Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana94

CIĄŻA PORONIENIE

Polecane posty

Gość zalamana94

Witam, mam 19 lat i jestem w ciąży. Nie wiem co robić, nie moge teraz mieć dziecka, nie jestem w stanie go wychować. Ja nadal się uczę, a mój chłopak zarabia bardzo mało.Pewnie napiszecie, że trzeba było uważać, albo, że jestem głupia, ale nawet najostrożniejszy człowiek kiedyś wpadnie :( a więc: od 14.12.-20.12.2013 miałam okres. 27.12.2013 stosunek ostatni (przed testem ciążowym) przez cały styczeń brak okresu, popadłam w panikę. 21.01.2014 zrobiłam test.. i wyszedł pozytywny. Załamałam się, dostały mi się w ręce tabletki arthrotec forte... na początku wzięłam 4 pod język.. następnego dnia (po nocy pełnej skurczów i biegunki) obudziłam się zakrwawiona..jak nigdy. Myślałam,że poroniłam, ale 7.02 znów zrobiłam test i znów pozytywny więc wzięłam 6 tabletek i to samo. 14.02.2014 zaczęłam silnie krwawić, ból jak przy okresie.. trwało to 9dni..23/02/2014 ponownie zrobiłam test.. wtedy już naprawdę myślałam,że nie moge być w ciąży..ale jednak.. rano zrobiłam test, odczekałam 5 minut i znów pozytywny.. w prawdzie kreska T była bardzo słabo widoczna, ale jednak była.. nie wiem co robić. Proszę, nie piszcie, że jestem wyrodna, głupia.. nie obrażajcie mnie.. to nie pomoże. :(

Gość gość
Nie napiszę ci że jesteś wyrodna czy głupia.Napiszę ci że jesteś pustą nastolatką która najpierw rozkłada nogi a potem myśli...Weź jeszcze 20 tych tabletek na pewno pomogą pustaku

Gość gość
Idz do gina, albo na IP, powiedz ze test zrobilas tydzien temu, wyszedl pozytywny, a dzis dostalas krwawienia i Tyle , z twojego opisu wynika za poronilas, mialam podobne objawy przy ciazy obumarlej

Gość gość
chcialabym zeby namierzyla cie policja, za nielegalna aborcje..

Gość gość
to ze idiotka to swoją drogą, ale pewnie poronilas a hormony ci moze nie spadly dlatego test pozytywny bo jeszcze hormon hcg moze byl w moczu, idz do lekarza, bo to że dziecko zabilas to jedno ale zrobisz sobie krzywde to drugie.

Gość gość
Moj tesc zajmuje sie takimi sprawami,jest policjantem,pare minut temat juz zglosilam wraz z linkiem

Gość gość
pomyśl sobie że kiedyś się to odwróci przeciwkowo tobie i jak bedziesz chciała dziecka to go nie bedziesz mogła mieć i to bedzie wtedy twoja najwieksza kara i pomyśl o osobach ktore bardzo chca miec dzieci a takie jak ty głupie i naiwne nastolatki zabijaja bezbrone dzieci jakie osoby sa dla mnie zerem nikim mówi ci to osoba która pochowała dwójke dzieci których tak bardzo pragneła a bóg mi ich odebrał

Gość gość
popieram gościa który zgłosił to policjantowi

Gość dejarviV
Zamknijcie się.Wywołała poronienie.Leć biegiem do ginekologa bo mogłaś jedynie uszkodzić płód....mogłaś poronić ,ale nie całkowicie.Jeśli nie było to poronienie całkowite mogą czekać Cię bolesne konsekwencje,jeśli nikt tego nie wyczyści i nie doprowadzi do stanu oczywistego. Dla tych straszących...Kobieta która dokonała aborcji nie podlega karze...podlegają karze za to Ci którzy nakłaniali ją do aborcji oraz Ci którzy pomogli jej ją wykonać. Do 3 miesiąca ciąży nawet trafiając na oddział w trakcie poronienia lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy poronienie było wywołane przez środki farmakologiczne czy też samoistnie.Zrobiłaś głupotę dziewczyno ,bo są inne wyjścia,ale nie oceniam,bo w chwili gdy się dowiedziałam,że jestem w ciąży sama miałam różne myśli....ze strachu.Aż do dziś gdy zobaczyłam moją kruszynkę na usg.W każdym razie pędem do lekarza,bo mogłaś sobie zaszkodzić.

Gość dejarviV
A i nie sugeruj się wynikiem testu..idź do lekarza.Hormon ciąży nawet po poronieniu utrzymuje się w moczu i krwi jeszcze jakiś czas.

Faktycznie pewnie poroniłaś. Ale jak pisze dejarvi - idź do lekarza sprawdzić czy całkowicie organizm wydalił zarodek, żeby nie doszło do zakażenia. Opisz lekarzowi krwawienia, nie musisz mówić po czym . Zreszta bardzo częsta przyczyną takich wczesnych poronien jest np. gorąca kąpiel. Jesli cię to pocieszy to sama niedawno poroniłam ciaże którą chciałam donosić - ale cie nie potępiam. Potępiam system, który doprowadza kobiety to sytuacji, kiedy zagrażają swojemu życiu i zdrowiu. Bo mogłaś się wykrwawić a karą za twój wczesniejszy brak rozsądku nie powinno być zagrożenie życia.