Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loluk123

anglia benefity

Polecane posty

Gość loluk123

Mieszkam w anglii i calkiem dobrze tu prosperuje i zarabiam oczywiscie zasuwam nadgodzinki bo zalezy mi na tym zeby moj pobyt nie byl tu tylko zyciem z dnia na dzien ... poznalem ostatnio laske tak dla zabicia czasu okazalo sie ze to samotna matka z dzieckiem ;) i tak sobie mysle o niej jej benefitach na dziecko i dom jej 2 braciakach ktorzy sa w podobnej sytuacji moim koledze ktory wyladowal w anglii rok temu a z ktorym mialem okazje spotkac sie niedawno i wysluchiwac jaki jest szczesliwy bo nowa dziewczyna jest w ciazy i niedlugo pojdzie na macierzynski a pozniej pojdzie jak po masle -benki na dom i dziecko i pomijam juz fakt ze w polsce ma juz 3ke z 2ch roznych zwiazkow... polowa ludzi ktorych zam pobiera benefity na badoo co 2 polka to samotna matka wiadomo co za tym idzie ja rozumiem ze niektorzy maja ciezka sytacje i to dla nich jedyne wyjscie ale gdzie lezy granica? Podobno wnosimy do budzetu 30% wiecej niz pobieramamy benefitow troche smieszny argument zeby uzasadniac nasza obecnosc tam czy tylko ja uwazam ze ten kraj jest dla nas za dobry? Wiadomo jakby mi sie nalezalo tez bym bral tylko glupi by nie wzial w koncu kazdy ma do tego prawo ale czy jest ono dobre? Mam wrazenie ze niebawem skonczy sie te benefitowe eldorado wtedy sie okaze ze 70% z nas nie oplaca sie pobyt w uk hehe jak dla mnie benefity powinny byc dostepne po 5 pelnych przepracowanych latach

Gość loluk123
P.s to takie minimum plus np benki na dziecko do 5 roku zycia 100% a po juz tylko 30 :) dla dzieci urodzonych poza uk nic ;) sam nie mam jeszcze dzieci i nie mam zamiaru miec przez najblizsze 5 lat a za tyle chcialbym wrocic do polski od zawsze myslalem ze na dziecko musi byc cie najpierw stac anglia udowadnia ze jest inaczej

Gość gość
jakby każdy kierował się twoją filozofią to dzieci by nie było na świecie!

Gość gość
Anglia okradała inna państwa odkąd istnieje - nie martw się!- nakradli tyle, że wystarczy na benefity na następne 500 lat!

gdyby bylo tak jak mowisz to wkrotce nie mial kto zarabiac na nasze emerytury, zreszta widac po polsce, tam nie ma zadnej pomocy socjalnej i kraj po prostu wymiera. jeszcze troche i panstwa nie bedzie wogole skoro wiekszosc obywateli albo za granica albo na rowni pochylej do grobu juz.

Gość gość
teraz zeby dostac benefity trzeba przepracowac w uk 3 miesieace?? dotyczy to wszystkich benefitów??

Gość sory alee
ja wole po urodzeniu dziecka wracac do pracy niz pobierac ile sie da. mysle o swoim rozwoju

Gość gość
a co nas to obchodzi co ty wolisz?

Gość gość
no włąśnie a my niestety przkraczamy w skali roku magiczną kwote 18 000 i nie dostajemy nic a mamy 3 dzieci, dom na kredyt i rozgrzebany remonyt i wcale nie jest łatwo, bo niestety życie w UK jest drogie, żyjemny skromnie a benefitów zero bo nam się nie należy, za dojazdy do szkoły dzieci i za objady musimy płacić, za prąd, gaz, tax, musimy płacić i też mnie szlak trafia jak widze te beneficiarstwo, a na boku robą niezłe sumki, jedyna w tym nadzieja dla pracujących że beneficiarze sa do czasu żyją tym co dzisiaj a co będzie za 10 lat? mam takich znajomych beneficiarzy dzieci porosły i już się nie należy a wszystko mieli od pańswa teraz cienko piszczą i myślą o powrocie do kraju z ręką w nocniku bo tam też nic nie mają

Gość gość
no to rzuć robotę i bierz benefity - po co komuś zazdrościsz?

Gość sory alee
ludzi normalnie trafia jak widzi sie takie podejscie. pracujesz i niewiele ci sie nalezy. a darmozjady maja wystarczajaco kasy za lenistwo poza tym widac tu po co poniektorych jaki poziom jest :/

Gość gość
Patologia. Gdybym miała ciągnąć benefity w ogóle bym nie opuszczała Polski. Z resztą, benefitów jest bardzo mało, to bardziej wegetacja niż życie...

