Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawnie dziecku powyżej roku sztucznego mleka, butelki i smoczka do ssania to

Polecane posty

Gość gość

tylko zły szkodliwy nawyk! Do czego mu to potrzebne tak samo jak nie potrzebuje mleka matki, to jego gorszego substytutu tym bardziej. Dziecko roczne może jeść wszystko, może mieć zdrową, urozmaiconą dietę a butelki z mm są aby zaspokoić nawyk dziecka do ssania, żeby leniwa matka mogła dać o 1-2 mniej zdrowe posiłki, bo wsypuje proszek do wody miesza i nawet nie musi trzymać, nie musi karmić, uczyć jeść sztućcami itd, nie mówiąc o problemach z próchnicą butelkową, krzywym zgryzie.

Gość gość
nie masz podstaw wiedzy o prawidłowym odżywianiu, to się nie wypowiadaj:)

Gość gość
no jak ? Wejdźcie na temat o długim karmieniu piersią, dziecko nie powinno dostawac mleka po roku!!!

Ooo dobry temat! Dokladnie, matki podające mm po roku są leniwe. Po co dziecku mleko po roku? No po co? :D

Gość gość
i ty z taką "inteligencją" wypowiadasz się na forum kafe ?? spoko :D co ci do tego ile kto karmi i czym ??

Gość gość
Noooo zgodze sie z autorką. Dziecko po roku to juz nie jest niemowle, ale niektóre mamy nie potrafia sie z tym pogodzic ;)

Gość gość
Chyba pij mleko a będziesz kaleką...

Gość gość
jak czytam tę wyrocznie to mi się odechciewa brać udziału w dyskusji. # letni chłopak i na cycu :-o

Gość gość
moje dziecko ma 15 miesiecy,pije mleko modyfikowane,jestem leniwa,a was mam w du/pie

Gość gość
Ale autorka ma po czesci racje,chociaz wiem,ze.chciala wywolac burze. Tylko,ze ja uwazam,ze jak matka decyduje sie podawac piers po roku to ok. Ale mieszanka jezeli dziecko nie ma alergi na bialka mleka krowiego jest zbedna. Ja sama wprpwadzam mleko krwowie. W krajach zachodnich duzo wczesniej sie je wprowadza. Nie mam zamiaru poic roczniaka mm. A przyznam,ze jest to wygodne,letnia woda,proszek i. Jest jedzenia a mleko pasteryzowane,trzeba przegotowac,bo sama pasteryzacja mogla nie przebiec skutecznie. Jest to zdanie eksperta ds zywienia niemowlat i malych dzieci,ze podgrzanie nie wystarczy. A jak sie mleko przegotuje to i trzeba ostudzic,wiec dodatkowy czas. Wiec czy mm nie jest Pojsciem na latwizne? Zreszta to,ze jest niby zdrowe,to tylko i wylacznie marketing,przeciez sprzedawac sie musi,a jak sie bedzie sprzedawalo jak ogolnie sie przyjmie,ze dziecko po roku moze pic krowie? Dobrze ze to juz sie zmienia i co raz czesciej mowia,ze w diecie niemowlaka zdrowego powinno byc mleko krowie,najpierw w postaci przetworow a pozniej np.kasza gotowana na mleku. Co do smoczka to niestety sa dzieci,ktore maja bardzo silna potrzebe ssania. Tez bym chcialazabrac swojemu roczniakowi smoka,ale to jest wybawienie orzy zabkowaniu. Inaczej chodzi caly dzin z palcem w buzi a slina mu cieknie po reku i brodzie. Wiwc daje gdy tylko jest koniecznosc. Zdarzaja sie cale dnie bez smoka jak nic mu nie dokucza. Dziecko bez powodu smoka nie ssie. Szczegolnie po roku czasu i tez jest to zdanie ekapertow a nie moje.

Gość gość
3 letni

Gość gość
I z butelka racje przyznam,wygoda. Jak bym miala czekac az moj roczniak wypije kubek mleka,a z kubka pic potrafi,to bym chyba rana doczekala. A tak butla,10 min i jest pusta.

