Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek NIE ROBI KUPY

Polecane posty

Gość gość

ma miesiac. wczesniej robil co 1-2 h.od wczoraj od 17 nie zrobil ani jednej. czy cos moze byc nie w porzadku? maly jest placzliwy...

Gość gość
a jak jest karmiony?

Gość gość
Teoretycznie nie ma się czym martwić. Nam lekarz mówił, że noworodek może do 7 dni kupy nie robić, bo trawi bezresztkowo. Przy dużym płaczu używaliśmy czopków glicerynowych- delikatnie włożyć i wyjąć. Ulga (kupa) od razu była.Powodzenia i dużo cierpliwości. :)

Gość gość
piersia

Gość gość
Przy karmieniu piersią musisz bardzo uważać na dietę. Przeanalizuj co mogłaś zjeść nieodpowiedniego i postaraj się tego unikać.

Gość gość
stary i najlepszy sposób - weź termometr i końcówkę namocz oliwką i delikatnie włóż dziecku z o***t i zrób takie kółeczko parę razy. Zobaczysz, że kupka gwarantowana :) położna mi to powiedziała i od razu zadziałało. A Ty uważaj na swoją dietę, bo widocznie zjadłaś coś ciężkostrawnego.

Gość gość
gościu od termometra, jak nasza pediatra usłyszała o sposobie z termometrem odpowiedź była jedna-można zrobić dziecku krzywdę. Kup czopki glicerynowe, włóż całego załóż szybko pieluszkę i pewnie czopek od razu z kupą wyleci-u nas tak było.

Gość wifigdańsk
skoro ma miesiąc to juz nie jest noworodkiem,tylko niemowlakiem. tak,to mozliwe,wszystko jest w porządku. mi lekarze mówili,ze do 3-4 dni moze nie być kupy,jeśli skończy miesiąc. a .płaczliwy jest bo jest niemowlakiem, wszystkie niemowlaki w ten sposób wyrażają swoje potrzeby,bo nie umią jeszcze mówić ani gestykulowac. to naturalne. przytulić,dac piers i bedzie OK :)

Gość gość
herbatka koperkowa, jeśli noworodek to niech wypije około 40 mililitrów, powinno pomóc. Mój synek ma teraz ponad pół roku, gdy był noworodkiem problem był podobny, nie robił kupki 5 dni, miał wtedy niecałe 2 tyg. Najprawdopodobniej jest to wina jelit, które nie sa jeszcze dobrze rozwinięte. Czopki glicerynowe też miałam ale na szczęście nie musiałam aplikować mojemu bobaskowi bo herbatka pomogła. zarówno do czopków jak i herbaty nie powinno się często stosować bo wtedy organizm dziecka się przyzwyczai a metoda to termometrem.... dla mnie koszmar, rzeczywiście jak dziecku można tak robić. To chyba już jest ostateczność w ostateczności ;)

Gość gość
Te dziecko nie robi kupy od wczoraj a wy jej tu już z termometrem i czopkami wyjeżdżacie. No baby kochane... Zastanówcie się zanim napiszecie

Gość gość
zrobil dzis rano, ale tak wielką żenie wiedzialam jak się za to zabrac :) teraz znowu nie robi.. czy moze byc tak ze teraz to będzie normą> tzn kupa na 1-2 dni???

Gość gość
Mi do miesiąca robil po każdym karmieniu skonczyl miesiąc i co kilka dni robi

Gość gość
to normalne, nie ma się czym denerwować , wyluzuj, właśnie przerobiłam takie tematy

Gość gość
Jesli nie prezy sie, nie steka i nie marudzi to jest ok. Dzieci karmione piersia moga nawet kilka dni nie robic kupki. Ja ma taki problem ze moj noworodek placze bo nie moze sie wyproznic ale u nas pomaga herbatka z hippa uspakajajaca z rumiankiem i od czasu do czasu rurki windi