Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie tabletki dla mnie?

Polecane posty

Gość gość

Byłam u ginekologa na wizycie ponieważ chciałam zacząć brać tabletki antykoncepcyjne.Poprosiłam o skierowanie na badania by na podstawie wyników dobrać tabsy.Lekarz odmówił mi twierdząc że nie ma takiej potrzeby i tak dobierzemy dobre.Ja mimo to i tak zrobiłam te badania.Wyszły tak:w pierwszej połowie cyklu mam wiecej progesteronu niż estrogenów.W drugiej połowie wyszedł podwyższony progesteron i podwyższone estrogeny.Jakie tabletki dla mnie by były najlepsze.Z wyników można stwierdzić że jestem chyba typem progesteronowym?Będę wdzięczna za odpowiedź.Wiem że tabsy dobiera lekarz ale zapytać na forum można :)

Gość gość
Właśnie ,jakim typem hormonalnym ona jest ?też chcę dobrać tabsy na podstawie badań hormonalnych.Jakie masz włosy,sylwetke ?

Gość monikamonikamonikamonikamonika
ja tez, pierwszy raz slysze o tym ze tak sie dobiera tabsy

Gość gość
w necie jest masa rozmów na ten temat.Podobno najlepiej dobrać na podstawie badań hormonalnych .Dla kobiet estrogennych są tabsy z większa dawka progesteronu i na odwrót .Jeśli masz dużo estrogenów to nie powinnaś brać tabsów które mają wysoka dawke estrogenów bo będą groziły ci problemy z żyłami .Jeśli masz sporo progesteronu to będziesz dobrze tolerowała tabsy z wyższą dawka hormonów ,czyli takie jak yasmin ,diana35,a przy okazji zniwelujaą złe skutki wysokiego progesteronu ,takie jak przetłuszczająca się cera ,włosy .Co myślicie o tym co napisałam?

Gość gość
Lekarze nie chcą dawać skierowania na badania hormonalne tylko po to by dobrać tabsy,to normalka.Dobierają metodą prób i błędów .Niestety tak wolą.Czasem jest to naszym kosztem zdrowia.Badania same musimy robić prywatnie.