Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamartwionaa_onaa

Biegunka a tabletki anty! Błagam o szybkie odpowiedzi i pomoc!

Polecane posty

Gość gość
przez jedna nie wzieta tabletke mozna wpasc. nie liczy sie czy bralas ta nastepna tabletke i bedziesz brac dalej czy wczesniej sie kochalas, ile temu sie kochalas i nie wiem co jeszcze. w tamtym momencie ochrony nie bylo, jesli za przeproszeniem wydalilas ta tabletke. proste. pomysl wogole o co pytasz

Gość gość
Nie rozumiem, kiedy osoby nie mające pojęcia o zażywaniu tabletek się w to bawią.

Gość Zamartiwonaa_onaa
Tyle, że zawsze biorę tabletki regularnie, zawsze postępowałam jak trzeba, a uważałam aż przesadnie, wszystko jak w zegarku, a mój partner nigdy nie kończy we mnie, jestem na tym punkcie przewrażliwiona więc uważałam straszliwie. A teraz taka sytuacja... Przecież to nie jest nasilona biegunka, nie latałam do toalety kilka razy... Chyba logiczne, że trzeba oddać potrzebę fizjologiczną, gdy tym bardziej się źle czułam. Nie wiem co mam myśleć... Jestem załamana.

Gość gość
Przyjmujesz pigulki regularnie, a mimo to nie pozwalasz partnerowi dojsc w Tobie, jednoczesnie lekceważąc zalecenia producenta leku w kwestii postepowania przy biegunce...pomylenie z pomieszaniem.... :-o

Gość Zamartwionaa_onaa
Ale jak to pomylenie i pomieszanie? Biorę tabletki regularnie i zalecam się do tego, jak je brać. A to, że mój partner nigdy nie kończy we mnie, to dlatego, że jestem przewrażliwiona i dmucham na zimne, tak jakby. A po raz kolejny - w ulotce jest napisane W PRZYPADKU NASILONEJ BIEGUNKI. A to nie była nasilona biegunka!

Gość Zamartwionaa_onaa
Znalazłam w internecie wypowiedź eksperta ginekologii co do sytuacji przybliżonej do mojej. Oto ona: Porada eksperta Witam! Myślę, że jeden luźny stolec nie wiązał się z osłabieniem wchłaniania tabletki. Nie musi Pani skracać 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Zagrożeniem dla wchłaniania i skuteczności antykoncepcji hormonalnej jest dopiero prawdziwa biegunka, związana z oddawaniem licznych wodnistych stolców. Jednorazowo pojawiający się luźny stolec nie jest natomiast wcale biegunką. To, co się w nim znalazło, było najpewniej zawartością jelita grubego - tabletka znajdowała się wyżej w przewodzie pokarmowym i na pewno wchłonęła się w całości. Pozdrawiam serdecznie!

Gość Zamartwionaa_onaa
A więc? Wszędzie jest napisane że jeden luźny stolec nie wpływa na skuteczność i wchłanianie, chyba, że cały jest bardzo wodnisty! I że tylko wymioty i ostra, nasilona biegunka w przeciągu 3-4 h od przyjęcia tabletki! Proszę o odpowiedzi!!!!!