Kingucha20 0 Napisano Luty 26, 2014 Witajcie dziewczyny wczoraj dostałam @ i nie wiem jak się oblicza owulację i dni płodne a chciała bym wiedzieć a nic z tego w ogóle nie rozumiem.. Pomocy !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 ani dni płodnych, ani owulacji się nie oblicza! to sie obserwuje- najłatwiej śluz i bóle okołoowulacyjne, ewentualnie można się bawić w mierzenie temperatury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 Google nie gryzie....https://www.google.com/search?=client=ms-nokia-wp&q=nmpr+cykl+owylacyjny#q=nmpr+cykl+owulacyjny&spell=1 oto cala masa linkow z wytlumaczeniem czym jest cykl, jak sie obserwować, nawet są ściągi z przykladowymi rozpiskami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 ...oczywiscie Kafe rozstrzeliwuje dluzsze linki, wiec musisz skopiować adres i wyrzucić spacje. Albo samodzielnie wygooglowac co potrzebujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 obserwacja śluzu jest dobra żeby zaobserwować początek dni płodnych, ale owulację w domowych warunkach można potwierdzić tylko mierzeniem temperatury. Jak kobieta ma w miarę regularne cykle to obserwacja śluzu wystarczy ale nigdy nie wiadomo kiedy się coś sypnie, owulacja się zatrzyma itp. Śluz tego nie pokaże a temperatura tak. Chyba że się ten śluz obserwuje cały czas i uważa się na każdą sytuację kiedy pojawia się śluz płodny. Co do informacji to pamiętam że strona "28 dni" ma dużo informacji na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 4, 2014 Dziewczyny a co myślicie o komputerach cyklu albo mikroskopach owulacyjnych? Myślicie że to jest skuteczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Biolog GB Napisano Marzec 4, 2014 Dni płodne i owulację można wyliczyć tylko wtedy gdy cykle są dokładnie takie same od paru lat. A metoda jest zawodna. Jeśli chcesz sama określać dzień owulacji to musisz stosować kilka metod min. obserwacja śluzu, pomiar temperatury, obserwacja szyjki macicy. A pewność tej metody to według mnie też porażka. Stres, choroba itp. i można się pomylić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Biolog GB Napisano Marzec 4, 2014 Szczerze mówiąc to podziwiam kobiety które to stosują. Ja niestety mam cykle róznej długości to raz, śluz też się "kupy nie trzyma". Także metoda dla odważnych albo takich o bardzo regularnych cyklach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Marzec 4, 2014 ja mam tester plodnosci afrodyta i powiem, ze wywalialm 135zl w bloto . Bo to przyrzadzenie to zwykly bubel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Marzec 4, 2014 mialo byc przyrzad* a nie przyrzadzenie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 5, 2014 Też mam Afrodytę i jestem zadowolona. Podczas dni płodnych na szkiełku tworzą się "paprotki". Jagoda, może coś źle robisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 5, 2014 Jeśli chodzi o komputery cyklu, to właśnie przymierzam się do zakupu Cyclotestu. Moja koleżanka go ma i bardzo sobie chwali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 7, 2014 ja się nie zgadzam z tym że to metoda dla tych o regularnych cyklach. Ja się obserwuję, regularnych cyklów nie mam a odkąd się obserwuję to wiem kiedy mam dni płodne kiedy owulację i wiem przynajmniej kiedy będę miała okres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 10, 2014 To mogę potwierdzić słowa Twojej koleżanki, też mam Cyclotest i jestem bardzo zadowolona. Dobrze zainwestowane pieniądze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach