Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szybciej przejdzie?

Polecane posty

Gość gość

czy przy biegunce podajecie dziecku probiotyk? majka ma biegunka, zastanawiam się czy jak jej dam probiotyk to czy szybciej przejdzie?

Gość gość
ja podaję Dicoflor, ale jakoś efektów specjalnie nie widać...pewnie jak to jakieś lekkie przytrucie to pomaga, ale jak wirus mocno złapie, to wątpię...ale tez raczej nie zaszkodzi ;)

Gość moja opinia jest taka
probiotyk wspomaga flore bakteryjna a biegunke powoduje czesto wirus.Probiotyk nie pomoze na biegunke ale warto go podawac

Gość gość
dicoflor niewiele pomoze kup smectre

Gość gość
to mi właśnie lekarz polecił, więc już nie chce kombinować ;). ale właśnie wzmacnia florę więc podaje...

Gość gość
jak juz chcesz dawac probiotyk to acidolac baby jest lepszy

Gość gość
probiotyk jak najbardziej - są takie szczególnie na biegunkę jak lacidoenter czy jakoś tak

Gość gość
mysle ze to zalezy od wielu czynnikow juz na pewno :) www.youtube.com/watch?v=hTVVMwrJ-rk

Gość gość
Jak mój Maciuś ma biegunkę to najpierw podaje mu orsalit, w celu nawodnienia i uzupełnienia wypłukanych elektrolitów, dopiero potem probiotyk w celu wzmocnienia flory w jelitach. Podawaj dziecku probiotyk, który należy przechowywać w lodówce, takie szybciej działają, ponieważ zawierają żywe bakterie mlekowe.

Gość gość
Ja cały czas daje probiotyk. Syn dostał pierwszy raz jak miał 1,5 miesiąca. Teraz ma prawie 9 i nadal dostaje.