Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wedlug Was warto studiowac

Polecane posty

Gość gość

Czy nie? Za i przeciw

Gość gość
Nie, nie ma sensu produkować studentów - prostaków.

Gość makarola
kierunki techniczne (politechnika) może i warto, kierunki humanistyczno-ekonomiczne na pewno nie, chyba że licencjat, po licencjacie specjalizacja, jakieś kursy, certyfikaty Najlepiej jednak moim zdaniem iśc na kierunek zamawiany, z pewnym miejscem pracy, albo robić to co się kocha, bo wiadomo, że robi się to dobrze i ktoś to doceni Warto zorientować się na rynku pracy jakie wymagania stawiają pracodawcy w branży, która nas interesuje. A genialnym pomysłem jest uderzenie w nisze i robienie czegoś, w czym będziemy bezkonkurencyjni, ale to wizja utopijna... Na pewno odradzam kierunki typu ekonomia, europeistyka, kulturoznawstwo, psycho/socjologia, resocjalizacja i pedagogika, bo to tylko strzał w kolano. Mam nadzieję , że pomogłam, pozdrawiam:)

Gość gość
Zalezy jaka uczelnia i czy kierunek cie pasjonuje i masz szanse być świetna w zawodzie. Skończyłam anglistykę na państwowej uczelni, dla porównania ludzie z prywatnej mieli poziom do d. Przyjęto ich po prostu żeby płacili.

Gość gość
jesli studiowac to na mozliwie najlepszej uczelni, masz szanse sie czegos nauczyc i w dodatku dobre towarzystwo.Absolutnie nie warto na byle jakiej , zwlaszcza roznych psycho-socjo-resocjo