Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska20

Ciąża tak bardzo się boję o zdrowie mojego maluszka

Polecane posty

Gość kaska20

Upiłam się nieświadomie będąc w ciąży, był to 7 tydzień od ostatniej miesiączki. Tydzień później plamiłam na brązowo. Sądziłam, że to okres, potem coś mnie wzięło na zrobienie testu. Wyszedł pozytywny. Nie mam pojęcia skąd te plamienia były, być może zarodek się zagnieżdzal? Pod opieką ginekologa jestem od 10 tygodnia. Czy moje maleństwo może być chore, może mieć FAS od takiej ilości alkoholu? Wypiliśmy 1l wódki na 3 osoby. Znacie podobne sytuacje, które zakończyły się szczęśliwie?

Gość gość
współczuje ale niewiem

Gość gość
Nie masz naprawdę powodu do niepokoju. Mnóstwo ludzi pije alkohol, pali papierosy, a nawet bierze narkotyki nie wiedząc, że są w ciąży (niektórzy nawet wiedząc nadużywają tych środków) a dzieci rodzą się zdrowe. Napomnę, że nawet ludzie chorzy na raka przyjmujący chemię, urodziły zdrowe dzieci. Natomiast ten, kóry nadmiernie dba zdarza się, że urodzi chore dziecko. Nic nie jest przesądzone. Nie zamartwiaj się. Teraz już dbaj o siebie i maleństwo. Na pewno wszystko będzie dobrze:)

Gość gość
Najwyżej urodzisz wesołe dziecko i beknie jak należy jak mu tylko głowa wyjdzie ;)

Gość gość
od jednorazowego upicia się dziecko na pewno nie będzie miało FAS :)

Gość gość
Ja w 6 tygodniu ciazy przyjmowalam silne leki - nie wiedzialam o ciazy. lekarz mnie pozniej uspokajal, ze tak to jest wszystko skonstrulowane, ze w pierwszych tygodniach nic sie dziecku nie stanie, odzywia sie z cialka zoltego, takze nie martw sie, jest bezpieczne.

Gość gość
Spokojnie kobieto:-) dziecku nic nie bedzie, kiedys gadalam z lekarzem i mowil ze jak wiadomo pierwszy trymestr jest najwazniejszy, bo tworza sie organy dziecka, ale nie ma jeszcze lozyska i dziecko jest niejako chronione bardziej orzez organizm, wiadomo ze nie calkiem, ale jednorazowe upicie wydaje mi sie nie zaszkodzilo dziecku