Wiec skoro same podajecie mm z wygody i lenistwa to dlaczego tak tępicie i wyzywacie nas matki karmiące? Nasze podanie mleka i piersi ma duzo wiecej zalet niz wasze podanie butelki. I mleko zdrowsze. Także my nie będziemy wchodzić wam w paradę gdy wy podajecie mm starszemu dziecku a wy nie komentujecie tego ze my karmimy swoje dziec****ersią. Nasz wybór.

Gość gość
mleko modyfikowane nastepne jest specjalnie dobrane do wieku dziecka,a mleko z piersi juz się nie nadaje dla starszaków

To żeś teraz palnęła głupotę. To wlasnie mleko z piersi jest bardziej dostosowane dla dziecka. Mleko z piersi ciagle sie zmienia aby byc odpowiednie dla rozwoju.

Gość gość
tak jasne zmienia sie cyc chyba coraz bardziej wisi,skad ty wziełaś te bzdurę?

Gość gość
neonatolog mi powiedział że mleko z piersi jest potrzebne dziecku do 6 miesiaca zycia,jak ktos karmi dłużej to karmi dla siebie a nie dla dziecka

Gość gość
Chyba trudniej jest zrobić dziecku mm niz naleć z butelki krowie? Moim zdaniem matki karmiące dziecko krowim mlekiem, obciążając dziecka nerki nadmiarem sodu, robią to ze skąpstwa. I generalnie opinię takiego "autorytetu" jak autorka to mam głęboko gdzieś. :D

Gość gość
Autorko byłam karmiona piersią do 2 rż mam do dziś zdrowe proste piękne białe zęby, prosty zgryz i jak ide do dentysty na kontrole to słyszę "jak bym miała same takie pacjentki to bym nic nie zarobiła" :)

Gość gość
Mleko z piersi dziecku ponad rocznemu nie daje NIC- to jest fakt i tak mówią badania. MM dla starszaków także jest NIEPOTRZEBNE! jednak tutaj staraja się wpierać matkom co innego żeby zarobic. lobby, neuromarketing itp. Ale matki sa na tyle głupie by sie na to nabierać ;) Obie grupy mam i kp po roku i dajace mm nie potrafia pogodzic sie z tym, że roczniak to już nie jest niemowle i to one nie potrafia sie "odczepic" od tego dziecka i odciac pepowiny- dzieci tego nie potrzebują tak naprawdę ;)

Gość gość
Podaj te bada nia. No dalej dalej jestem bardzo ciekawa.

Gość gość
Amelia jest wyrocznia. ona wie wszystko. kopiuje z netu dowody, ze naukowe badania potwierdzaja, ze 3 letnie dziecko, moze byc karmione piersia. dawajcie na temat o kobietach,ktore karmia dluo üpiersia, tam jest pare str, jak amelia wyzywa innych i nawet zarzuca bicie innym mamom swoich dzieci.

Gość gość
poproszę o badania, że mleko po roku nie daje nic, bo nie wiem czy się śmiać z tej ignorancji, bo przecież nie będę płakać.

Gość gość
jo zaraz poczytam co to za menda

Gość gość
namadrzejsza menda na swiecie! sama siebie nazywa wyrocznia:)

Gość gość
oj mamy mamy:) najlepiej to już roczniaka do pracy posłać:) próchnica butelkowa bierze się z notorycznego picia z butelki np jak dziecko chodzi ze smokiem w buzi co chwila popijając. Co jest złego w tym że maluch napije się tego mleka z butli ze smokiem i idzie spać?? Wam kawa też jest niepotrzebna a nawet szkodliwa a pijecie. Ja sama chodziłam ze smokiem jeszcze do przedszkola;p i przysięgam zęby mam jak najbardziej ok zgryz też.

Gość gość
kawa szkodliwa?? jedynie w nadmiarze ...

Gość gość
no niestety kawa ma więcej szkodliwa niż pomocna:)

Gość gość
dla smoczka jest tolerancja dla piersi nie?