Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia©

dlaczego karmienie piersią kojarzy wam się z seksem?

Polecane posty

Gość Amelia©

W temacie o kp co druga potrafi pisać o orgazmie, lizaniu sutków i ogólnie czynnościach seksualnych zwiazanych z cyckami. Ciężko pojąć że karmienie jest aseksualne i nie sprawia przyjemności seksualnej?

Gość gość
moje piersi sa wrażliwe3 tak samo jak łechtaczka. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś ssał mi lechtaczkę (chyba, ze mąz ;P) i tak samo nie wyobrażam sobie dawac dziecku do ssania piers. Mnie to obrzydza. Jednak nie mam nic do mam karmiacych- o ile nie wywalaja cycków gdzie popadnie ;)

Gość gość
ja chciałam karmić ale własnie było mi mega ciężko przez to uczucie jak podniecenia - z jednej strony karmisz dziecko a z drugiej czujesz jak ssie ci sutki - ja mam baardzo wrażliwe i to mi mega przeszkadzało.. wolałam odciągać i karmić z butli

Gość gość
Noworodek ,dziecko do pol roku ok.nie ma zadnych debilnych skojarzen.taki widok jest naturalny tak samo jak naturalne jest karmienie butelka choc ja wybralam dz.piers.ale dz.wieksze niz poroczne feee.wychodza zabki.maluszek je jabluszko,zupki,jest coraz b kumate.o chlopcach ssacych piets nie wspomne...karmienie ricznego dziecka czy starszego do tego publicznie jest niefajne.nie wiem co mam robic jak taki duzy dzieciak ciagnie zwis takiej nawiedzonej mamy Siedzi taka w galerii i karmi jakby nie mogla dac bulke i sok.w ogole nawet nie chce mi sie o tym pisac.ja mimo macietzynstwa czuje sie kobieta,obiektem decualnym dla meza.piers byla dziecka przez 4m-ce.jak moja pediatra mowi co dz.mialo wartosciowego wyssac wyssalo. Oszczedzajcie ludziom widoku karmienia takich fuzych dzieci.wiekszosc to niesmaczy.skads to sie musialo wziac,prawda?

Gość gość
Ja również mam wrażliwe brodawki i właściwie lizanie i ssanie ich przez męża było zawsze grą wstępną więc wyobrażałam sobie że ssanie piersi przez niemowle będzie dla mnie jakimś doznaniem, większym niż samo nakarmienie dziecka a tym czasem miłe zaskoczenie bo niedość wogóle nie czułam przy tym nic przyjemnego to w momencie karmienia czułam jedynie czułość wobec dziecka, czyste , ciepłe uczucie dla bezbronnego niemowlęcia a nie jakieś odczucia erotyczne. Nie wiem autorko co ty wymyślasz ale podejrzewam że nie miałaś z tematem nigdy nic wspólnego więc ciekawi cię jak to jest i badasz sprawę.

No wlasnie ja w temacie wiem wiele, wiem ze to jest aseksualne i wzbudza jedynie czułośc wobec dziecka. Ale w temacie o dlugim kp bylo tyle wypowiedzi na temat kp i orgazmach lizaniu sutków i innych czysto erotycznych rzeczach ze az ciezko jest mi pojąć że ludzie, kobiety, matki moga uwazac karmienie piersia jako erotyczny akt..

Gość gość
Ludzie lubią robić sensację z wszystkiego. W trakcie karmienia wytrącana jest prolaktyna która odpowiada też za odczucia macierzyńskiej, czułość, spokój , temat erotyki jest tu wyłączony bo by mieć odczucia erotyczne potrzeba marzeń i wyobrażeń o drugim mężczyźnie a nie tylko odczuć jakie daje ssanie przez niemowle, zresztą widok niemowlęcia skutecznie odstręcza od myśli o seksie. Nie wiem, może są kobiety którym trzymając niemowle nie przeszkadza myśleć o ******iu i w tym momencie myślą o swoim mężczyźnie? Rzadkie i dziwne :D ale nie twierdzę że nie ma takich ludzi.

Gość gość
jak całe życie używało się cycków wyłącznie w celach seksualnych, to chyba nic dziwnego, że z tym się ten organ kojarzy. zwłaszcza jak ktoś ma bardzo wrażliwe. a jakby wam mleko z łechtaczki tryskało, to też byście uważały, że to jest neutralne seksualnie, bo niemowlę ssie ja w innych celach niż facet? a kobiety mają bardzo różną wrażliwość piersi- niektóre zerową, a na drugim krańcu skali są takie co "łażą po ścianach" i wtedy, to rzeczywiście może być problem. poza tym jest kwestia psychiki- dla niektórych przestawienie się z myślenia o swoich piersiach w kategorii seksu na mleczarnię może być problematyczne