Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikamonikamonikamonika

pieprzyk wycinany chirurgicznie mial ktos?

Polecane posty

ostatnio jak bylam u gina, zauwazyl ze mam ciemny pieprzyk na posladku ktory moze byc niebezpieczny, bylam dzis u dermatologa powiedzial ze to nic groznego, ale ja jednak dla bezpieczenstwa wolalabym wyciac, dermatolog powiedzial ze nie mozna laserowo bo jest za ciemny, tylko chirurgicznie. Czy ktos mial usuwany chirurgicznie piperzyk? ile sie to goi i czy zostaje blizna?

Gość przygarnijkropka6000
Ja miałam ;) na plecach. Zabieg trwał okolo 30 minut. Dostałam znieczulenie punktowe. Przez 2tyg miałam szwy. Blizna jest aczkolwiek z czasem staje się coraz jasniejsza i zanika. :) goi sie bez problemow ;)

a zroilas na nfz? czy placilas? jezelit o drugie to ile?

Gość przygarnijkropka6000
Placilam, 50 zł.

Gość gość
200, albo 300 złotych, a nawet więcej, czasem mniej trzeba zapłacić za jeden pieprzyk. Ale często jest tak, że jak usuwa się większą ilość to jest taniej. Np. za usunięcie 3 pieprzyków jest cena 500 zł, albo tak, że pierwszy pieprzyk kosztuje 400 zł, a każdy kolejny kosztuje 80 zł. Zależy gdzie idziesz.

Gość gość
50 zł razem z badaniem czy to czerniak czy bez badania?

Gość gość
Najlepiej poszukać, bo za 100 zł znajdzie się kogoś, ale 50 zł to jeszcze nie spotkałam.

Gość gość
Miałam usuwany jak poprzedniczka na plecach i kiedyś na szyi. Nie boli w ogóle, dostaje się nieczulenie. U mnie sam zabieg trwał z 20min. Zapłaciłam ok 180zł za sztukę ;-). Szwy ok 2tyg

Gość gość
ja dostałam skierowanie do chirurga usunął poszło do badania histopatologicznego na nfz a na twarzy mały laserowo, to płaciłam w prywatnym gabinecie

Gość KalinaMalina
Ja miałam usuwanych kilka pieprzyków i jedną dużą myszkę. Wszystko zlokalizowane w różnych częściach ciała. Nie zapłaciłam ani złotówki. Wszystko na NFZ. Po pieprzykach nie ma praktycznie śladu. Po myszce jest, ale była dość duża i w dziwnym miejscu, więc z dwojga złego wolałam bliznę.

Gość monikamonikamonikamonikamonika
boje sie blizny, no i nie wiem czy usuwac w koncu czy nie skoro dermatolog po ogledzinach stwierdzil ze to nic takiego.

Gość gość
usuń bo od pasa w dół sie bardzo czesto uzłosliwiaja, ja tez zamierzam usunac kilka lub kilkanascie pieprzyków ale na NFZ