Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina 1994

ruchy w 21 tyg ciazy

Polecane posty

Gość karolina 1994

Witam ! jestem w 21 tyg ciazy , od soboty czuje ruchy małego tzn nie kopniaki tylko takie smyranie:) bylam dzis u lekarza i on powiedzial ze to napewno ruchy, mam cos dziwnego, jak zjem mandarynkę to mały zaczyna swoje buszowanie czy to dobrze? Ruchy czuje dosc czesto z 3-5 razy w ciagu pól godziny czy to w normie czy moze mu cos sie dzieje?

Gość gość
Zobaczysz potem, jak tylko zjesz cos slodkiego bedzie fikal koziolki:-) ja pod koniec ciazy kiedys przed ktg zjadlam batonika i zapis ktory sie pojawil byl krotko mowiac szalony:-)

Gość karolina 1994
Super ! :) Ja ograniczam słodycze bo przytyłam już 8 kg: (

Gość kaaaalinkaaaaaa
kurcze jak ja bym tak chciała , jestem w 22tyg , przytyłam 3kg miałam tydzień temu i ruchów nie czuje ... jak bym nie miała tego USG tydzień temu to już bym osiwiała

Gość gość
Ja od 15tc czuje teraz jest 23 i mala szaleje w dzień i w nocy :-) także wszystko jest w porządku teraz znowu martwie się jak śpi czy wszystko ok i jak dłużej nie daje znaku to ją budze :-D

Gość gość
Gościu wyżej a jak budzisz dziecko w brzuchu?

Gość gość
akurat u mnie wystarczy tylko jak trochę "podrapie" się po brzuszku i dlugo nie muszę czekac na odzew :-D

Gość gość
to moja 2 ciaza, i ruchy czuje juz od 12 tyg. na poczatku oczywiscie tylko "smyranie wieczorem hhehe a gdzies od 17tyg juz konkretne kopniaki. synek szaleje nieraz cala dobe bez przerwy a potem dlugo spi. ostatnio 2,5 doby nie czulam zadnych ruchow! ale lekarz mnie uspokoil ze na tym etapie ciazy 2, 3 dni bez ruchow to normalna rzecz. moj sposob na budzenie dziecka (kiedy jestem juz naprawde zaniepokojona) to sposob ktory polecil mi lekarz. czyli trzeba stanac, lekko przechylic sie do przodu, zlapac brzuch po obydwu stronach i pobujac torche:) u mnie dziala:)

Gość gość
Ooo fajny pomysł :-D spróbuje jeśli kiedyś będzie mi potrzebne :)