Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alkoholik typu delta komu cos wiadomo rokowania

Polecane posty

Gość gość

Wszystkich którzy coś wiedzą na temat alkoholików w ogóle a w szczególności alkoholików typu delta proszę o opisanie jak wygląda życie z takim człowiekiem, jakie są rokowania na wyleczenie i wszystkie informacje na ten temat. Dziękuję bardzo.

Gość gosch980j98
co to za delta, ja znam wzor na delta delta=b^2-4ac

Gość goścxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Alkoholizm typu Delta - alkoholik tego typu może jeszcze kontrolować ilość wypijanego alkoholu, ale nie jest zdolny do powstrzymywania się od picia. Delta nie może przerywać picia na krótki okres, bez pojawienia się objawów abstynencyjnych. Oprócz tego, z przejawia zwiększoną tolerancję, przystosowanie metabolizmu i objawy abstynencyjne. Ten typ alkoholizmu występuje najczęściej w krajach lub w środowiskach, w których ludzie piją w sposób ciągły niskoprocentowe trunki, ułatwiające utrzymywanie się całymi latami stałego poziomu alkoholu we krwi, bez obecności wyraźnych objawów intoksykacji. Nasilenie się uszkodzeń zdrowotnych, psychologicznych i społecznych dokonuje się w sposób powolny i prawie nierozpoznawalny.

Gość gość
dzięki, taki właśnie tekst i podobne znalazłam w necie. Stąd też dowiedziałam się,że mąż jest właśnie tym typem alkoholika. Chciałabym aby napisał ktoś kto żyje lub żył z takim alkoholikiem.