Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ochotę na mielone z mizerią

Polecane posty

Gość gość

jestem biedna wg standardów kafeterii? Nie chcę łososia, kawioru, szuszonych pomidorów z mascarpone tylko zwykłe mielone z ziemniakami i mizerią lub surówką z kapusty :o Wstyd mi...

Gość gość
nie patrz na standardy kafeterii tylko patrz na swoje zachcianki :D swoją drogą pomysł dobry ale mam w ciąży zgagę po ogórkach :( a swoją drogą to chyba to będzie kolejny temat do klotni

Gość gość
Też bym zjadła, ale mizerii nie mogę bo śmietana...

Gość gość
a co jest złego w śmietanie ?

Gość gość
Hahaha, wczoraj w temacie o obiedzie ktoś pojechał, że "nie dziwie się, że lubisz mielone, skoro nie stać cie na nic lepszego" :D:D:D Przypomniało mi się :P

Gość gość
to nakarm głodnego pliiiissss jak juz zrobisz

Gość gość
A ja bym zjadła kopytka ze skwarkami... To juz w ogóle dno :o

Gość gość
W śmietanie nic złeg, tylko mały uczulony na mleko i jestem na diecie bezmlecznej :P

Gość gość
A ja moglabym sobie pozwolić na lososia czy kawiar a tez wole mielone z mizeria.

Gość gość
bo tym Cie zywili w dziecinstwie i to masz zakodowane jako pozywne jedzonko :) gdyby Ci dawali łososia w bialych szparagach na zlotej tacy to by Ci mielony nie podpasowal :P

Gość gość
No nie wiem. Mój szwagier Hiszpan uwielbia mielone, choć jego dieta w dzieciństwie opierała się własnie na rybach, warzywach i owocach morza (tylko bez złotych tacek :P ). One sa po prostu SMACZNE, co tu dużo mówić :P

Gość gość
ja polecam sznycelki w sosie pomidorowym :) mniaaam! Bierzecie puszę pomidorów krojonych (albo parzycie świeże pomidory i blender) i gotujecie na małym ogniu. Następie możecie od razu zblenderować, albo później :) dodajecie przyprawy - tutaj wedle gustu :) ja daję pieprz, pół kostki rosołowej, duużo koperka :) na koniec zagęszczam tylko śmietaną - żadną mąką ! I jest cud malina sos :) polewam sznycelki :) mizerię robię na słodko kwaśno w śmietanie :) Czyli zalewam śmietaną, dodaję trochę cukru, trochę cytryny tak aby smak mi pasował :) ziemniaczki oczywiście świeże, a jak nie ma to puree - czyli zalewam mlekiem i miksuje mikserem i na koniec koperek :) mniam! chyba dzisiaj to zrobię

Gość gość
a bo już myślałam, że śmietana to jakieś zło :P :P ja to chyba dzisiaj zrobię pulpety w sosie koperkowym

Gość gość
Hihihi, tez daję trochę kostki do sosów i w d***e mam opinie, ze nie umiem gotowac. Z kostką są lepsze :P

Gość gość
preferencje mozna zmienic z owocow morza na mielone z mizeria tylko trzeba odpowiednio czesto jesc mielonego, zeby sie w mozgu zakodowalo ze ma duzo kcal, tluszcz, białko, weglowodany w bulce jako dodatku spulchniajacym :D i ze jest swietnym jedzeniem, ktore nie pozwoli na smierc z glodu :D :D tak smao jest z piwem, malo kto je lubi na poczatku, ale z kazdym kolejnym piciem smakuje coraz lepiej, bo mozg uznaje ze ma duzo latwo dostepnym kcal i ze warto je od czasu do czasu wypic :P

Gość gość
tak bronicie tych swoich biednych obiadów,mielone,kluchy,placki ziemniaczane,ani to dobre ani zdrowe,jak ktoś nie jadł w zyciu halibuta to zawsze napisze ze woli karpia

Gość gość
ja sie staram nie dawac kostki jak gotuje dla siebie - uzywam malo soli i czuje smak, ale jak juz gotuje dla rodziny to musze dac, bo mi jojcza, ze za malo slone, ze bez smaku itp :P

Gość gość
karpia nie lubię :(

Gość gość
Halibut wcale nie jest smaczny, lepszy pstrąg lub dorsz :P Karp zresztą też nie jest dobry. Poza tym kwestia gustu - jak mi dasz wybór między mielonymi z mizerią, a np. kotlecikiem jagnięcym grillowanym w rozmarynie to gwarantuję, że wybiorę mielonego. Nie znaczy to, że nigdy nie jadłam jagnięciny.

Gość gość
karp jest akurat niedobry i oscisty w uj :P bardzo lubie ryby, ale kopytka tez chetnie zjem i co w tym zlego? :D to ze ktos woli mielonego od pstraga teczowego nie znaczy ze jest gorszy :P

Gość gość
Przez kp i tą bezmleczną to ja w ogóle mam smaki na takie rzeczy jak właśnie mizeria. Ale ja bym tą mizerię z młodymi ziemniaczkami i sadzonym wciągnęła. Mielone dla nowobogackich :P Nie pogardziłabym też czekoladą mleczną...

Gość gość
też czytałam wczoraj ten temat o obiadach i w nim raczej chodziło o nude w kuchni kafeterianek a nie wyszukane potrawy

Gość gość
Ale mi smaka narobilas.