Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie bez studiów pedagogicznych nie powinny mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość

sama skończyłam architekturę, wyszłam niedawno za mąż, planujemy dziecko, dlatego od października poszłam na studia podyplomowe wspomagania wczesnego rozwoju dziecka. Dowiedziałam się wiele ważnych rzeczy nt, rozwoju i tego jak bawić się z dzieckiem by wspomagać jego rozwój, wiem wiele o psychologii dziecka itp. Takie studia uświadamiają i nie wyobrażam sobie jak można rodzić dzieci nie mając elementarnej wiedzy na temat ich rozwoju. A jakie jest Wasze zdanie?

Gość gość
wsrod biedoty i patologii- bez wyksztalcenia wyzszego lub sredniego -posiadanie kilkanasciorga dzieci to norma

Gość aaautorka tematuuu
dokładnie, nakarmić dziecko każdy umie, ale zająć się jego rozwojem to już nie :)

Gość gość
czesto nawet nakarmic nie umieja - rodza dzieci w biedzie bo tzw autorytet glosza ze dzieci wychowuje sie powietrzem

Gość gość
moi rodzice nie sa po takich studiach i mimo to dobrze mnie wychowali, bo mnie chcieli i troszczyli sie o mnie

Gość gość
Głupota znam wiele osob nie posiadajacych studiow pedagogicznych a sa wspanisłymi rodzicami jedna z mouch znajomych nawet wyzdzego nie ma a jej corka qychowana jak nalezy najleosze oceby w kladie wysoka kultura odobisra wszystko zalezy od checi rodzicow a nie od wykształcenia

Gość fotel
a czy przed pójściem z mężem do łóżka zrobiłaś licencjat z seksuologi czy tylko jakiś kursik.

Gość gość
Sory za nie wyraznie napisany post ale szybko na tel pisałam

Gość gość
autorko czy twoi rodzice skonczyli studia pedagogiczne? Nie? Wiec nie powinno cie byc na swiecie! Nie byloby wtedy tez takich glupich tematow..

Gość gość
jest odwrotnie, im bardziej inteligentna kobieta tym gorzej znosi wychowywanie własnego potomstwa

Gość gość
Ja z kolei mam takie zdanie . Studia na pewno pozwola Ci na lepsze zrozumienie psychiki dziecka,,co w wychowaniu jest bardzo ważne .Czasem patrząc lub czytając fora dochodzę do wniosku ze rodzice do tego stopnia nie są obeznani z tym tematem że wymagają od 3 latka zeby rozumował jak dorosly !.I nic nie jest ich w stanie przekonać że nie mają racji .Niestety w fazie dojrzewania odwieczny konflikt pokoleń i tu też nawet podstawowa wiedza pedagogiczna czy psychologiczna jest bardzo pozyteczna .Więc korzyści na pewno bedą .

Gość gość
okazuje się, że kobiety szczególnie po studiach pedagogicznych traktują dzieci jako debilne istoty nie warte ich zaangażowania i straty czasu poświęcając się pseudo karierze zawodowej po czym kończą jako bezdzietne matrony