i posprzątajcie narzekacie na zarobki to dokształćcie sie zmieńcie prace załóżcie własną firme wystarczy troche ambicji i pomysłowość to najlepsza droga do sukcesu nie narzekajcie na drogi bo one ciągle sie remontują i budują samo sie przecież nie zrobi jest coraz więcej pociągów pendolino warunki mieszkaniowe to też wasza wina nawet jak nie macie pieniędzy to możecie stopniowo coś wymienić np drzwi okna czy coś innego nikt wam nie karze to od razu zrobić troche pieniędzy nie wiem ile wydacie na drzwi a za miesiąc np na panele itp ja tak robiłem a podam przykład jednego mojego znajomego w dzieciństwie on i cała rodzina byli tak biedni że z kosza żarli a dziś on jest deweloperem w warszawie a jego rodzice w jego firmie pracują jako jego osoby podrzędne za 10 000 na miesiąc każde a brat jego ma firme stolarską i zatrudnia 100 osób a i wszyscy mieszkają w apartamentach i porszakami jeżdżą a jego rodzice też w willi syna mieszkają życie jest przewrotne dzisiaj jesteś biedny a kiedyś możesz być milionerem a tamci byli pomysłowi zaczynali od zera a dziś są bogaci