Gość gość
Gdyby anglii nie bylo stac na benefity, to by tak zmienili przepisy, aby wiekszosc sie nie kwalifikowala albo ludzie byliby zmuszeni do szukania pracy, bo inaczej koniec z pomoca. UK jest samo sobie winne, ze maja przepisy stworzone dla leni. W zadnym innym kraju nie mozna sobie bezkarnie cale zycie nie pracowac i ciagnac kase od panstwa, tylko dlatego, ze splodzilo sie dzieciaka.

Gość gość
To ile tych benefitow sie dostaje, jezeli bardziej oplaca sie nie pracowac? Myslalam, ze benefity to takie minimum socjalne a teraz czytam, ze z benefitow mozna zyc jak krol :D

Gość gość
witam po jakim czasie pracy na dzień dzisiejszy mozna aplikawac o benefity??

Gość gość
Widzę ze kultura gora

Gość desi pani
Modliszka pisze na przykladzie swojej patologicznej rodziny. Kulture i klase wynosi sie z domu, wiemy zatem w jakim domu dorastala modliszka. W domu pelnym wyzwisk, agresji, zawisci. Coz zal mi ciebie dziecko, wynioslas z domu to co najgorsze...

Gość gość
Rawda jest taka ze rzad uk powinien przestac wyplacsc benefity kazdemu przyjezdnemu. 10 lat tu jestem o sie rozwijam wlasny dom i biznes nie na krrdyt. A wiekszosc przyjezdza i po kilku latach pracy za minimum i przegranego zycia ratuja sie robieniem malych benkpw.dla.przezycia. Pozniej ciagna z panstwa. Ciekawe czy sie chwala tym w polsce na all inclusive urlopie u mamy buhahahahha. Gardze takimi ludzmi. Jak wam zabiora benefity to zaczniecie swoje male benki wystawiac.w necie.z rubryce.oddam za darmo - benek 2 lata malo uzywany oddam. Zrobilam dla benefitow juz.nie jest potrzebny. . Nigdy zadnego benefitu nie bralem i brac nie bede. A ta co naisala.ze trzba roboc dzieci i przy okazji barac bemki bo nie bedziemy mieli emerytur to sie myli bo jal ltos kumaty to sie rozwija w tym kraju i odklada kase na starosc . Inwestuje w nieruchomosci itp. A co ze 16 lat i pozniej.jak benki z domu odejda to zrobicie sobie nastepne?benefity moga byc jako dorazna chwilowa pomoc. A jak ktos nie potrafi sie utrzymac bez pomocy panstwa to powonien buc deportowany

Gość gość
A czy to nie jest tak , ze juz nie tak latwo ztymi benefitami? tzn slyszalam ze juz nie tak latwo dostac

Gość gość
Tak ale dla Nowo przyjezdnych. Niestety starzy beneficiarze nadal maja sie fobrze mam nadzieje ze juz dlugo to nie potrwa

Gość gość
widac ze nie masz dzieci bo glupio gadasz. jak masz dziecko w uk to kazdemy nie zaleznie od zarobko nalezy sie child benefit - wiec nie gadaj ze jakbys miala dzieci to zadnych benefitow bys nie brala. A poza tym ja wrocilam do pracy i oddalam dziecko do zlobka i jedyne co dostaje to pomoc od panstwa w dofinasowaniu tego wlasnie zlobka - sorry ale jakbys miala dzieci to bys wiedziala ze full time w przedszkolu dla jednego dziecka kosztuje prawie 900 funtow - i co nadal nie bralabys pomocy od panstwa? jak mnie denerwuja takie laski co mysla ze zjadly wszystkie rozumy...

Gość gość
Jak juz ktos wczesniejj napisal zeby miec dzieci to musi nas byc stac na ich posiadanie a nie ulegac polskiej nagonce ze trzeba i jakos bedzie. Szkoda ze sie tak ochoczo za robienie dzievi w polsce nie braliscie. Mnie interesuje jedno co zrobicie jak sie ta kasa skonczy bo ona juz sie skonczyla teraz to kwestia czasu kiedy przestana wyplacac

Gość gość
no wiec ci powtarzam - child benefit dostaja wszyscy - niezaleznie czy zarabia 20 tys czy 60 tys na rok. A jak pracujesz to tez nie dostajesz kasy z child tax credid tylko ewentualnie child care element - czyli pewna czesc z tego co placisz za przedszkole - juz widze jak z wielka radoscia wydajesz 900 za miesiac - to chyba masz prace za 2.5 tys miesiecznie minimum zeby sie w ogole oplacalo pracowac...

Gość gość
ale jestes malo kumata, nie musisz mi powtarzac bo to rozumiem. to ty nie odpowiadasz na mpje pytania , zrecznie je omijajac.

Gość gość
nie ma za duzo benefitow to na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