Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Od ponad roku nie mogę zajść w ciąże.Lekarz mi przepisał duphaston 10mg i kazał brać od 16 dnia cyklu do 26 dnia cyklu a i zabroniła nam się kochać tylko dlaczego tego nie rozumie . A clostilbegyt 50 mg kazała brać od 5 dnia miesiączki przez 5 dni , a potem mamy się kochać co drugi dzień . Czy ktoś mi to może wytłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej ???? Proszę pomóżcie mi .

Gość gość
jeżeli bierzesz clostilbegyt, to obowiązkowo powinnaś chodzić na monitoring cyklu aż do momentu pęknięcia pęcherzyka, jeżeli lekarz nie zalecił monitoringu, to poszukaj kogoś innego, bo to oznacza, że jest kompletnie nieodpowiedzialny, clo jest sterydem, bez kontroli usg nie wiadomo jak działa na Twoje jajniki, czy nie robią się torbiele, kiedy pojawia się owulacja

Gość gość
Potwierdzam clostibegyt bierze się pod kontrolą lekarza - niektórym np. pęcherzyki nie pękają i robią się torbie. Miałam kilku lekarzy, o dziecko starłam się 4 lata i nie rozumiem po co te abstynencje? Nie wiem dlaczego mielibyście się nie kochać przy duphastonie? Clo od 5 dnia - lekarze różnie zalecają, ja brałam (w cyklu, w którym zaszłam w ciążę) od 3 dc. A i kochanie co 2 dzień tez bez sensu - nowe badania pokazuję, że im "świeższe" nasienie tym lepiej.

Gość gość
duphastonu nie bierze sie od 16 dc tylko po owulacji!!!!!!!!!!!!!!! a żeby wiedzieć kiedy była potrzebny jest monitoring!!!!!

Gość gość
Są to skutki antykoncepcji hormonalnej stosowanej przez długie lata.Kobiety po 35 roku życia nie mają jajeczek zdolnych do zapłodnienia.

Ja od roku z chłopakiem kocham się bez zabezpieczenia, ale widzimy się zwykle raz w tygodniu, więc może nie trafiliśmy jeszcze w ten dzień. Powiem szczerze, że zaczęłam się trochę martwić czy wszystko ze mną w porządku...

Gość gość
15.36- głupoty piszesz masakryczne, jest gros osób, które w życiu nie stosowały antykoncepcji, a mają problem z płodnością, jest również mnóstwo dziewczyn 20- paro letnich, które nie mogą zajść w ciążę

Gość gość
Duphaston powinno się brać po owulacji ale lekarzom się zazwyczaj nie chce tłumaczyć kiedy jest po owulacji, poza tym kobiety wola usłyszeć że maja brać od dnia do dnia niż np wysilać się i mierzyć temperaturę, albo latać na monitoring cyklu. Też nie rozumiem dlaczego zabroniła wam się kochać podczas brania tabletek, może coś źle zrozumiałaś. Uzasadnione jest kochanie się co drugi dzień w dni płodne. Facet wytwarza plemniki przez jakieś 72 godziny, podczas codziennego seksu w dni płodne najlepszej jakości nasienie zużywa się na początku a na koniec na owulację zostaje już nasienie gorszej jakości. Mówi się czasami że codzienny seks to dobra antykoncepcja. Niektórzy lekarze już w takich skrajnych przypadkach zalecają odczekać do dnia owulacji ale to już trzeba wiedzieć kiedy ona jest.

Gość gość
Chyba będę musiała się zastanowić nad zmianą lekarza , z tego co widzę lekarz mi mówił wszystko na odwrót z tego co tu czytam :(Ah tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia , a tu nic nie wychodzi.