Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Termin porodu pomocy

Polecane posty

Gość gość

Ciążę miałam potwierdzoną 26 listopada 2013 był to 10tydzień i 5dni, termin porodu wyznaczony na 19.06.2014 Pierwsze badanie ultrasonograficzne ciąży miałam robione 19 grudnia 2013, wg USG był to 13t6dni, poród na 20.06.2014 wg OM był to 13t1dzień, poród na 25.06.2014 Tydzień temu w czwartek miałam usg połówkowe, wg USG był to 22t, poród na 26.06.2014 wg OM był to 22t1dzień, poród w dalszym ciągu na 25.06.2014 Który termin jest bardziej wiarygodny? Cykle miałam średnio co 25dni.

Gość łipka
A co to ma za znaczenie? Chcesz wyznaczyć datę porodu co do dnia i myślisz, że to się sprawdzi? :D

Gość gość
no właśnie jw- masz kilka dni ewentualnej różnicy, więc to nie ma żadnego znaczenia, bo termin porodu jest jedynie orientacyjny

Wyliczenia sa bez znaczenia - i tak dziecko decyduje kiedy jest gotowe. Ale lekarz bedzie liczył ciaże wg OM. Mi te terminy wychodziły miedzy 17 a 25 ... a urodzilam 12tego.

Gość gość
a w karte ciąży nie wpisuje się terminu porodu?

Gość gość
to jest tylko kwestia swiadomosci dla mamy czego sie spodziewac :) taki komfort psychiczny :P ja mialma termin na 5 urodzilam 8mego.

Gość ojtam ojtam
jedyny wiarygodny termin z OM - chyba że masz dziwaczne cykle - ale sama pomyśl - termin z usg to termin wg wagi i wymiarów dziecka a jedne dzieci rodzą się 2500 inne 4500 więc oczywiste że terminy są różne..