Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam się obawiać dziwne objawy w 3 trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem obecnie w okolicach 33 tc, oraz jest to moja pierwsza ciąża. Niepokoję się objawami, które utrzymują się od kilku godzin, mianowicie w nocy nie umiałam spać, ponieważ czułam silny ucisk tak jakby pod lewą piersią. Ucisk nasilał się kiedy połykałam śline. Aktualnie zjadłam lekkie śniadanie, zrobiłam sobie półgodzinny spacerek, jednak ucisk nie ustąpił. Nasila się szczególnie wtedy kiedy próbuję się schylić. Nie chcę od razu siać paniki, dlatego chcę się najpierw zapytać, czy któraś z Was miała coś takiego ? Czy jest to kwestia naturalna, związana np z dużymi rozmiarami dziecka, czy raczej jakieś poważniejsze schorzenie ?

Gość gość
Moje maleństwo mi siedzi pod prawym żebrem, nie jest jeszcze odwrócone o też mnie boli. A schylić się to też problem także chyba norma.szczególnie wieczorami mam dosyć po całym dniu

Gość gość
Też tak miałam ale gdy siedzialam

Gość gość
Gdy siedzę ucisk jest silniejszy, ale kiedy wstaje nie ustępuje, a jedynie troszke słabnie

Gość gość
może dziecko próbuje obrócić się? Uklęknij kolana na szerokość barków, podeprzyj się z przodu rękoma i lekko kołysz na boki, możesz zgiąć ręce aby twarz była niżej niż pupa. Może ucisk minie.

Gość super gościówa
ja jestem z natury panikarą i powiem tak: gdy mnie coś niepokoiło to nie jechałam do lekarza czy szpitala ale dzwoniłam do lekarza. Opisywałam objawy i mówiła czy mam przyjść, czy to normalne, czy to olać :]