Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precel_

czy myslicie, że kobiety kiedyś naprawdę przestaną sie depilowac?

Polecane posty

Gość precel_

a jak tak to ze względów higienicznych (bo podobno włosy są potrzebne) czy bardziej ze wzgledów feministycznych (bo dlaczego ja mam spedzac nad tym tyle czasu jak facet nie musi)?

Gość monikamonikamonikamonikamonika
ja mam nadzieje ze te wlosy w trakcie ewolucji nam poprostu zanikną, zostana tylko te na glowie i brwi.

zanikną? no nie sądzę, przecież to nasza ochrona przed wszelkiej maści zarazkami

Gość monikamonikamonikamonikamonika
ze niby wlosy na nogach je ochraniaja?

Gość gość
ja myślę, że mimo wszystko nie powróci taka moda, coraz popularniejsza staje się trwała depilacja wiec nie trzeba 'spedzac nad tym tyle czasu' do tego jest coraz tańsza i coraz łatwiej dostępna dla przeciętnej kobiety :) Moja przyjaciółka kupiła sobie urządzenie ipl za ok 1,5 tys. i ma go na własność, może powtarzać zabiegi kiedy chce i gdzie chce. Wiele kobiet korzysta juz z takich depilacji porzucając maszynki wiec myślę że coraz mniej z nich bedzie narzekać że depilacja jest mecząca czy niewygodna.

Gość gość
Oczywiście, że ta moda zniknie. Moda zwykle trwa góra sto lat, a później modne jest co innego. Kiedyś modne były wysokie czoła to ludzie sobie wyrywali włosy z czoła, a to minęło.

Gość gość
Słyszałam o tym ipl, ostatnio jakaś dziewczyna w sklepie takie zachwalała. Za to jakoś nie chce mi się wierzyć że ludzie sobie włosy z czoła wyrywali haha. Moda sie zmienia ale podejrzewam, że depilacja przetrwa jeszcze długie czasy.